20-04-2026, 00:24:36

Autor Tema: Pitanja i savjeti za tehnički pregled  (Posjeta: 381008 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Alfa-Dodo

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Pitanja i savjeti za tehnički pregled
« Odgovori #1020 u: 16-09-2011, 12:43:29 »
to je u redu, mene to ne smeta, ne bi trebao niti biti cirkus od autiju, neka postoji atest kojeg je lagano za obavit u svakoj boljoj stp i to bi bilo OK  :ok:

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #1021 u: 16-09-2011, 16:21:14 »
Neke stvari treba pregledavati kako treba ali ne treba tražiti dlaku u jajetu kao npr. otvarati sva vrata na autu i onda s njima lupa kao da je to fićo iz 70-ih godina a vlasniku se  :kosa: . Ili zadnji slučaj na auspuhu je namotana ona traka za toplinsku zaštitu a kontrolor se čudi kakva je to krpa, jel to atestirano , imate li račun.  :rolll:

vm

• Gost
« Odgovori #1022 u: 17-09-2011, 07:27:59 »
Zavisi sta hoces,kod mene ima dvojica koja traze sto rigoroznijju stanicu za tehnicki pregled"fanatici"ja gledam gdje ide (bez uvrede)cigo sa tamicom od 6 mogucih guma ima 7razlicitih  :smijeh  tu i ja vozim svoje aute ali nastojim da volan i kocnice budu ok radi meni mojih e sad dal radi zadnji brisac ako slucajno stane sto bi mu ja budem ga napravio ako neradi ako radi stim bolje.Ustvari nastojim da nema nigdje lufta da koci a ako ima tockica hrdje neda mi se mackati po autu pa ispadne cirkus nakraju jer da sam toliko bogat onda bi kupio novo.

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #1023 u: 18-09-2011, 08:04:59 »
Ja mogu samo reć da sam samo jednom imao pad na tehničkom (rupa u auspuhu) zamjenio isti dan, došo sutradan i rješeno, auto nije bio ko novi ali je bio uredan i uredno servisiran, nikakvih pederana picajzliranja nije bilo niti ikakvih prigovora kaj je krov nalupan od tuče i ima tu i tamo ogrebotinu na laku ili točkicu izbijenog laka od kamena...

vm

• Gost
« Odgovori #1024 u: 18-09-2011, 20:47:54 »
Tako treba i ja tu vozim ali brate ima gdje traze greske i vraca te 3 puta za nista za glupost jer je malo lak sa prednjeg branika ogulit na ivicnjak.Staro pravilo glasi na tehnickom gdje mozes lizati med sa poda bijezi od njega kao vrag od krsta.

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #1025 u: 18-09-2011, 22:07:32 »
Zavisi sta hoces,kod mene ima dvojica koja traze sto rigoroznijju stanicu za tehnicki pregled"fanatici"ja gledam gdje ide (bez uvrede)cigo sa tamicom od 6 mogucih guma ima 7razlicitih  :smijeh  tu i ja vozim svoje aute ali nastojim da volan i kocnice budu ok radi meni mojih e sad dal radi zadnji brisac ako slucajno stane sto bi mu ja budem ga napravio ako neradi ako radi stim bolje.Ustvari nastojim da nema nigdje lufta da koci a ako ima tockica hrdje neda mi se mackati po autu pa ispadne cirkus nakraju jer da sam toliko bogat onda bi kupio novo.

Isuse, koji pravopis i gramatika?!  :smijeh

Offline clubber

• Pripravnik
  • **
    • BIH
« Odgovori #1026 u: 18-09-2011, 22:16:49 »
Isuse, koji pravopis i gramatika?!  :smijeh

zarez hljebom tražim

Offline Stanko

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV6 2.5; Berlina 1750; 156 1.9 16v jtdm
    • balkon s pogledom na Kvarnerski zaljev RI
« Odgovori #1027 u: 18-09-2011, 22:17:12 »
Andrija Jarak kad izvještava je mala beba za ovog....  :funny:

prosto preproširena rečenica
« Zadnja izmjena: 18-09-2011, 22:18:09 od Stankori »
SPASIMO ZEMLJU!...to je jedino mjesto u svemiru gdje ima čokolade...

Offline clubber

• Pripravnik
  • **
    • BIH
« Odgovori #1028 u: 18-09-2011, 22:21:19 »
Tehnički u BiH:

- do prije dvije godine se nije ni vozilo na tehnički - odneseš saobraćajnu u osiguranje i odeš sljedeći dan u MUP po papire (osiguranje ode na tehnički, lupe pečat i predaju u MUP)

- onda je uveden video nadzor i softver povezan sa MUP-om - rješenje: odvezeš auto na tehnički, natjeraš na kanal i odeš popiješ kafu ili zapališ - auto "mora" stajati pola sata na kanalu (jelte radi softvera) i voziš dalje.

Žalosno, ali istinito.
 7
Poneki tehnički, kao provjeri kočnice - prije tri godine, meni lik za FIAT-a izmjeri 28 % na zadnjim kočnicama. Ja kontam šta da radim - kaže on "sredi to radi sebe" i lupi pečat, ajmo dalje  :craz

Strašno.

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #1029 u: 20-09-2011, 13:48:28 »
i sad nakon ovog tvog izvještaja zvuči nestvarno da je prošle godine moja alfica skoro pala na tehničkom jer je imala ogrebotinu na prednjoj šajbi (koja se, baj d vej, ni nakon godine dana nije proširila)  :)  :craz
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
« Odgovori #1030 u: 20-09-2011, 19:34:02 »
Pozdrav. Imam pitanje u vezi atesta motora. Imam u planu ugrađivati jači motor pa me zanima da li još uvijek vrijede ovi propisi ili se šta mijenjalo. http://alfisti.hr/forum/index.php/topic,12071.0.html

:mah: :pivo:

Pošto je prošlo već 5 dana bez odgovora citirat ću sam sebe i zamoliti kolegu cvetka za odgovor ili ako još netko zna. Hvala
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html

Offline cvetko

• Sa stažom
  • gt 2.0 jts / stelvio 2.2 mjet
    • Jaska
« Odgovori #1031 u: 20-09-2011, 21:21:50 »
Pošto je prošlo već 5 dana bez odgovora citirat ću sam sebe i zamoliti kolegu cvetka za odgovor ili ako još netko zna. Hvala

:redf:

Nisam te "snimil" ...

CENTAR ZA VOZILA HRVATSKE
INSTITUT ZA VOZILA
Sisačka 39c
10410 Velika Gorica
tel: +385 (0) 1 6379 200, 207
fax: +385 (0) 1 6379 233
Velika Gorica
Što je potrebno od dokumentacije za ATEST naknadno ugrađenog motora drugačijih karakteristika?

- prometna dozvola i knjižica vozila vozila u koje je ugrađen motor drugih karakteristika,
 - kupoprodajni ugovor ovjeren kod javnog bilježnika za motor ukoliko je motor kupljen od fizičke osobe,
 - - preslika knjižice vozila iz kojeg je naknadno ugađeni motor izvađen - samo uz kupoprodajni ugovor
 - komercijalni račun firme u RH ukoliko je motor kupljen od pravne osobe - preslika nije potrebna jer firma odgovara za porijeklo motora,
 - komercijalni račun ili kupoprodajni ugovor ovjeren od strane notara-javnog bilježnika ako je motor kupljen van granica RH, carinska deklaracija
 - - uvoz je moguć uz predoćenje vlasništva vozila (knjižica vozila i/ili prometna dozvola)
 - cca 1000 kn

Uglavnom, to ti je to...

Za detaljne info. imaš br. centra za vozila   :da:
DON'T DRINK WATER - FISH FUCK IN IT
Najljepše, u mom poslu je kaj moram sjest i probat svaki auto..
Najgore, u mom poslu je kaj moram sjest i probat BAŠ SVAKI AUTO....

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
« Odgovori #1032 u: 20-09-2011, 21:28:05 »
Ma nema frke.  :craz

Bitno mi je da je to to i da nema nekih dodatnih promjena a da slučajno nisu u tom tekstu.

Hvala puno.  :mah:  :pivo:
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #1033 u: 24-09-2011, 12:47:06 »
Pozz Cvetko ak može mala usluga...

KAd stigneš i sjetiš se virni u svoje papire na tehničkom pa mi reci koje dmenzije guma se mogu za dedru upisat u papire bez atestiranja...

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #1034 u: 27-09-2011, 19:20:08 »
Pozz Cvetko ak može mala usluga...

KAd stigneš i sjetiš se virni u svoje papire na tehničkom pa mi reci koje dmenzije guma se mogu za dedru upisat u papire bez atestiranja...

Mislim da su samo 14' ,  Koja je godina ...?

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #1035 u: 27-09-2011, 20:04:00 »
...cvetko, jel možeš prokomentirati ovo - http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/09/27/0354006.html?pos=n0

...jel ovo zbilja prodavanje magle?... :)

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #1036 u: 27-09-2011, 20:17:25 »
to se oduvijek plaćalo na stanicama za teh.pregled ali ako se ide u mup po tablice ili već neku od ovjera uvijek je bilo pravilo da se tamo isplatilo platiti sva davanja i uštediti koji dinar... :pol:
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #1037 u: 27-09-2011, 22:46:18 »
...cvetko, jel možeš prokomentirati ovo - http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/09/27/0354006.html?pos=n0

...jel ovo zbilja prodavanje magle?... :)

Pa, komentirat će netko drugi....    :craz    Ja nisam kompetentna persona za to... 

"Navedeni iznosi za pojedine usluge propisani su Odlukom o visini naknada za tehnički pregled i druge poslove koji se obavljaju u stanicama za tehnički pregled poslova, koju je 2008. godine donijelo Ministarstvo unutarnjih poslova."

Teh. pregled vozila košta "tolko-nešto" novaca, to je naknada za rad nadzornika te zarada stanice, CVH, HAK-a i MUP-a
Poslovi koji prethode... tralalala košta "tolko-nešto" novaca i to je naknada za rad referenta, te zarada  -"-  ,  -"-  ....

Naplata propisanih usluga   oko 40.- Kn (2 usluge - naplata cestarine, naplata naknade za okoliš) , ako cestarinu platiš u ZAP-u, banci, pošti, direktno na račun ŽUC-a
(ŽUC - županijska uprava za ceste), a onda u STP-u plačaš samo naknadu za okoliš, a s time i naplata propisanih usluga 1. usluga oko 20.- Kn.
Ako i naknadu za okoliš i naknadu za ceste platiš van STP-a , onda tu naknadu naplate propisanih usluga - ne plačaš.
Posal referanta je taj da ako na taj način izvršiš plačanje cestarine i naknade za okoliš, da to prekontrolira, za koje vozilo, vlasnik, iznos, žiro-račun i sve to složi uz
taj predmet.
Da malo još pojasnim tu naknadu naplate propisanih usluga. STP može naplačivati cestarinu i naknadu za okoliš, STP mora puni iznos cestarine i naknade za okoliš prosljediti u
ŽUC i Min.za Zaštitu Okoliša, tu nema naše zarade nego samo troška: obrada,evidencija,poštarina,gnjavaža,... zato postoje te naknade. Mi ne radimo badava.

Nije to samo tak jednostavno kak je taj novinar napisal, a ta tema je prežvakana već 15-20 puta i to svakih 5-6 mjeseci netko nema kaj pisat onda
radi svoje samopromocije ponovo i ponovo piše otprilike jedno te isto.

Pa ljudi moji, nije to CARITAS, niti socijala. Tko se želi voziti, mora i platiti. Sve se vrti oko profita. 
Kad MUP veli da cijena bude drugačija, bila bude drugačija, ako bude zabadav, onda bu nas država plačala (ko MUP,HV,itd.)....

Cijena Teh. pregleda i registracije je ista od Vukovara do Dubrovnika. Cijena 1 Kg mesa je kod mene oko 30 Kn, a Dalmaciji 60, Kn.
To je jedan primjer koji se svakodnevno plača. Ako ja uzimam svaki treči dan 1 kg mesa tu kod mene po 30.- Kn, to znači 120 Kg godišnje te potrošim 3,600.-KN, a
moj prijatelj u recimo Splitu mora dati 7,200.- Kn za istu robu (uslugu) kod istog " dobavljača" , e' o tome treba pisati

Zamislite da vam je tehnički u Splitu 600.- Kn ....   :kosa: ,   a tu kod mene 300.-

"to se oduvijek plaćalo na stanicama za teh.pregled ali ako se ide u mup po tablice ili već neku od ovjera uvijek je bilo pravilo da se tamo isplatilo platiti sva davanja i uštediti koji dinar... :pol:  "

Istina,  ali oni nisu plačeni po prometu. Zato i postoje 8 šaltera u Heinzelovoj a radi samo 1 ili ak' imaš sreče 2. pa čekaš 4 sata da ti najde FT1P i okrene te nazad.
FT1P - fali ti jedan papir  :rolll:

Evo i naša Euro uzdanica se vrača podvijena repa iz Francuske, a i ja  idem lagano pod dekicu.   :mahm

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #1038 u: 27-09-2011, 22:59:28 »
...ma jasno mi je da treba platiti, ali brate mili nazivi stavaka na računu su za plakanje: poslovi koji prethode registraciji..., naplata propisanih usluga...još samo fali, poslovi koji prethode teti na šalteru da se približi kompjuteru, poslovi koji prethode teti na šalteru da ti kaže koliko moraš platiti, poslovi koji prethode Cvetkovom gablecu... :craz

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
« Odgovori #1039 u: 27-09-2011, 23:28:15 »

Ako i naknadu za okoliš i naknadu za ceste platiš van STP-a , onda tu naknadu naplate propisanih usluga - ne plačaš.
Posal referanta je taj da ako na taj način izvršiš plačanje cestarine i naknade za okoliš, da to prekontrolira, za koje vozilo, vlasnik, iznos, žiro-račun i sve to složi uz taj predmet.

:ok: Znači u potragu za brojevima računa i platiti prije registracije internetom.

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #1040 u: 27-09-2011, 23:43:22 »
...ma jasno mi je da treba platiti, ali brate mili nazivi stavaka na računu su za plakanje: poslovi koji prethode registraciji..., naplata propisanih usluga...još samo fali, poslovi koji prethode teti na šalteru da se približi kompjuteru, poslovi koji prethode teti na šalteru da ti kaže koliko moraš platiti, poslovi koji prethode Cvetkovom gablecu... :craz

E, za moj gablec nije dovoljna jedna stavka ....   :party:

Stavke na računu moraju biti razno-razne jer nije svaki slučaj isti, pa nemogu biti iste (jednoobrazne) naknade.
Ma, pusti nazive. Imaš kojekakvih naziva kam god se okreneš. Npr. Nagrada javnom bilježniku  (ili tak nekak), to je sve zarada.

Gle, ja ne branim visinu ili naziv naknade, nego da rad mora biti plačen (naknadom).
Stvar je u tome kaj tu postoje neki apsurdi, npr. nova PD košta 35.-Kn a naknada za njezino izdavanje još oko 45 - 50.-Kn.
Znači, naknada je viša od vrijednosti dokumenta.
Ljudi u STP-u rade i naplačuju naknadu za svoj rad. Ta naknada se dijeli na MUP,HAK, CVH,STP i državi PDV.
STP-u ostaje nekih 45 % "kolača" , a samo oni rade...... a, ostali "dijele".

Prije par godina priključim se na plinsku mrežu i dolazi dimnjačar da mi napravi "atest" dimnjaka.
Dimnjak je "rostfrei" i to vanjski. Visok oko 8 m. Dvostruke stijenke s izolacijom. Cijene oko 8,000.-Kn.
Dojde  O0 i pogleda s ogledalcem, uzme novinski papir te ga ubaci u dimnjak, zapali šibicom te stručno
konstatira da je dimnjak "povukal" i da je ispravan. Uredno mi uzme naknadu za "atest" 470.- Kn.
E, to je naknada. A ne 300 Kn. teh. za auto.

:pivo:

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
« Odgovori #1041 u: 27-09-2011, 23:47:47 »
 :hehe: Tako je i kod mene napravio, znači to je atestirani pristup. Razlika je samo što  O0 uzima samo jednom.

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #1042 u: 28-09-2011, 14:23:49 »
Ajd šta cmizdrite, meni su ove godine na faxu, prilikom upisa diplomskog dijela studija naplatili 250 kn za troškove održavanja prijemnog ispita (za upis tog diplomskog djela studija), koji se uopće nije niti održao. :rolll:  Nego su svi koji su napravili završni rad, su samo upisani u diplomski studij.

Beat that :craz :craz :craz
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Offline dstormyd

• Član Alfa Kluba 10
  • Sa stažom
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #1043 u: 09-10-2011, 20:16:44 »
Pa, komentirat će netko drugi....    :craz    Ja nisam kompetentna persona za to... 

"Navedeni iznosi za pojedine usluge propisani su Odlukom o visini naknada za tehnički pregled i druge poslove koji se obavljaju u stanicama za tehnički pregled poslova, koju je 2008. godine donijelo Ministarstvo unutarnjih poslova."

Teh. pregled vozila košta "tolko-nešto" novaca, to je naknada za rad nadzornika te zarada stanice, CVH, HAK-a i MUP-a
Poslovi koji prethode... tralalala košta "tolko-nešto" novaca i to je naknada za rad referenta, te zarada  -"-  ,  -"-  ....

Naplata propisanih usluga   oko 40.- Kn (2 usluge - naplata cestarine, naplata naknade za okoliš) , ako cestarinu platiš u ZAP-u, banci, pošti, direktno na račun ŽUC-a
(ŽUC - županijska uprava za ceste), a onda u STP-u plačaš samo naknadu za okoliš, a s time i naplata propisanih usluga 1. usluga oko 20.- Kn.
Posal referanta je taj da ako na taj način izvršiš plačanje cestarine i naknade za okoliš, da to prekontrolira, za koje vozilo, vlasnik, iznos, žiro-račun i sve to složi uz
taj predmet.
Da malo još pojasnim tu naknadu naplate propisanih usluga. STP može naplačivati cestarinu i naknadu za okoliš, STP mora puni iznos cestarine i naknade za okoliš prosljediti u
ŽUC i Min.za Zaštitu Okoliša, tu nema naše zarade nego samo troška: obrada,evidencija,poštarina,gnjavaža,... zato postoje te naknade. Mi ne radimo badava.

Nije to samo tak jednostavno kak je taj novinar napisal, a ta tema je prežvakana već 15-20 puta i to svakih 5-6 mjeseci netko nema kaj pisat onda
radi svoje samopromocije ponovo i ponovo piše otprilike jedno te isto.

Pa ljudi moji, nije to CARITAS, niti socijala. Tko se želi voziti, mora i platiti. Sve se vrti oko profita. 
Kad MUP veli da cijena bude drugačija, bila bude drugačija, ako bude zabadav, onda bu nas država plačala (ko MUP,HV,itd.)....

Cijena Teh. pregleda i registracije je ista od Vukovara do Dubrovnika. Cijena 1 Kg mesa je kod mene oko 30 Kn, a Dalmaciji 60, Kn.
To je jedan primjer koji se svakodnevno plača. Ako ja uzimam svaki treči dan 1 kg mesa tu kod mene po 30.- Kn, to znači 120 Kg godišnje te potrošim 3,600.-KN, a
moj prijatelj u recimo Splitu mora dati 7,200.- Kn za istu robu (uslugu) kod istog " dobavljača" , e' o tome treba pisati

Zamislite da vam je tehnički u Splitu 600.- Kn ....   :kosa: ,   a tu kod mene 300.-

"to se oduvijek plaćalo na stanicama za teh.pregled ali ako se ide u mup po tablice ili već neku od ovjera uvijek je bilo pravilo da se tamo isplatilo platiti sva davanja i uštediti koji dinar... :pol:  "

Istina,  ali oni nisu plačeni po prometu. Zato i postoje 8 šaltera u Heinzelovoj a radi samo 1 ili ak' imaš sreče 2. pa čekaš 4 sata da ti najde FT1P i okrene te nazad.
FT1P - fali ti jedan papir  :rolll:

Evo i naša Euro uzdanica se vrača podvijena repa iz Francuske, a i ja  idem lagano pod dekicu.   :mahm

Znam da te možda maltretiram... al jel bi neuki puk uputio što se sve naplaćuje kod produženja registracije.
Naletio sam na ove naknade

http://www.hak.hr/vozila/tehnicki-pregledi/pregled-naknada/

ili ovo

http://www.cvh.hr/cvh/propisi-i-upute/pravilnici/zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama/odluka-o-visini-naknada-za-tehnicki-pregled-i-druge-poslove-koji-se-obavljaju-u-stanicama-za-tehnicke-preglede-vozila-.aspx

jel to to, ili ima još nešto?  :?:

:pivo: :love2:
« Zadnja izmjena: 09-10-2011, 20:19:03 od dstormyd »

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
« Odgovori #1044 u: 09-10-2011, 20:43:32 »
 c/p

Registracija na MUP-u 

1. Uputiti se prema STP (ima jedna cca 500m od MUP na Heinzelovoj), tamo obaviti samo redovni tehnicki pregled i uplatiti naknadu za okolis. 

2. Nakon zavrsetka tehnickog pregleda zaputiti se u MUP na Heinzelovoj. Unutra se odmah nalazi posta i kiosk tako da ne morete nikuda posebno ici i trositi gorivo. Na kiosku kupite opcu uplatnicu (za cestarinu) i biljeg od 30kn. Ispunite uplatnicu (imate tamo na staklu primjer kako se ispunjava) i platite na salteru poste. 

3. Nakon toga stanete u red za registraciju i cekate da dodje vas broj na red. 

Usteda je 80-tak kn u odnosu da se registracija obavi u STP, nesto malo duze traje ali nije komplicirano. Provjereno!

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #1045 u: 09-10-2011, 21:10:20 »
Pitanje: auto ima papire 1.6 a u njega je bivsi vlasnik stavio 1.4 motor. Sta moram napraviti da mi se u prometnu upisu drugi podatci (nadam se manjoj regi, osiguranju...)? Homologacija ili ?? Hvala!
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline alfamarko

• Pripravnik
  • **
  • 159 1.9 JTD
    • Bjelovar
« Odgovori #1046 u: 09-10-2011, 21:22:46 »
Evo bas sam pitao oca koji radi na tehničkom.
Za homologaciju su potrebni papiri od auta iz kojega je izvađen motor i kupoprodajni ugovor o kupnji toga motora,
Znači dokumentacija od toga auta u kojem je bio taj 1.4 motor. Zatim se u stanici za tehniči pregled radi atest koji košta
1000 kuna.
Treba imati na umu da razlika između 1.6 i 1.4 nije prevelika, oko 200 kuna.

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #1047 u: 10-10-2011, 22:09:47 »
Puno hvala !! Imas +
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline Gego

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2.4 JTD 20v
    • Rab
    • Apartmani i sobe Kordić
« Odgovori #1048 u: 11-10-2011, 19:58:16 »
osiguranje i teh. pregled 510€  :song: AR 166 2,4 JTD 129 Kw

Offline cvetko

• Sa stažom
    • Jaska
« Odgovori #1049 u: 12-10-2011, 15:13:14 »
Znam da te možda maltretiram... al jel bi neuki puk uputio što se sve naplaćuje kod produženja registracije.
Naletio sam na ove naknade

http://www.hak.hr/vozila/tehnicki-pregledi/pregled-naknada/

ili ovo

http://www.cvh.hr/cvh/propisi-i-upute/pravilnici/zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama/odluka-o-visini-naknada-za-tehnicki-pregled-i-druge-poslove-koji-se-obavljaju-u-stanicama-za-tehnicke-preglede-vozila-.aspx

jel to to, ili ima još nešto?  :?:

:pivo: :love2:

To ti je jedno te isto, samo kaj kod HAK-a je obračunato s PDV , a kod CVH bez PDV-a.
Sad sve ovisi od kombinacije koja ti je potrebna.

:mahm