...cvetko, jel možeš prokomentirati ovo - http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/09/27/0354006.html?pos=n0
...jel ovo zbilja prodavanje magle?... 
Pa, komentirat će netko drugi....

Ja nisam kompetentna persona za to...
"Navedeni iznosi za pojedine usluge propisani su Odlukom o visini naknada za tehnički pregled i druge poslove koji se obavljaju u stanicama za tehnički pregled poslova, koju je 2008. godine donijelo
Ministarstvo unutarnjih poslova."
Teh. pregled vozila košta "tolko-nešto" novaca, to je naknada za rad nadzornika te zarada stanice, CVH, HAK-a i MUP-a
Poslovi koji prethode... tralalala košta "tolko-nešto" novaca i to je naknada za rad referenta, te zarada -"- , -"- ....
Naplata propisanih usluga oko 40.- Kn (2 usluge - naplata cestarine, naplata naknade za okoliš) , ako cestarinu platiš u ZAP-u, banci, pošti, direktno na račun ŽUC-a
(ŽUC - županijska uprava za ceste), a onda u STP-u plačaš samo naknadu za okoliš, a s time i naplata propisanih usluga 1. usluga oko 20.- Kn.
Ako i naknadu za okoliš i naknadu za ceste platiš van STP-a , onda tu naknadu naplate propisanih usluga - ne plačaš.
Posal referanta je taj da ako na taj način izvršiš plačanje cestarine i naknade za okoliš, da to prekontrolira, za koje vozilo, vlasnik, iznos, žiro-račun i sve to složi uz
taj predmet.
Da malo još pojasnim tu naknadu naplate propisanih usluga. STP može naplačivati cestarinu i naknadu za okoliš, STP mora puni iznos cestarine i naknade za okoliš prosljediti u
ŽUC i Min.za Zaštitu Okoliša, tu nema naše zarade nego samo troška: obrada,evidencija,poštarina,gnjavaža,... zato postoje te naknade. Mi ne radimo badava.
Nije to samo tak jednostavno kak je taj novinar napisal, a ta tema je prežvakana već 15-20 puta i to svakih 5-6 mjeseci netko nema kaj pisat onda
radi svoje samopromocije ponovo i ponovo piše otprilike jedno te isto.
Pa ljudi moji, nije to CARITAS, niti socijala. Tko se želi voziti, mora i platiti. Sve se vrti oko profita.
Kad MUP veli da cijena bude drugačija, bila bude drugačija, ako bude zabadav, onda bu nas država plačala (ko MUP,HV,itd.)....
Cijena Teh. pregleda i registracije je ista od Vukovara do Dubrovnika. Cijena 1 Kg mesa je kod mene oko 30 Kn, a Dalmaciji 60, Kn.
To je jedan primjer koji se svakodnevno plača. Ako ja uzimam svaki treči dan 1 kg mesa tu kod mene po 30.- Kn, to znači 120 Kg godišnje te potrošim 3,600.-KN, a
moj prijatelj u recimo Splitu mora dati 7,200.- Kn za istu robu (uslugu) kod istog " dobavljača" , e' o tome treba pisati
Zamislite da vam je tehnički u Splitu 600.- Kn ....

, a tu kod mene 300.-
"to se oduvijek plaćalo na stanicama za teh.pregled ali ako se ide u mup po tablice ili već neku od ovjera uvijek je bilo pravilo da se tamo isplatilo platiti sva davanja i uštediti koji dinar...

"
Istina, ali oni nisu plačeni po prometu. Zato i postoje 8 šaltera u Heinzelovoj a radi samo 1 ili ak' imaš sreče 2. pa čekaš 4 sata da ti najde FT1P i okrene te nazad.
FT1P - fali ti jedan papir :rolll:
Evo i naša Euro uzdanica se vrača podvijena repa iz Francuske, a i ja idem lagano pod dekicu.