Danas da krenem sa posla kuci, sjednem u auto krenem da palim kad detonacija kao nA plinu :scratch:
Opet pokusam da upalim, auto upali ali trokira na male obrtaje i upaljena check engine lampa na tabli....ispod 4000 obrtaja nece da radi.....a preko 4000rpm ide i radi normalno. Odmah mi misli lete na fals vazduh. Otvorim haubu kad usisna grana stoji skroz krivo. Izbilo usisnu sa dvije lijeve gumice, vuce fals vazduh , ima mnogo vise vazduha nego goriva i trokira. A na velike obrtaje dizne pumpaju vise goriva pa nekako se uskladi smjesa i radi koliko toliko normalno. Malo wd-a na usisnu i gumice i vratim sve kako treba.
Inace zasto bi mogla ta detonacija da se desi??
Juce sam sa drugarom isao do budve , on vozio, gazio je pakleno, pored aerodroma cak isli 205km/h pa spusti na 150 pa digne na 200, i tako vecinu puta, 120-160 ....
Ja tako nikad ne vozim, mozda nesto zbog tog izivljavanja?
Iznenadio sam se kako opako ide ova ladja, mogu reci slobodno u rukama profi vozaca(drugara).
Konstatacija za detonaciju s'obzirom da su svjecice nove, vozeno na njih 3-4000 km. Kablovi izgledaju na oko dobri, u mraku se ne vidi da probijaju .....