27-07-2026, 10:56:21

Autor Tema: Savjet oko kupnje na kredit (rate)?  (Posjeta: 6532 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Rijeka
Odg: Savjet oko kupnje na kredit (rate)?
« Odgovori #30 u: 05-10-2011, 18:30:26 »
ma punto je milina nema kvarova i ako se pokvari nesto jeftino je,rega je jeftina,malo trosi pravi gradski auto a nades ih dobro ocuvane ispod cjene,ja sam svog prvog punta crnog kupio za 1600€ od prve vlasnice 2001 godiste sa 90 tkm i registriran,samo treba bit uporan i visit na njuskalu sto je vise moguce jer takvi auti se prodaju cim izade oglas.

Offline dino.zg

• Trade Count: (+7)
  • Pripravnik
  • **
  • GT 1.9 jtd, ex. 156 2.5 V6
    • köln / zagreb
« Odgovori #31 u: 07-10-2011, 10:39:14 »
http://danas.net.hr/novac/page/2011/10/05/0481006.html?pos=n0

kardum siritelj panike... svi ti 'znalci' su uredno pocetkom krize 2009. nakon inicijalnog pada burze od kojih 30-40% govorili kako je 'kriza pravo vrijeme za ulaganje'. ne trebam napominjati da smo se od tada srozali jos 50%. sad kada IMHO vise nemamo kamo dolje osim eventualnih kratkorocnih 10-30% korekcija kao odgovor na neke vanjske okidace, sada ti isti znalci pokusavaju prosirit paniku koju nije uspio prosirit ni strah od recesije sa duplim dnom, jer su takva hiperpesimisticna ocekivanja dosada vec bila ukalkulirana. zna majstor da za max 2 god ulazimo u EU, sto vrlo vjerojatno znaci povratak cijena dionica na neke realne evaluacije (napominjem, ne pred-recesijske, jer su to bili prenapuhane baloncine, vec REALNE), odnosno da je ovaj period sada (ne danas, ne sutra, ali iducih 6-12mj) vjerojatno zadnji vlak za jeftino ukrcavanje u dionice. prvi ce oporavak osjetiti financijska trzista (jer kupnjom dionica kupujes ocekivanje u buducnosti kompanije), zatim nekretnine i realna ekonomija. po meni, iskljucivi cilj ovog teksta je neodlucne imatelje dionica 'uvjeriti' da je puno pametnije biti u keshu, i prodati posto poto svoje dionice. kada veci broj dionicara primjeni takav obrazac ponasanja, nastaje panika i rasprodaja, a netko strpljiv sastrane bere vrhnje. da mu je zbilja do dobrobiti gradjana, mogao je istu poruku odaslat u puno manje panicnom tonu.

Offline Božen

• Koordinator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #32 u: 07-10-2011, 11:42:45 »
kardum siritelj panike... svi ti 'znalci' su uredno pocetkom krize 2009. nakon inicijalnog pada burze od kojih 30-40% govorili kako je 'kriza pravo vrijeme za ulaganje'. ne trebam napominjati da smo se od tada srozali jos 50%. sad kada IMHO vise nemamo kamo dolje osim eventualnih kratkorocnih 10-30% korekcija kao odgovor na neke vanjske okidace, sada ti isti znalci pokusavaju prosirit paniku koju nije uspio prosirit ni strah od recesije sa duplim dnom, jer su takva hiperpesimisticna ocekivanja dosada vec bila ukalkulirana. zna majstor da za max 2 god ulazimo u EU, sto vrlo vjerojatno znaci povratak cijena dionica na neke realne evaluacije (napominjem, ne pred-recesijske, jer su to bili prenapuhane baloncine, vec REALNE), odnosno da je ovaj period sada (ne danas, ne sutra, ali iducih 6-12mj) vjerojatno zadnji vlak za jeftino ukrcavanje u dionice. prvi ce oporavak osjetiti financijska trzista (jer kupnjom dionica kupujes ocekivanje u buducnosti kompanije), zatim nekretnine i realna ekonomija. po meni, iskljucivi cilj ovog teksta je neodlucne imatelje dionica 'uvjeriti' da je puno pametnije biti u keshu, i prodati posto poto svoje dionice. kada veci broj dionicara primjeni takav obrazac ponasanja, nastaje panika i rasprodaja, a netko strpljiv sastrane bere vrhnje. da mu je zbilja do dobrobiti gradjana, mogao je istu poruku odaslat u puno manje panicnom tonu.

:ok:

"Some cars take your breath away"

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #33 u: 07-10-2011, 11:45:49 »
A gle, da bi neko širio neku vijest, mora imati i neke koristi.
Iskreno mislim da je u pravu, jer nismo mi ni krizu još osjetili, jer još uvijek je lako doći do krede.
Ajd sad zamisli da se stopiraju nenamjenski krediti građanima ili neki drugi slični oblici kreditiranja tipa kartice, čekovi itd.
Nastala bi panika i onda bi se vidjelo pravo stanje stvari.

Zato ontopic, mislim da je namjenska kreda za auto glupost, nenamjenska kreda je manja glupost, al opet gledati da je rok otplate čim manji, rađe 1500kn/mj na 2 godine, nego 700 kuna na 5 godina

St-karlo

• Gost
« Odgovori #34 u: 23-03-2012, 12:28:50 »
Zanima me jeli iko zna da li se moze negdi kupit automobil na rate da budu opce uplatnice, jer kredit nemogu dignit iman vec jedan, a radin na crno pa ako itko zna puno bi mi pomoga
« Zadnja izmjena: 25-06-2012, 14:01:38 od a.m.alfa »

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #35 u: 23-03-2012, 17:47:17 »
zaboravi niko nije više tako glup da daje nešto za ništa :wal:
sorry al ovo je jače od mene :mah:
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline Sizif

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Accord coupe V6
    • Osijek
    • Sizifova 166 2.5 V6 24V
« Odgovori #36 u: 23-03-2012, 17:56:02 »
Zanima me jeli iko zna da li se moze negdi kupit automobil na rate da budu opce uplatnice, jer kredit nemogu dignit iman vec jedan, a radin na crno pa ako itko zna puno bi mi pomoga
Jedino sa bratom da se dogovoris svojim jer nitko drugi ti to nece napravit beze da ima velike koristi od toga.....a i brat bi trebao bit vraski PIJAN  :hehe: :hehe:

EDIT

Da budem iskren, ja sam dva puta dao legama auto na mjesecnu otplatu (oko 2 godine)....ali smo prosli kroz puno govana i ni jednom ni drugom nije bilo do tih para (3500eura) jer smo znali da se trebamo za popit i pojest koju, bilo ili nebilo auta :) Pricam o vremenima prije 6,7 godina....
« Zadnja izmjena: 23-03-2012, 18:00:52 od Sizif »
Svaki Alfista je Sizif...

Offline daniels1001

• Trade Count: (+57)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16V Multijet
    • PŽ-ZG (HR), München (DE)
« Odgovori #38 u: 23-03-2012, 19:04:58 »
Ja ti mogu riješit auto na kartice. koji god hoces....

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #39 u: 23-03-2012, 21:57:30 »
bojim se da nema ni karticu :)
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #40 u: 23-03-2012, 22:16:21 »
ak negdje nađeš ja isto uzimam  :)
Spider 115

St-karlo

• Gost
« Odgovori #41 u: 25-03-2012, 15:20:22 »
tu san tu san nisan moga doc prije

St-karlo

• Gost
« Odgovori #42 u: 25-03-2012, 19:27:14 »
a kartice san ukinia iz drugih razloga tako da je malo nezgodno pa san zato pita jeli mozda itko zna za nekog, a amex tek dobijan nazad u 11 mjesec a treba mi auto