27-05-2026, 05:57:45

Autor Tema: Prva Alfa  (Posjeta: 41865 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Odg: Prva Alfa
« Odgovori #390 u: 21-09-2015, 22:58:50 »
Ti baš tražiš da ti se na ružan način napiše kolike bedastoće pričaš ali neću...ja, kad mi rikne injektor, platim reparaciju 1150,00 kuna. Platim reparaciju dva injektora odjednom - 2300 kuna. Platim turbinu 3000,00 kuna. U tjedan dana na hireve potrošim 10.000,00 kuna. Na nove felge i gume pljunem 6500,00 kuna.

Znaš zašto? Jer mogu.

Ti očito ne možeš. I ja, baš kao i Danko, tebi izgledamo ludi. Ali da tebi treba auto svaki dan, da moraš u njemu odvesti nekog partnera na sastanak, da moraš biti spreman otići u Monte Carlo s njim onda ne bi vozio 145 boxer i trabunjao gluposti kako je to odličan auto. Da imaš novca za bolji vozio bi bolji i tu sva priča prestaje.

Ti navodiš mehaničare u penziji kao relevantne osobe. Ti si car, majke mi. Pa mehaničar koji je sada u penziji ne zna ni popraviti ništa pametnije od Punta MK1.
Moj mehaničar vozi Porsche 911 GT2. Ima dvije turbine. Preko 700 konja. Prerađen ovdje:
http://www.sportec.ch/page6415.html I šta ćemo sada?
Ups. Pa to je boxer. Skoro isti ko tvoja 145ica. Samo su malo bolje kočnice...

i prestani ići u OFF. Ako ti nešto smeta piši na PM.
Ugrubo da

Vozim u skladu sa mogućnošću, najradije bi vozio Quatroporte ali kad nemam da ga održavam

Nije 159 1,9 jtd najbolji auto zbog toga

Ali je meni u sklopu mojih mogućnosti najbolje što mogu voziti bez puno filozofije jer sve drugo me ni približno ne privlači

Da su nekad auti imali više romantike i duše možda je ali reći da je nešto neisplativo nije

Jer ni jedan od tih ne može što meni 159 omogućava a to se opet na kraju svede na ono što trebaš i koliko možeš

Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #391 u: 21-09-2015, 23:00:30 »
Neeeeeeeee, valjam se od smijeha 2 dana nivou ozbiljnosti u potkreljivanju subjektivnih argumenata, tacno bi bilo steta sve to pobrisati...
Meni je zakon benzin obožavam V6 i 4cil motore koji idu u visoke okretaje mislim subjektivno da sam idiot koji stvarno voli aute i ne gledam sve crno i bijelo

Nije bolest sve što boli

Offline NeoSky

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #392 u: 21-09-2015, 23:03:52 »
Meni je zakon benzin obožavam V6 i 4cil motore koji idu u visoke okretaje mislim subjektivno da sam idiot koji stvarno voli aute i ne gledam sve crno i bijelo

Rekao bi da se slazem sa tobom, ali necu da se naljutis jer nije isto kad sam sebi kazes da si idiot i kad ti neko drugi kaze.. :)

Ali ovo subjektivno nisam konkretno mislio na tebe, vec na ove dugopostase, gdje se na kraju sve svede na duzinu jorgana kojim se mogu pokriti... :)
When life gives u lemonade, make lemons!!

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #393 u: 21-09-2015, 23:05:25 »
Rekao bi da se slazem sa tobom, ali necu da se naljutis jer nije isto kad sam sebi kazes da si idiot i kad ti neko drugi kaze.. :)

Ali ovo subjektivno nisam konkretno mislio na tebe, vec na ove dugopostase, gdje se na kraju sve svede na duzinu jorgana kojim se mogu pokriti... :)
Nema ljutnje

Da sam pametan lovu bi uguzio u audi ili bmw i nakon 2-3 godine prodao za istu lovu a ne popusio love hrpu

Nije bolest sve što boli

Tbird

• Gost
« Odgovori #394 u: 21-09-2015, 23:07:24 »
Svatko vozi sta mu se svidja,dopada,zeli, moze/ne moze, i uopce srati o necemu da je sranje je bullshit ili problem sa vlastitim.duhovima proslosti  :hehe:

A cemu se ti prdes smijes? Jel si prdnuo pa se svi u prostoriji pogusili od ugodnih miomirisa  :funny:smijeh
Dugopostas sam ja, jel? Sam se ti nastavi smijati  :hehe:
« Zadnja izmjena: 21-09-2015, 23:09:12 od Tbird »

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #395 u: 21-09-2015, 23:08:07 »
E to sam htio cuti, sad si nam sve rekal, tu nama jedan snob dve strane prodaje teorije i price o troskovima i poizdanoscu,matematici, kak da smo svi redom debili  :wait: Sad je bogami ama bas svima sve jasno,ko dan  :hap:
A taj tvoj mehanicar ocito ga sam nije znao sam preradit pa mu ga u svici morali preradjivati. Ma mozes ti koju kitu, jer da mozes ne bis vozil to sta vozis, ti si samo onaj "wannabe"  :craz
A u prilog tezi ide i sva ta silna gorcina, bijes i ljutnja spram alfi romea, jer bis rado vozil novijeg bmwa, al jbg, nemres  :clap:
Ti stari mehanicari su morali godinama peci zanat, nije bilo knjiga,ebaya,amazona, dostupnosti informacija i tome slicno, al ocito su sve redom i oni debili  :hehe:

još ću samo jednom pokušati...

Nisam ja nikakav wannabe ni snob. Opet koristiš riječi koje ti nisu poznate.
Vozim auto koji si mogu priuštiti. Baš kao i ti. Razlika među nama je ta što ja ne pljujem po onome što si ne mgou priuštiti i ne uvjeravam se da je moj auto skoro pa savršen samo kako bi bio sretan.

Ti stari mehaničari su imali jednostavan posao. Današnji baš i nemaju.
Ja bi rado vozio starijeg BMW-a. To čak i mogu. Ali mi nije praktično. Trenutno nije prihvatljivo.

Koliko godina ti imaš? 17?
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #396 u: 21-09-2015, 23:09:17 »
Svatko vozi sta mu se svidja,dopada,zeli, moze/ne moze, i uopce srati o necemu da je sranje je bullshit ili problem sa vlastitim.duhovima proslosti  :hehe:

A cemu se ti prdes smijes? Jel si prdnuo pa se svi u prostoriji pogusili od ugodnih miomirisa  :funny:smijeh
Pa to i je poanta

To je isto kao da seremo da gulia qv ne valja jer nemamo za nju

Dobra je čak odlična

Jel mi lijepa nije

Nije bolest sve što boli

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #397 u: 21-09-2015, 23:11:04 »
Nema ljutnje

Da sam pametan lovu bi uguzio u audi ili bmw i nakon 2-3 godine prodao za istu lovu a ne popusio love hrpu

Di ces u njemacku pobogu  :hehe:
Imam dobru 2.4 za tebe. 159. Cijena taman da ju za dvije godine uvalis dalje za istu lovu  :craz

Ti provokator tiho da ti horizontalni klipovi ne pocnu bjezaniju kroz blok tok tok tok  :hehe:
« Zadnja izmjena: 21-09-2015, 23:12:06 od buzz11 »
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #398 u: 21-09-2015, 23:12:25 »
Di ces u njemacku pobogu  :hehe:

Ti provokator tiho da ti horizontalni klipovi ne pocnu bjezaniju kroz blok tok tok tok  :hehe:
Zbrajao sam neki dan trošak auta i odustao da me herc ne pusti

Poslano sa mog C5503 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #399 u: 21-09-2015, 23:12:39 »

Argumentum ad hominem... Napad na licnost... Filozofski odbrambeni mehanizam koji se ogleda u napadu na licnost u trenutku kada nema valjanih argumenata za potkrepljivanje tvrdnje.. ;)

Tbird

• Gost
« Odgovori #400 u: 21-09-2015, 23:14:03 »
Vozim auto koji si mogu priuštiti. Baš kao i ti.

Otkud znas sta si mogu/ne mogu priustiti i sta imam/nemam, sta vozim/ne vozim. Ja pisem sa nekog "neutralnog" gledista stvari.
Gore sam ti naveo imprezu kao ekstremni primjer u sta se moze pretvoriti kupovina "macka u vreci", samo sta ti to lretvaras u sprdnju subaru vs 33.

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #401 u: 21-09-2015, 23:14:27 »

:funny: bitno da zena nista ne zna

Argumentum ad hominem... Napad na licnost... Filozofski odbrambeni mehanizam koji se ogleda u napadu na licnost u trenutku kada nema valjanih argumenata za potkrepljivanje tvrdnje.. ;)

Opa freudovski pristup. Nije lose  :hehe:
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #402 u: 21-09-2015, 23:14:32 »

Kako vidim po oglasnicima, 2.4 jos uvijek dobro drze cijenu...

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #403 u: 21-09-2015, 23:15:44 »
Kako vidim po oglasnicima, 2.4 jos uvijek dobro drze cijenu...
Pa i ne

159 ti 1,9 i 2,0 su skuplje

Nije bolest sve što boli

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #404 u: 21-09-2015, 23:17:18 »
Pa i ne

159 ti 1,9 i 2,0 su skuplje

Nema kod nas u BIH tih egzoticnih oprema.. :)

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #405 u: 21-09-2015, 23:20:29 »
Otkud znas sta si mogu/ne mogu priustiti i sta imam/nemam, sta vozim/ne vozim. Ja pisem sa nekog "neutralnog" gledista stvari.
Gore sam ti naveo imprezu kao ekstremni primjer u sta se moze pretvoriti kupovina "macka u vreci", samo sta ti to lretvaras u sprdnju subaru vs 33.

Ti sa neutralnog?? LOL

Po tvojim postovima se lako zakljuci sta sebi mozes priustiti. Samo da te utjesim, za srecu ne treba puno pa slobodno budi sretan.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #406 u: 21-09-2015, 23:20:34 »
Nema kod nas u BIH tih egzoticnih oprema.. :)
E mene samo te zanimaju

Nije bolest sve što boli

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #407 u: 21-09-2015, 23:22:34 »
Ne zelim da moderator nis rijesava, ovo je predobro ovako kako je 😀
Da nema ovoga bi bilo brdo dosade oko toga sta se na autu napravilo, bravo bravo, sve super itd. Ovo je i zanimljivo za citat.

Glasam za neki long term test nekog kvazi affordable supercara tipa 33ojke i smeca tipa STi-a ili Repcevog sporteca 850.

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #408 u: 22-09-2015, 09:07:24 »
Ti baš tražiš da ti se na ružan način napiše kolike bedastoće pričaš ali neću...ja, kad mi rikne injektor, platim reparaciju 1150,00 kuna. Platim reparaciju dva injektora odjednom - 2300 kuna. Platim turbinu 3000,00 kuna. U tjedan dana na hireve potrošim 10.000,00 kuna. Na nove felge i gume pljunem 6500,00 kuna.

Znaš zašto? Jer mogu.

Ti očito ne možeš. I ja, baš kao i Danko, tebi izgledamo ludi. Ali da tebi treba auto svaki dan, da moraš u njemu odvesti nekog partnera na sastanak, da moraš biti spreman otići u Monte Carlo s njim onda ne bi vozio 145 boxer i trabunjao gluposti kako je to odličan auto. Da imaš novca za bolji vozio bi bolji i tu sva priča prestaje.

Ti navodiš mehaničare u penziji kao relevantne osobe. Ti si car, majke mi. Pa mehaničar koji je sada u penziji ne zna ni popraviti ništa pametnije od Punta MK1.
Moj mehaničar vozi Porsche 911 GT2. Ima dvije turbine. Preko 700 konja. Prerađen ovdje:
http://www.sportec.ch/page6415.html I šta ćemo sada?
Ups. Pa to je boxer. Skoro isti ko tvoja 145ica. Samo su malo bolje kočnice...

još ću samo jednom pokušati...

Nisam ja nikakav wannabe ni snob. Opet koristiš riječi koje ti nisu poznate.
Vozim auto koji si mogu priuštiti. Baš kao i ti. Razlika među nama je ta što ja ne pljujem po onome što si ne mgou priuštiti i ne uvjeravam se da je moj auto skoro pa savršen samo kako bi bio sretan.

Ti stari mehaničari su imali jednostavan posao. Današnji baš i nemaju.
Ja bi rado vozio starijeg BMW-a. To čak i mogu. Ali mi nije praktično. Trenutno nije prihvatljivo.

Koliko godina ti imaš? 17?

Jel se to meni samo čini ili ti sam sebe pobijaš kaj se tiče ovog snobizma?  :?:
I kako ti na temelju toga tko šta vozi znaš da li tko ima para ili nema? Znači, kad netko vozi 145 boxer tada je on automatski iskompleksirana sirotinja koja nema para za bolje?! Netko možda više voli potrošit pare na putovanja, uređenje kuće/stana i sl. a ne na auto
Zato si ti koji voziš 147icu dizel koja vrijedi možda 3000 eura tajkun  :smijeh
I ne, ne pljuješ ti po drugim autima, samo 145 nazivaš isprdak i govance  :clap: Čudna su neka vremena, postao je nacionalni sport na alfa forumu pljuvati po pojedinim  modelim alfi, očito je sve što je starije od deset godina smeće i govno...
Ali dobro, bit će da je in sraćkat po pojedinim modelim alfi na alfa forumu a valja bit u trendu  :metak

Citat:
i prestani ići u OFF. Ako ti nešto smeta piši na PM.

Vrhunac! Dežurni provokator i offtopičar na forumu kaže nekome da prestane ići u OT  :funny:
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #409 u: 22-09-2015, 11:10:42 »
Super su mi ljudi koji umjesto argumenata pokusavaju uvrijediti, ocrniti ili omalovaziti sugovornika vjerujuci da ako to uspiju onda njihovi argumenti imaju smisla.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #410 u: 22-09-2015, 11:15:57 »
Tko god kupuje nadrkani auto kupuje mačka u vrećici i kad je taj auto nov a kamoli kad ga 2-3 krkana pogaze

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #411 u: 22-09-2015, 15:05:30 »
Osim povremeno skupih dijelova za boxer, mehanicari ga ne vole, pa kome se ne prljaju ruke se nece bas usrecit.

Npr. Izmjena startera, izmjena termostata i pripadajucih crijeva, remenja, kuplung cilindra na pedali, vakuma od kocnice, letve volana. Nisam nikad vidio da je to tako slozeno za radit, a kad dovedem auto na servis se decki tamo vec svadaju koji ce je morat uzet. A vecini ozbiljnih mehanicara po vecim servisima se neda ni radit ga jer im je vec u sferi starog smeca.

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #412 u: 22-09-2015, 15:09:17 »
Kod lokalnih "giga u šupi d.o.o." mehaničara sve alfe su u sferi nepoznanica i mehaničari ih ne vole, zapravo ne vole bilo šta kompliciranije od golfa trojke ili punta jedinice, takav je barem moj dojam sa lokalnim gelipterima-mehaničarima  :dontno:
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #413 u: 22-09-2015, 15:21:26 »
To je auto za entuzijaste i DIY majstore, na 8 V boxeru , zamjenim sve s gornje strane motora (elektropokretač, termostat,pripadajuće cijevi, alternator, svjećice ...) , laganini bez stresa , to je daleko veći problem na JTD-u, nije mi baš jasna ta netrpeljivost majstora prema alfama.  :wait:

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #414 u: 22-09-2015, 16:30:06 »
Skineš usisnu granu i otpojiš crijevo usisa sa klapne gasa i radiš šta hoćeš i kako hoćeš. To sve skupa traje 10 min. Istina da za promijenit remenje treba maknut branik i hladnjak ali ni to nije niš posebno. Lamela se također promijeni bez skidanja getribe ili motora iz koša auta. Sve sam to prošao jer sam radio sam a nisam nikakav automehaničar.
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #415 u: 23-09-2015, 21:54:43 »
za promjenit letvu je ses mozda  al iskreno lakse nego na rednom gdje moras skidat most, itd.
termostat cc-a 15-20 min sa ozracivanjem
neznam na boxeru sve promjenim 3x prije nego na rednom osim mlinaca od fire motora 0.8-1.4 pricamo o fiatu.

na njemackim autima tog godista se ruku na srce vecinom lakse radi dosta stvari osim u sferi v6 i + motora gdje su svi isti kos gdje ni cackalicu nemozes progurat.

sve je to strah od nepoznatog.

inace ove stvari sa prepucavanjem tko ima koliko i da je to slika i preslika vozila, i da se po tome vuku paralele i zakljucuju ljudi tko je kakav i imoviskog stanja.  Za to bih iskreno vukao upozorenja a za forsanje i kraci ban.
nhf. pricamo o autima a ne o tome tko ima kakav sat na ruci i koliko kvadrata te koliko vozila u garazi.
na forumu ima ljudi koji mogu otkupiti dobar dio forumuskih alfi al sute o tome i stoga bi bilo oke da i ostali nedizu tenzije jer u danasnje vrijeme neznas tko tipka sa druge strane i kakava mu je situacija, mozda se u sosio da sutra nece imat sa ceg tipkat a ti ga jos pilas. (nisam isao u detalje citanja povijesti al to sam vidio na jednoj strani u x postova i smatram da tom nije mjesto na alfa forumu ili bilo kakvom auto forumu gdje je jedino mjerilo "how fast you want to go is how much money you have")
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline VIPER999

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 155 & Alfetta in progress
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #416 u: 26-09-2015, 07:44:04 »
Slazem se s kolegom, to tko kolko ima i tko kolko nema je dno dna... Tu smo jer nas veze Alfa i da spodjeljujemo iskustva o njoj... A ne da se svadjamo ili jos gore omalovazavamo i vrijedjamo jedne druge...

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #417 u: 28-09-2015, 13:36:46 »
Skrpani poklopci bregastih reinzosilom, sad bar ne pusta ulje 😊

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #418 u: 28-09-2015, 21:41:57 »
jel uspjelo skidanje poklopaca bez da se odvoje glave :D
znao sam ih gurtnama vezat da se neodvoje dok sam skidao poklopce samo  :tooth:
sreca pa je glava jaka i tesko se piga i brtve jako rijetko izgaraju
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #419 u: 28-09-2015, 21:53:55 »
Sigurno mislimo na razlicite dijelove jer sam ja ove poklopce sam prebrtvio u ispod 15 minuta po strani a nisam bas neki mehanicar. Ja sam skidao one poklopce koji dolaze na krajeve bregastih, 3 vide ih drze, mali trokutasti komadi.