23-04-2026, 00:58:27

Autor Tema: Koliko je vazna marka iliti bedz?  (Posjeta: 1869 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Stromboli

• Gost
  • Trade Count: (0)
Koliko je vazna marka iliti bedz?
« u: 15-09-2016, 15:27:27 »
Nesto sam razmisljao na temu marki, pa rekoh mozda bi bilo interesantno razmeniti misljenja na forumu. A pitanje bi glasilo:

Da li biste kupili auto koji sada vozite, koji obozavate, volite i s kojim ste u svakom pogledu zadovoljni (izgled, vozne karakteristike, performanse...), a da na haubi stoji neki drugi amblem? Volite li u tom smislu vise auto kao celokupan proizvod koji vam pruza zadovoljstvo ili zadovoljstvo proizilazi samo (najvise) iz naziva proizvodjaca?

Red je i da dam odgovor, kad vec pitam  :tooth. 159-ku bih kupio  da je napravila bilo koja fabrika automobila u identicnoj izvedbi. Dakle bitan mi je celokupan dozivljaj koji mi pruza auto i to mi je na prvom mestu, ostalo je manje bitno.

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
Odg: Koliko je vazna marka iliti bedz?
« Odgovori #1 u: 15-09-2016, 15:29:54 »
Nemožeš to tako gledati, treba gledati cijelu povijest od praktički samih početaka pa do danas, malo nelogičnu temu si otvorio

Nemožeš očekivati da recimo Dacia izbaci 159-tku  :D

Stromboli

• Gost
« Odgovori #2 u: 15-09-2016, 15:32:18 »
Pa pitanje je tipa sta bi bilo kad bi bilo. Da li kupujem auto zbog istorije marke ili trazim nesto sto mi odgovara? Moglo bi recimo sveto trojstvo da napravi identican auto, a i dosta drugih marki... Pusti masti na volju...
« Zadnja izmjena: 15-09-2016, 15:34:18 od Stromboli »

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #3 u: 15-09-2016, 15:37:23 »
Tako je...recimo auto ko kia optima ili hyundai i40 moze proc pod znackom neke druge firme, jer je to genericki dizajn, koji se ne veze za povijest, naslijedje i to. Ti auti tek sad pocinju pravit neki vizualni image.
S druge strane alfa i jaguar po meni imaju najsnazniji vizualni identitet, i kako god minjali dizajn, i izdaleka je jasno da pripadaju toj marci. Donekle u tome prolaze i volvo i mercedes. Al merc se malo razvodnija u uadnje vrime
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Stromboli

• Gost
« Odgovori #4 u: 15-09-2016, 15:55:30 »
Svi prozvodjaci su eksperimentisali kroz istoriju i bilo je pritom totalnih promasaja i pogodaka u centar...

Offline Mikula

• Ovisnik o alfistima
  • Ubit će me žena
    • Split
« Odgovori #5 u: 15-09-2016, 16:06:36 »
Kad bih sad isa kupit novo auto svjedno mi je koja bi bila marka, gleda bi odnos ulozeno/dobiveno fokusirajuci se na performanse, sta se tice alfi samo me zanimaju one napravljene do 90' i tu mi je bitno da je bedz alfa romeo. Prije dvi godine sam kupio 156 iz 2006g al samo zato  jer za 6000 eura nisam moga nac nista bolje
I muskarci placu, ali i žene prde

Offline Mi$ki

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • 156 1.9 JTD, 155 1.8 TS wide body, P-205 cabrio RG
    • Rijeka
« Odgovori #6 u: 15-09-2016, 16:28:50 »
Kad bih sad isa kupit novo auto svjedno mi je koja bi bila marka, gleda bi odnos ulozeno/dobiveno fokusirajuci se na performanse, sta se tice alfi samo me zanimaju one napravljene do 90' i tu mi je bitno da je bedz alfa romeo. Prije dvi godine sam kupio 156 iz 2006g al samo zato  jer za 6000 eura nisam moga nac nista bolje
potpis

Anton

• Gost
« Odgovori #7 u: 15-09-2016, 16:38:01 »
Vozio bi Alfu da proizvede i zadnje smece od auta... ( sto se ponekad i desi )

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #8 u: 15-09-2016, 16:42:07 »
Vozio bi Alfu da proizvede i zadnje smece od auta... ( sto se ponekad i desi )
Bas tako

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #9 u: 15-09-2016, 16:43:43 »
Kako ne golf 5 tdi 105ks ubija auto sve oko sebe i uvijek dobijes 6000€ a ne ovako da fiata moras voziti

Nije bolest sve što boli

Anton

• Gost
« Odgovori #10 u: 15-09-2016, 16:49:28 »

Indirektno si napisao da je alfa best buy u svom cjenovnom rangu... Premda uvodom u taj dio teksta vrludas sa ispraznim floskulama temeljenim na dvojbenim i prozvakanim "fiat-alfa" tematikama...

Dakle tvoj odgovor je - samo Alfa.

Offline Mikula

• Ovisnik o alfistima
  • Ubit će me žena
    • Split
« Odgovori #11 u: 15-09-2016, 16:53:11 »
Kako ne golf 5 tdi 105ks ubija auto sve oko sebe i uvijek dobijes 6000€ a ne ovako da fiata moras voziti

Boli me kikiriki sta vozim za teglenje dok god imam alfa romeo sa alfa romeo motorom ispred kuce

Offline Prta

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 155
    • Split
« Odgovori #12 u: 15-09-2016, 16:53:22 »
tesko da bi sta drugo vozija, jer su mi auta hobi pa neznan kako bi vozija nesto sta mi se nesvida, pa makar mora uzet nesto satarije (dodse volin starija auta) ako nemog financirat "novo". Tako san mislija svoju alfu prodat da bi uzea nesto "jeftinije" pa san vozija materinog una 2 dana i kad san sija u alfu reka san nema sanse da bi je proda, jednostavno mi je gust vozit je pa koliko me god dojde para i zivaca. :alfisti:
Uvik bi gleda alfu za uzet jer su mi nekako prirastle srcu i odlicno izgledaju i isto tako idu neka nisu najkvalitetnije, ovako i onako bi se sve kvarilo kad bi doslo u mene pa ko ga j onda :)
Dream. Build. Drive.

Offline Mikula

• Ovisnik o alfistima
  • Ubit će me žena
    • Split
« Odgovori #13 u: 15-09-2016, 16:58:59 »
Indirektno si napisao da je alfa best buy u svom cjenovnom rangu... Premda uvodom u taj dio teksta vrludas sa ispraznim floskulama temeljenim na dvojbenim i prozvakanim "fiat-alfa" tematikama...

Dakle tvoj odgovor je - samo Alfa.

Krivo, alfa arna ili ona kopija nissan, naravno da bi uzeo arnu jer nissan uopce ne dozivljavam, dok recimo ford 145 ili alfa 145 uzeo bi koji je jeftiniji a koja je znacka je nebitno

Anton

• Gost
« Odgovori #14 u: 15-09-2016, 16:59:39 »
Kupi škodu  :hap:

Offline Mikula

• Ovisnik o alfistima
  • Ubit će me žena
    • Split
« Odgovori #15 u: 15-09-2016, 17:01:32 »
Bila je u uzem izboru, al nije imala maglenke  :tooth

Anton

• Gost
« Odgovori #16 u: 15-09-2016, 17:03:48 »
Samo pederi nemaju maglenke  :)

Offline Mikula

• Ovisnik o alfistima
  • Ubit će me žena
    • Split
« Odgovori #17 u: 15-09-2016, 17:05:13 »
 :lol :gay:

Offline Antonijo

• Sa stažom
  • 166
    • Zagreb
« Odgovori #18 u: 16-09-2016, 23:11:14 »
Ako mi se sviđa auto pa da ga proizvodi proizvođač "Kiki Riki" ne bih se s time zamarao.

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #19 u: 17-09-2016, 08:30:50 »
Racionalno: Marka je bitna isto kao što je kod pasa pasmina bitna. Nije to samo to prestiža ili ne znam čega. Izabereš auto koji ti se sviđa, a marka ti "garantira" da je ovo što se ne vidi u skladu sa tvojim očekivanjima koje ta marka pokriva.  Realno kod auta koji su zaista identični tipa Fiesta mk4 i Mazda 121, Suzuki SX4 i Fiat 16 itd ne bi smjelo igrati ulogu.

Iracionalno, subjektivno.... Mislim da marka igra jaaako veliku ulogu. To je nekako utkano u ljudsku podsvjest, ljudi se vole etiketirati, vole se izborom nečega svrstati u neko društvo/stalež ili slično. Siguran sam u činjenicu da Dacia napravi Giuliu (identičnu originalu) ne bi mogla postići 2/3 cijene onog auta koji nosi Alfin znak. Kod nekih drugih marki bi to bilo i izraženije. Tako je u svim sferama života, najizraženiji primjer toga je nogomet gdje ljudi navijaju gotovo isključivo za "bedž".

Osobno, volim se distancirati od toga i volim zanemariti marku prilikom odabira - drugim riječima želim se svrstati u onu racionalnu kategoriju gdje bih odabrao marku isključivo kao potvrdu kvalitete. Ne moram spominjati da to u većini slučajeva pođe po zlu i kupim nešto što mi odgovara markom.

Offline kilo529

• Član Alfa Kluba 2
  • Sa stažom
  • *
  • Giulia 2.2 JTDm AT8
    • Zagreb
« Odgovori #20 u: 01-10-2016, 17:12:13 »
Šesta Alfa do sada i vjerojatno dok sam živ će bit samo Alfa. Nakon prve dvije sam imao VW jer su to njemačka kola...nikad više jer kod Alfe i konfekcija ima dušu.
Ex: 33 QV, 33 1.7 iE, 156 2.0 TS, 156 2.0 JTS, 159 2.4 JTDm, Giulietta 2.0 JTDm2, Giulia 2.2 JTDm AT8