I eto, došla neplanirana prinova. Dogodi se i curi dite..
Išao sam zapravo u PSC vidjeti onu njihovu oglašenu crvenu giuliu 280ps ali nije mi se svidjela na prvu a bome ni na drugu. I dok sam čekao ponudu za novu giuliu/stelvia malo sam se zagledao u ovog spidera, pa su me valjda nanjušili jer sam u roku 5 minuta već išao na test vožnju i eto.. kapara i tjt.
Prvi utisci su naravno pozitivni.
Svi govore da je u ovom auto odličan osjećaj brzine ali očito ti svi nisu imali competizione za daily gdje je to na ntu potenciju jer je glasan i skakutav. Naspram njega je ovaj MA 16cyl svilen motor, a ovjes je razine maybacha. MA nema onaj šut na 3t okretaja, ali se zato lijepo vrti sve do 6 a tb umre odmah poslije 5. Uhvatio sam 210 bez beda na ravnici blizu das grobnikoburga tako da vjerojatno nije sporiji po ravnom od 595 ijako mi se tako činilo.
Auto manje lupa po rupama, tu je nesto viši profil guma ali i ovjes je mekši jer vjerojatno zbog nižeg težišta nije tako tvrdo podešen. Ako sam dobro ubrao, amortizeri su bilstain u seriji. Sicevi su Recaro i manje drže nego Sabelti ali to mi je trenutno odlično jer me kicma muči zadnje vrijeme.
Zvuk je super, oba abartha mi imaju record monza, ali i to mi ima 595 bolje, pogotovo na upshiftu kad pukne kao antilag. A ovaj spider ima samo ono pucketanje na overrunu ili kako to već zovu. Na spideru je ventil stalno otvoren pa je veći gušt vucaranje po garažama

.
Mjenjač je top, super za rukovanje i omjeri su dobri, svih 6 brzina je iskoristivo.
Uglavnom baš sam jako zadovoljan makar nisam planirao. Gledam na njega kao na sportski auto, ok, malo slab ali svejedno pravi sportski auto sa odličnim ovjesom, kočnicama i prenosom u seriji. Jedino mi se te OEM felge ne sviđaju i po tome mi je isti kao competizione, samo što su me tamo druge kostale 300 eura nadoplate a tu će biti nešto više.
Srećom trpi 215/45/17 tako da mislim uzeti allegerita/cup2 combo pa će to sve biti još malo bolje. Ove OEM felge su užasno teške (preko 12kg) a na autu su gume sa kojima je i inače isporucivan, 205/45/17 Bridgestone 050a. Te gume su mi oduvijek teški shit.
I to je to.
Ah da, 2018 godište, 53t km.