27-05-2026, 07:48:50

Autor Tema: Prva Alfa  (Posjeta: 41931 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Fiuman

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Prva Alfa
« Odgovori #270 u: 15-09-2014, 09:26:23 »
Da, kuzim sta hoces reci  :ok:
A jbg, nemres i ovce i novce  :hap:
neču i ovce i novce al daj mi 3 struta po 100kn iman kupce odmah  :hap:

Offline ledo

• Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #271 u: 15-09-2014, 09:27:07 »
Ja sam poprilicno siguran da niti materijal ne mozes dobit za 100 kuna. Uzmi neku kvalitetnu cijev tipa neke besavne, pa limove i njihovo rezanje (primjera radi scam uzima 20 kn po centimetru reza, ali je to ekstrem), pa izbusit sve rupe da se poklapaju u milimetar (to i nije problem neki) pa iskrivi cijev i to tocno tako da prolazi, a ovdje je stvarno pitanje 5 mm dal stane ili smeta da se hauba ne moze zatvorit ili ne stane akumulator. Onda izradi one matice i kontranavoje sto je tokaru pol sata rada... Onda rijesi farbanje/plastificiranje.
Ukratko, napravi isti ovakav strut bar u budzetu od 250 kuna (znaci sa podesavanjem, da pase bez da ista moram kemijat, sa rupama koje nisu predimenzionirane, plastificiran) i ja cu kupit 2 odmah. Bez zajebancije.

Fiuman

• Gost
« Odgovori #272 u: 15-09-2014, 09:35:15 »
Ja sam poprilicno siguran da niti materijal ne mozes dobit za 100 kuna. Uzmi neku kvalitetnu cijev tipa neke besavne, pa limove i njihovo rezanje (primjera radi scam uzima 20 kn po centimetru reza, ali je to ekstrem), pa izbusit sve rupe da se poklapaju u milimetar (to i nije problem neki) pa iskrivi cijev i to tocno tako da prolazi, a ovdje je stvarno pitanje 5 mm dal stane ili smeta da se hauba ne moze zatvorit ili ne stane akumulator. Onda izradi one matice i kontranavoje sto je tokaru pol sata rada... Onda rijesi farbanje/plastificiranje.
Ukratko, napravi isti ovakav strut bar u budzetu od 250 kuna (znaci sa podesavanjem, da pase bez da ista moram kemijat, sa rupama koje nisu predimenzionirane, plastificiran) i ja cu kupit 2 odmah. Bez zajebancije.
:ok: samo proces plastifikacije je 100kn (pjeskarenje , cink primer i zapeč u željenju boju)

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #273 u: 15-09-2014, 09:36:18 »
Ja znam da ti znas koliko kosta izrada :)

Fiuman

• Gost
« Odgovori #274 u: 15-09-2014, 09:58:25 »
pa nažalost više od onih 300kn koje san reko kao min al prepostavljam kad bi išo žicat tokara i sve frendove koji mi tu mogu pomoć da bi mi 1 i napravili za tolko al više komada bi me odj..
jedino neznam di bi savijanje cijevi riješio jer ovi auspuh servisi kod nas baš i ne ...

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #275 u: 16-09-2014, 17:54:37 »
vidio sam ja alfistu145 kako se vucara po puli, njemu moze i stolar strut bar napraviti, samo da stavi zavrsni crveni lak ili neka ga odmah od cedrovine napravi  :craz
A da tesko da ces mene vidjet kako je gazim  :craz
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #276 u: 18-09-2014, 23:26:20 »
A treba je malo gazit, nije auto za muzej :)

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #277 u: 19-09-2014, 10:43:40 »
Gazim je ja redovno izvan grada  :craz
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #278 u: 20-05-2015, 20:50:01 »
Dugo nisam ništa pisao, manje više ništa van standardno dosad...
Oko nove godine je otkazao poslušnost kuplung cilindar, auto otišao na šlepi u servis. Naravno kako se radi o boxeru je kuplung cilindar na pedali neki specifičan i košta 1200 kuna, dok su standardni cca 4 puta jeftiniji. Kad je već bio servisu je zamijenjen i ležaj koji je na optici imao malo lufta. Prije toga je i unutrašnjost bila na tapeciranju u tamno sivu Audi tkaninu - lijepo izgleda. Sve je bilo dobro cijelih 2 tjedna.
Onda opet zabava s mjenjačem... Diferencijal je izisao kroz mjenjač, začudo ne pri nikakvom divljanju nego 60 na sat u trećoj, totalno normalna vožnja. Usput je dobar dio zupčanika dobio...

Dan prije nego je ovo izvela bila je naručena za farbanje haube i promjenu blatobrana koji je bio udubljen.

Od dosta nevine situacije je došlo na to da za ove mjenjače nema baš dijelova pa je cijena za potpunu reparaturu mjenjača s novim dijelovima cca 3500 kuna. Mislilo se da će se mjenjač lako popravit pa je stavljen komplet novi kuplung kad je već mjenjač bio dolje a onda se zakompliciralo prilično.

Ako netko ima na prodaju dobar mjenjač za boxer, bilo 145 ili 33 koji se da prepakirat navodno, može mi se javit bilo ovdje ili na PM.

Kako je meni ovaj auto očito loša karma, paralelno tražim mjenjač i prodajem auto, pa što dođe prije. Tražim 10k ovako kako je sad, svjestan da je to više od nekih voznih auta na njuškalu, ali za auto imam račune za cca 25 000 kuna dijelova kroz zadnje 3 godine, a stavljeno je na njega bar još pola od tog iznosa čemu se izgubio trag ili je bilo bez računa. Možda nekog sreća posluži bolje nego mene, lako moguće da nakon izmjene mjenjača odvali 50 000 bez kvara jer je praktički sve na autu novo.
« Zadnja izmjena: 20-05-2015, 20:52:36 od ledo »

Tbird

• Gost
« Odgovori #279 u: 20-05-2015, 21:04:54 »
...ali za auto imam račune za cca 25 000 kuna dijelova kroz zadnje 3 godine, a stavljeno je na njega bar još pola od tog iznosa čemu se izgubio trag ili je bilo bez računa

:hmmm: u bokte...Da jbg,to je bas loša karma  :wal:
Pa sta si to sve mijenjal za tolke pare...puuuuno je to para :?:
Dif se rasul jer ga je vec netko prije tebe siloval...nisi ti kriv ni duzan ak se normala vozas  :ok:

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #280 u: 20-05-2015, 21:32:40 »
:hmmm: u bokte...Da jbg,to je bas loša karma  :wal:
Pa sta si to sve mijenjal za tolke pare...puuuuno je to para :?:
Dif se rasul jer ga je vec netko prije tebe siloval...nisi ti kriv ni duzan ak se normala vozas  :ok:
I meni ovako da mi netko kaze cifru zvuci kao da netko sere, ali evo.

Od stvari koje mi padaju napamet u ovom casu, a imat cu racune blizu za vikend...
Dvosmjerni plinski amortizeri ALKO 3300 kuna (prednji za boxer su skupi) , Eibach prokit 1500 kuna, prednje vilice cca 600 kn/kom (zamijenio obje), zadnji lezajevi s glavcinama (600 oba), oba prednja lezaja, prednji diskovi i plocice kad sam upgradeao kocnice cca 700 kn ako se dobro sjecam, ispuh sve od katalizatora dalje mislim nekih 1200, kvacilo 1500 kn, taj neki lezajcic iza 270 kuna, gumice balans stange, sve manzete (oko 70-80 kn/komad), kuplung cilindar na pedali 1200 kuna na mjenjacu 220, hladnjak je sitno pustao pa je stavljen novi za mislim oko 1000 kuna, promijenjena je kompletna distribucija i svo remenje (ne zelim bubnut cijenu), fleksibilne cijevi od kocnica mislim kakvih 300 kuna, nosaci motora, daljinsko zakljucavanje (sve skupa kakvih 400 kuna), brtve ispuha na glavama, crijeva serva, difuzor klime, filteri svi na autu (neki vise puta, to ne racunam)... Jos se ono desi da odes u ducan pa uzmes i ovo i ono pa bacis racun sa strane jer je 100tinjak kuna, a tih sitnica se nabere... Tu nisam uracunao cijenu rada mehanicara koja ipak ima svoj udio. Naravno i trap je frisko postelan, a racun za to sam bacio jer to sto ja stelam ne znaci nikome nista...

U stvari koje takoder ne racunam kao nesto sto je novo jer je potrosni materijal, niti zbrajam u cijenu jer onome tko uzima auto potroseni filteri i gume ne znace nis, ali opet su postojale...
Felge + farbanje, 2 seta guma, spojler, farbanje branika i farbanje dijelova koji su bili pozmarili, upgrade kocnica (klijesta prednja + diskovi i klijesta i popratne sitnice straga), stitnik kartera, znakovi, kablovi, svjecice... ne racunam niti motor koji sam zamijenio, mjenjac, vilice kojima su otisle kugle, kuplung set koji je sad dobio uljem pa je bio za promijenit...

Tbird

• Gost
« Odgovori #281 u: 20-05-2015, 21:40:36 »
:o000: :o000: :o000: pa ti si jebate čitavu postojeću mehaniku zamijenil :000:
A znam da, nabere se toga...i jedno uvijek vuce drugo  :wal:
Ne znam kolko ti se isplati prodavat kad si tolko utukal u njega :dontno:

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #282 u: 20-05-2015, 22:13:06 »
Gle, bubni drugi mjenjač u njega, ili samo nađi drugi diff i složi ovaj mjenjač  :ok:
Barem je vama Riječanima Italija blizu  :tooth:
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Tbird

• Gost
« Odgovori #283 u: 20-05-2015, 22:17:39 »
Nema sad odustajanja kad si sve zrihtal :hop:

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #284 u: 20-05-2015, 22:30:23 »
Gle, bubni drugi mjenjač u njega, ili samo nađi drugi diff i složi ovaj mjenjač  :ok:
Barem je vama Riječanima Italija blizu  :tooth:
Slozit ovaj je prilicno tesko, trenutno su 2 mjenjaca kod covjeka koji radi samo mjenjace (moj stari koji je ispadao iz trece i ovaj koji je sad bacio dif van) i kaze da su oba tako losa da on nece dat nikakvu garanciju na slozenac iz ta dva. Dif je u ovoj prici najmanji problem jer je na tom drugom mjenjacu dobar. Internalije mjenjaca su problem... Sinhroni su nikakvi a zupcanici od trece takoder ubijeni. Vidjet cu kroz par dana ako se sta ponudi.

Fiuman

• Gost
« Odgovori #285 u: 20-05-2015, 22:33:37 »
Idemo preko u šoping  :hap:

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #286 u: 20-05-2015, 22:38:49 »
Idemo preko u šoping  :hap:
Fiuman to the rescue (opet)

Tbird

• Gost
« Odgovori #287 u: 20-05-2015, 22:43:17 »
Bas sam mislil reci nek se javi fiumanu  :hehe:

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #288 u: 20-05-2015, 22:46:13 »
Ma javim se ja Fiumanu za sve, svako toliko nesto... uvijek nade neko rijesenje, valjda i ovaj put.

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #289 u: 20-05-2015, 22:48:15 »
ja sam za 300kn kupio na nekom otpadu mjenjač od 33jke,izvukao mjenjač iz kombia punog mjenjača i kupio na blef,prepakirao u kučište od 145 i nakon više od 50tkm sve još uvijek radi bez problema  :drive:

Offline verde_tropico

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
  • A Life Fulfilling Addiction
    • Brela
« Odgovori #290 u: 21-05-2015, 07:59:04 »
Imam ti ja getribu koja mi bezz stoji, dam ti je za 300 kn i stavim ti je na bus, platis kad je montiras i isprobas...
Life is like dick, seems to be short until starts to get hard

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
  • 155 & Alfetta in progress
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #291 u: 23-05-2015, 04:44:21 »
hebate ... pa što nisi zvao ... tek sad pročitao ... jučer bacio na otpad mjenač od 145 box ...  :fp: :fp: ...

Tbird

• Gost
« Odgovori #292 u: 23-05-2015, 09:23:40 »
hebate ... pa što nisi zvao ... tek sad pročitao ... jučer bacio na otpad mjenač od 145 box ...  :fp: :fp: ...

:fp: :fp: :fp:wal: :wal: :wal: koji peh  :metak

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #293 u: 24-05-2015, 19:41:52 »
E jebiga... Rijesit ce se s kolegom verde_tropico, samo da dobijem tocnu adresu za slanje.

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
  • 155 & Alfetta in progress
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #294 u: 24-05-2015, 21:35:33 »
E jebiga... Rijesit ce se s kolegom verde_tropico, samo da dobijem tocnu adresu za slanje.

nasao jos jedan... pa ako zaskripi javi...

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #295 u: 19-06-2015, 14:31:04 »
Mjenjac stavljen drugi, preslozeni... kuplung novi gore, na starom je korpa bila iskrivljena, valjda kriva montaza, lamela je i dalje kao nova (napravila manje od 30kkm). Ako nekom treba lamela od 1.6 box, moze se javit pa se dogovorimo...
Alfa otisla na farbanje prednjeg kraja da se rijesi misteriozna udubina na blatobranu i par tockica od tuce i kamencica na haubi...

Tbird

• Gost
« Odgovori #296 u: 19-06-2015, 15:52:01 »
Ledo, pukal si ko čigra  :tooth:  :hehe:
A i vidim po avataru, da si mentalno jednom nogom vec u 147  :craz
Da nemam svoj, dosal bi ja zeti taj tvoj avtek, pa to je bokte sad u boljem stanju neg kad je izasal iz salona :hap:

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #297 u: 19-06-2015, 16:12:58 »
Avatar je od 1.dana ovaj, zbog boje koja je slicna, nisam imao volje uploadat drugi... 147 nikada nisam ni gledao, nije mi zanimljiv auto, osim GTA verzije. 145 mi je čak izvana prilično ljepša od 147, iako je 147 sigurno po svemu bolja.

Sad još imam napravit omanji servis kad dođe s farbanja, promijenit ulje, poštelat trap i riješit par gluposti koje nalete u procesu pa će valjda izdržat još par mjeseci dok ne dođe eventualno nešto drugo. Ne 147 sigurno  :craz

Evo i te udubine da ne bude kasnije da je auto bio spucan do stakla pa mijenjan prednji kraj  :hehe:

i po haubi, uživo se vidi par točki od tuče, ali slika to teško dočara + se mačka ili nešto popelo na haubu i napravilo 2 tanke dugačke ogrebotine.

Tbird

• Gost
« Odgovori #298 u: 19-06-2015, 16:37:29 »
Ti si jedan od rijetkijih normalnih baksuza sa horizontalcem  :dontno:
Necemo o onim sileđijama sta moraju šlajfat na svakom semaforu, druga je to priča  :ne2:
Tu je sve tak prosto da prostije nemre bit, pa me cudi da si tolka sranja imal...pa kolko si love stukal, mogal is komotno odrzavat losiju GTA, al dobro, nekome se i to moralo zalomit :dontno:

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #299 u: 19-06-2015, 17:04:12 »
Realno, auto star 17 godina nije za očekivat da bude ludo pouzdan, ovo s mjenjačem je bilo prvi put da me ostavio na cesti u skoro 4 godine što ga imam, a to mi se i ne čini kao preloša statistika. A većina novca koja je ulupana u njega je bila više iz gušta nego iz potrebe.
Ne šlajfam na semaforima osim ako se omakne po kiši, generalno ne vidim potrebu za ubijat auto... Nažalost se ovaj auto meni pokazao prilično mušičav jer skoro nikad nije bilo sve 100% sređeno pa da samo sjednem i uživam u vožnji, više vremena je bilo osluškivanje što kucka i zuji. Da sam išao na kombinaciju lošije GTA bi vjerojatno više popušio financijski, ali i sigurno više uživao.
S druge strane, druga alfa u obitelji je sad odvrtila 100k bez ijednog kvara, samo uz redovno održavanje, tako da ne mislim da je alfa loša kao proizvod. Prije će bit da sam ja naletio na nesretan primjerak.

Poanta priče je da sljedeći mora bit dosta noviji, sa servisnom knjižicom i sve poznato, bar da znam u što se upuštam.  :clap: Vidjet ćemo... nadam se sad bar imat 100% urednu 145 za uživat ove zadnje mjesece druženja  :ok: