Pozz svima!! Evo nakon dugo surfanja forumom gledajući "večinski" 145ice nisam mogao odoliti da ne prestavim svoju. U pitanju je 145 1.6 Boxer. 1995 godište u Rosso Proteu. Inaće vlasnik prije mene je moj ujac (Na forumu Frane 145). On ju je kupija od prvog vlasnika 2015te tako da se više manje zna cijela povijest o alfici. U mene je od 2019te nakon dugo godina "pilanja" ujca da mi je proda

On si je nabavija 164ku (Sada ima i GT)

Dakle 145 1.6 Boxer, sada 186tkm (Kad sam je preuzeo 150tkm). Auto ima direktni plin, ali već neko vrijeme se vozi na benzinu. Nemam neki pametan razlog zašto osim šta malo bolje i mirnije radi na benzini. A sad.. Otkad je u mene, nanovo su piturani branici i lijevi bok jer sam malo uredija blatobran i zadnji bok(kliže super pod ručnom). Međutim dobro je rješeno i uredno obojano. U budućnosti će se opiturati cijela,sada baš i nema nekog smisla jer mi je daily pa jedva čuvam i ovaj jedan bok na parkingu

Na njoj su DBV Arizona 15ke (15x7j et37) sa Pilot Sport 3 (195/50) gumama. Također ima i prednji lip (univerzalni sa aliexpresa) i zadnji Zender spojler sa trećim štop svjetlom. Montira sam crnu unutrašnjost unutra jer mi je sivo bilo ajme. Tabla je crna iz 146ice. Oplate prednje i zadnje sa

PFL. Zadnja klupa crna iz

sa naslonima za glavu. Crna prednja sjedala tražim pa su još unutra njena tvornička u oke stanju(nisu se još pokidala,iako neće još dugo). Dok je bila u ujca on je riješija tapecirung krova u crno i još drži nakon 8g. Motor sluša stvarno dobro iako je ne štedim uopće i ide skroz solidno. 2017te su mijenjane brtve glave i uređene glave. Leteći su onda bili oke(koliko znam tvornički su). Stvarno se pazi na ladno,al kad se zagrije onda se pošteno gazi. Potrošnja ide od 11-14l benzine. Ima dosta grada,ali laga bi kad bi reka da je gradske vožnje. Inaće dok je bila u ujca promjenjen je i kumplung set(Luk). U mene su mjenjane komplet kočnice. Sve Ate stavljeno,sprijeda stavljeni ventilirani 257mm ,a zada pakne i cilindri na dobošima. Nakon toga koči skroz neloše (nema abs). Ima mjesec dana su promjenjeni amortizeri. Prednje su novi sa ebaya, bili su nekih 200tinjak eura u Italiji. Zada su stavljene KYB. Naravno uz to dvoje naručija sam i Eibach Pro kit. Sad se vozi kako treba. Remenje mjenjano 2020te(Conti i Gates na 165tkm). E sad,nedavno sam odlučija prominit više manje svaki senzor na motoru(ima to sve već i godina) pa se uzelo sve novo. Senz temp usisa,vode,map senzor,senz položaja klapne,motorić minimuma,lambda. Također stavljena i nova bobina (Magneti Marelli) i novi bosch kabeli. Tu i tamo znam prolistat ebayem nebi li naletile negdi Golden Lodge za pristojnu cijenu,a sad koliko to ima smisla uzimat je upitno. Ulje mjenjano ima neka 2tj, stavljena Selenia 20k 10w40 po već 4ti put. Zna potrošit 0.2-0.3l na 1tkm. A sad je li zbog gaženja ili troši opčenito nemam pojma. Teško ju je ne vrtit u okretaje pa nisam nikako testira

Ima sad tu još ohoho za pisat,ali da ne gnjavim napisa sam nešto osnovnije

Trenutno se pripremaju Speedline 16ke sa 155ice i listaju gume (vjerovatno ide 205/45 i Hankook Ventus Prime 4). Nakon toga centriranje trapa i atest. Namontiran je i K&N panel. Nakon puno eksperimentiranja sa loncima(da se dobije zvuk kakav želim) stavljeni su lastovčić protočni srednji i zadnji lonac. Skinut je katalizator i skupa sa protočnim loncima grmi opasno. Vjerovatno ću naručivati zamjenski komplet auspuh (od katalizatora pa nadalje), da imam za tehnički,jer iako imam brojeve i papire za lonce mislim da je po decibelima previše. Uglavnom ne planiram je mjenjat,mada i da oću ujac je reka da može samo natrag u njega

Stavit ću i nešto slika pa javite dojmove.