E ovako, pošto sam se lijepo predstavio, kako se to već tražilo od mene, da i ja iznesem svoj problem..
Naime, AR koju vozim (1.8 TS 106 kw) mi troši 14 i VIŠE litara po gradu, a na otvorenom 10+ litara...

: (auto ima plin sekvent, ZAVOLI). E sad, tražeći po forumu koliko vidim ja spadam u red onih kojima nešto nije u redu sa potrošnjom, jer koliko vidim moja bi se trebala kretati od 8,9 pa do max 11,12 litara, šo bi za mene bio više nego pozitivan šok. Napominjem i to da je ovo višestruko mjerenje vršeno sipanjem i pražnjenjem rezervoara, znači podatci nisu sa bord-a, npr sa 8 litara goriva ja uspijem preći CIJELIH 56 km..

Dodaću još i to da nisam jedan od onih koji neskidaju nogu sa gasa, znači radi se o laganoj i umjerenoj vožnji. Maf je nov, orginalan, lambda s takođe, motor ler gasa zamjenjen prije par mjeseci (skakutao na leru od 500 do 1200 obrtaja), sve to urađeno u ovlaštenom servisu, na dijagnostici nepokazuje ništa, auto radi ko sat, i troši ko GTA.. Volio bih čuti Vaše mišljenje po pitanju ovoga. Unaprijed zahvalan..