Od 2000-e na dalje je sve CF3
Lošiji su na očigled kad vidiš klipove, klipnjače, CF2 ima 4 mm manji promjer rukavaca na radilici, ma hrpa razlika, od visine bloka, uljne pumpe, tona razlike....
Uglavnom ja odustao od slaganja motora, kupio prije sat vremena drugi iz 156 2004-a 50-ak tkm, kod meštra je i ide sutra u auto.... Ionako imam u planu prodat auto čim se žena pomiri s time da mi se auto gadi
@ Viktor kad zašteka pumpa ulja nema to ulja koje će pomoći nažalost...Problem mojeg motora nije bilo ulje nego tvornička greška na pumpi ulja 
Ovo je jako zanimlivo, ajde slikaj i pokaži razlike na klipovima i klipnjačama,
JER po ePeru su sve klipnjače CF1/CF2/CF3 iste!!! i to za 1.8 i 2.0 motore Fiat/Alfa/Lancia tj sve su zamijenjene na kraju sa istim tipom, dakle sve dimenzije odgovaraju
Klipovi vdim da su različiti CF1/CF2 i CF3, ali me zanima koja je razlika.
Zanimljivo je i to da sam vidio da su različiti CF3 oversize i normalni klipovi! ali nisam vidio detalje, na prvi pogled sam samo vidio da su kanali za odvodnju ulja sa uljnih karika ramaknutiji na oversize klipovima, ali moguće i da je to razlika zbog neke modifikacije tokom vremena.
Ima još detalja: na klipovima se ne vidi klasična oznaka klase na čelu klipa (možda piše unutra, ali nisam skužio gdje i kako), a brojevi letećih i bank ležajeva koji su tvornička ugradnja nisu u ePeru

Ovo da Alfe sklapaju od dijelova na lageru na kraju proivodnje nekog modela/motora nije čudo, to su stalno radli sa 33-cama, a na Alfaowner forumu ima priča da su na 3.0 i 3.2 motore stavljali radlice sa starijih motora koji su imali drukčije riješen dovod ulja na ležajeve (ne sjećam se detalja više, da li je to bilo sa V6 12V motora ili V6 turbo, ili neka druga kombinacija)