27-05-2026, 05:58:18

Autor Tema: Prva Alfa  (Posjeta: 41866 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline VIPER999

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 155 & Alfetta in progress
    • Malinska, Otok Krk
Odg: Prva Alfa
« Odgovori #30 u: 15-01-2013, 10:20:04 »
al smo ga  :spam

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #31 u: 15-01-2013, 10:25:19 »
Jesmo ga da  :hehe: :off
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline ledo

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #32 u: 15-01-2013, 15:06:25 »
Nisam ciljao na starog swifta, on ide super ali je mrtvacki kovceg s 4 kotaca. Mislio sam uzet novog iz salona pa da nebude ko s alfom da stalno nesto krepava i da svaki put kad zaverglam mislim hoce li upalit ili ce me ostavit na cesti. Je da alfa bolje drzi cestu, ali auto pod garancijom je auto pod garancijom, ako zariba, plakao bi servis, ne ja.  :hap:

Ali s obzirom na to da ostaje, čuo sam se danas s prijateljem, idu gore ubrzo prednji ventilirajući s većim kliještima, a za zadnje se još moram odlučit jer je navodno kemija izvuć funkcionalnu ručnu... ručna na mojoj trenutno radi izvrsno, moze zablokirat kotace kad god je trgnem, drži odlično i nebih to htio izgubit... A opet, diskovi iza su mi primamljivi a mogu ih dobit jeftino.

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #33 u: 15-01-2013, 16:40:32 »
Najbitnije za Alfu po meni a i po ostalim alfistima koji će to nadam se potvrditi je: Slaži Alfu za gušte kako tebi i paše i najviše prema tvom stilu vožnje ...

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #34 u: 15-01-2013, 18:00:06 »
a ja bi volio i ovce i novce haha
Htio bi diskove iza i ručnu koju radi barem kao ova, jel to moguće napravit? Navodno treba sajle i sve s 1.6 modela s diskovima iza prebacit, meni nema logike da nebi radilo kako treba  ::)

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #35 u: 15-01-2013, 18:11:16 »
Ja sam slagao frendu na njegovu 146icu boxer prednje diskove, kliješta i pločice sa 145 1.6 TS a straga je stavljen komplet most sa diskovima sa 146 1.4 TS, trebalo je kupiti samo nove sajle za 145 sa diskovima i sve paše bez problema a i koči poslije 10x bolje nego prije  :da: :ok:
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #36 u: 15-01-2013, 18:54:09 »
i ručna hvata kako treba?
I s obzirom na to da si sve to radio, koliko posla tu ima i koliko bi procijenio da ta igra košta?
« Zadnja izmjena: 15-01-2013, 18:55:05 od ledo »

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #37 u: 15-01-2013, 19:51:04 »
i ručna hvata kako treba?
I s obzirom na to da si sve to radio, koliko posla tu ima i koliko bi procijenio da ta igra košta?
Radio sam sa frendom mehaničarom, koji ima dizalicu i sav potreban alat.
Ručna hvata ok, s obzirom da su ostavljeni stari diskovi i stare pločice, a stavljene su nove sjale od ručne.

Prednje kočnice, rabljeni ventilirajući diskovi sa pločicama i kliještima i vijcima od kliješta 600kn, stražnji kompletan most 100eura, sajle od ručne kočnice 120kn x2kom, litra ulja za kočnice 100kn, ruke mehaničara 400kn.

Najviše posla ima sa stražnjim mostom, jer se trebaju izvaditi i amortizeri te skinuti rezervoar, iako smo poslije vidjeli da ga netreba cijelog skidat nego sa nosača/držaća sa prednje strane izvaditi vijke te ga nagnuti prema dolje i naravno onda uz malo cimanja vamo-tamo skinuti stari most dolje a novog uglaviti gore.
Uz sve to skidanje mora se naravno skinuti i auspuh  :craz pošto je on naime prva prepreka

Eto ukratko to bi bilo to, prednje kočnice su također plun'n'play, stare skinuti dolje a nove gore, uz moju preporuku da se kupe i novi gumeni lajtunzi  :ok:
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #38 u: 15-01-2013, 21:35:19 »
Hvala puno na odgovoru i još samo jedno pitanje da nebi kasnije bio na čudu, mora li se cijeli most prebacit ili se mogu samo stražnji diskovi s kliještima, nosačima i pripadajućim djelovima prebacit jer su stražnje kočnice s tipa?

Navodno je stražnji most isti na 145 boxer i ts i na tipu, jeli to točno ili je to samo glasina? Ako paše stražnji most, tipa je puno lakše nać i transplantirat to :)

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #39 u: 15-01-2013, 22:48:46 »
Mislim da su isti ali najpametnije ako hoćeš zadnje diskove je staviti cijeli most ... a ako ne onda kemijaš s adapterima za diskove pa ovo pa ono ...

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
« Odgovori #40 u: 15-01-2013, 23:06:12 »
Ja ako budem stavio diskove, stavit cu od 166ice, 310mm prednji  :grinning-smiley-043:

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #41 u: 16-01-2013, 07:43:47 »
ti bi i 430mm ... da možeš  :sado:

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
« Odgovori #42 u: 16-01-2013, 09:02:30 »
ti bi i 430mm ... da možeš  :sado:
Bez beda, samo sta ovi diskovi su ko cijela felga  ::) ne ne ozbiljno, 310mm idu gore, samo neznam dali bi mogao staviti felgu od 16 gore ili od 17, ma isla bi i od 16 mozda  :rolll:

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #43 u: 16-01-2013, 09:14:09 »
moze 16 felga... imam ih na 166...

Cak i brembo moze ispod .. :)
When life gives u lemonade, make lemons!!

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
« Odgovori #44 u: 16-01-2013, 09:19:22 »
moze 16 felga... imam ih na 166...

Cak i brembo moze ispod .. :)
:clap:

Offline RI UNUK

• Pripravnik
  • **
  • AR 147 1,9 JTD Peugeot 207
    • RIJEKA
« Odgovori #45 u: 16-01-2013, 12:45:14 »
Hvala puno na odgovoru i još samo jedno pitanje da nebi kasnije bio na čudu, mora li se cijeli most prebacit ili se mogu samo stražnji diskovi s kliještima, nosačima i pripadajućim djelovima prebacit jer su stražnje kočnice s tipa?

Navodno je stražnji most isti na 145 boxer i ts i na tipu, jeli to točno ili je to samo glasina? Ako paše stražnji most, tipa je puno lakše nać i transplantirat to :)
netrebaš cijeli most sve se može montirati na tvoj stari most samo trebaš imatri sve dijelove za montažu i ide to gore bez problema

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #46 u: 21-01-2013, 20:19:08 »
Evo, sve dogovorio, kad popusti tlaka na faksu idu na alfu nove eibach -3 cm suste, vece prednje i straznje kocnice s novim plocicama i potokarenim diskovima, novi kočioni vodovi, sajle od ručne...

Ako bude jos para i ležajevi kotača i distance od cca 10 mm, tako da budem na miru s ležajevima a da auto dobije malo na izgledu i stabilnosti, ako uspijem di nać onaj spojler za 145 originalni i još sitnica.

Samo treba izgurat dvotonca s grabe za sve to, a do tad ga treba i složit  :icon_frown:

Nego, ima li tko na boxeru problem da cuka u vožnji, kad je hladan zna cijeli auto skakat kako počne cukat, ko da neku rezonaciju uhvati...
A tu i tamo zna i kad je skroz zagrijan počet lagano lagano cukat što me nervira jako kad uđem u zavoj s nekih 3500/4000 okretaja a on kroz cijeli zavoj dok diže okretaje trzucka...
Filter goriva je nov, svjećice nemaju 5000 km, radna temperatura bude normalna, a opet on cuka... Moze li se to riješit ili da prihvatim jednostavno da je takav i da je lijek za to prazan novčanik i nov auto pred kućom?

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
« Odgovori #47 u: 22-01-2013, 10:24:50 »
Meni cukne ona 3 sekunda kada mi prebaci na plin inace ne  :ne2:

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #48 u: 22-01-2013, 10:45:12 »
Evo, sve dogovorio, kad popusti tlaka na faksu idu na alfu nove eibach -3 cm suste, vece prednje i straznje kocnice s novim plocicama i potokarenim diskovima, novi kočioni vodovi, sajle od ručne...

Ako bude jos para i ležajevi kotača i distance od cca 10 mm, tako da budem na miru s ležajevima a da auto dobije malo na izgledu i stabilnosti, ako uspijem di nać onaj spojler za 145 originalni i još sitnica.

Samo treba izgurat dvotonca s grabe za sve to, a do tad ga treba i složit  :icon_frown:

Nego, ima li tko na boxeru problem da cuka u vožnji, kad je hladan zna cijeli auto skakat kako počne cukat, ko da neku rezonaciju uhvati...
A tu i tamo zna i kad je skroz zagrijan počet lagano lagano cukat što me nervira jako kad uđem u zavoj s nekih 3500/4000 okretaja a on kroz cijeli zavoj dok diže okretaje trzucka...
Filter goriva je nov, svjećice nemaju 5000 km, radna temperatura bude normalna, a opet on cuka... Moze li se to riješit ili da prihvatim jednostavno da je takav i da je lijek za to prazan novčanik i nov auto pred kućom?

Provjeri injektore.

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #49 u: 11-02-2013, 19:35:16 »
Provjerit će mehaničar, ionako ide na servis ovih dana kad stignu šušte i to, ležaj kotača je počeo svirat u zavojima i stvara stalno vibraciju i auto je počeo vuć u stranu pa moram ionako to dat riješit, nervira me više da na ovom autu svako toliko neka sitnica ode, ko da mi se smije kad god uložim u njega nešto mi baci van novi kvar.

Sad sam u dilemi da mu se smijem u oglasniku, i znam da bi mi to bilo dugoročno pametnije, ali presporo učim pa ću ga zadržat  :sado:

Nego, pašu li sicevi iz 147 u nju?

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #50 u: 11-02-2013, 21:26:58 »
Provjerit će mehaničar, ionako ide na servis ovih dana kad stignu šušte i to, ležaj kotača je počeo svirat u zavojima i stvara stalno vibraciju i auto je počeo vuć u stranu pa moram ionako to dat riješit, nervira me više da na ovom autu svako toliko neka sitnica ode, ko da mi se smije kad god uložim u njega nešto mi baci van novi kvar.

Sad sam u dilemi da mu se smijem u oglasniku, i znam da bi mi to bilo dugoročno pametnije, ali presporo učim pa ću ga zadržat  :sado:

Nego, pašu li sicevi iz 147 u nju?

Svaka Alfa javi neku novu boljku to je njen način da kaže još nisam savršena još me moraš maziti ... :) ... ne da ti ona lako mira ...

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #51 u: 11-02-2013, 21:32:49 »
Zavidim ti na količini živaca, mene moja ne muči ni petinu od toga koliko tebe tvoja, a često joj u zadnje vrijeme prijetim s 206 1.6 HDI sportom. Nekako mi taj auto neda mira, lakši je 400 kila, noviji, ima više konja, puuuno više momenta a troši 4 litre manje. I lijepo drži cestu i sve...

Vidjet ćemo šta će bit, ja bi zadržao alfu, ali kad malo pogledam jedini razlog je jer je alfa i jer mi je draga, sve drugo je na strani pezoa  :n075:

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #52 u: 11-02-2013, 21:51:03 »
Živci su pri kraju isto tako i novčanik al kad ju navečer ostavim, čekam jutro da ju pogledam ... tu nestane sve ...  :ok:

Offline verde_tropico

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
  • A Life Fulfilling Addiction
    • Brela
« Odgovori #53 u: 11-02-2013, 22:59:26 »
Živci su pri kraju isto tako i novčanik al kad ju navečer ostavim, čekam jutro da ju pogledam ... tu nestane sve ...  :ok:

ovo potpisujem, nikad nisam mislio da ću postat ovisan o autu (a koji i nije nešto posebno, ono 1.3 boxer), al brate kad dam gas i čujem onaj zvuk i kad moj autić u poluraspadu star 18.g. prođe zavoj brzinom kojom se nikad ne bih usudio toyotom yaris 1.33 zadnje generacije (koju sam nedavno vozio i autić ide začuđujuće dobro, al nema tu nekog gušta ),e nek se ona kvari, sredit ću ja nju, btw sad mi je opet pukao unutarnji dio zadnjeg desnog svitla(onaj na gepeku), prvi put sam mislio da je uslijed -8 na Kupresu pukla plastika, pa sam nabavio drugu lampu ovdje, al čini se lijepljenu , koja je opet pukla, pa je sad drži malo selotejpa, a uskoro ću je čini mi se prikeljit SIKA-om...hehe, sad mi je alfa pravi rat style... :mah:
Life is like dick, seems to be short until starts to get hard

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #54 u: 19-02-2013, 23:56:44 »
evo još malo novosti...
Stalno sam nešto na pumpi, 1200 kuna benzina u 15 dana, nešto mi je smrdilo i idem natankat do čepa da vidim potrošnju, potrošila preko 30 litara u 220 kilometara. Odveo je danas mehaničaru koji mi je rekao da hitno dodjem jer da kako prelijeva se može zapalit... Nije mi ni tu želju ispunila, naravno...  :mad:

Sad računam u koliko mi se isplati ako uzmem 147 ili nešto drugo, zbilja mi je dosta tog auta više, nikad nisam na miru s njim i stalno neka ulaganja, kvarovi... A opet i kad sve radi je 16 godina star i sve skripi i cvili i krcka...

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #55 u: 20-02-2013, 06:44:39 »
Al kad ga jednom odradiš kak spada nema više cvrkutanja škriputanja i sl ... i naravno abnormalnu potrošnju goriva ...

Offline Mate

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #56 u: 20-02-2013, 07:40:26 »
rijesi se toga, kupi 147 ili pezoa i  :drive:...a za sređivat imas 8?ako te nisam zamjenio sa nekim s bmw foruma  :pivo:

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #57 u: 20-02-2013, 11:38:32 »
preljevat moze iz par razloga

lambda
map
tps
senzor temp zraka
senzor temp motora
dizne
prevelik tlak goriva
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #58 u: 20-02-2013, 12:40:04 »
Citat:
Al kad ga jednom odradiš kak spada nema više cvrkutanja škriputanja i sl ... i naravno abnormalnu potrošnju goriva ...

A neznam kako rijesit skripanje siceva i plastika, ako imas neki nacin vici, imas pivu  :clap:

rijesi se toga, kupi 147 ili pezoa i  :drive:...a za sređivat imas 8?ako te nisam zamjenio sa nekim s bmw foruma  :pivo:

Imam 8, istina... Kvaliteta izrade i ergonomija i to kako su neke sitnice promišljene je na jednom totalno drugom nivou nego u alfi. Doduše, glupo ih je uspoređivat jer je 8 bio cijenom tu negdje s testarossom.

Citat:
preljevat moze iz par razloga

lambda
map
tps
senzor temp zraka
senzor temp motora
dizne
prevelik tlak goriva

A znat cu danas najvjerojatnije, nadam se da nije nešto preskupo.

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #59 u: 20-02-2013, 13:34:48 »
plastike skini sve dole skirpi ti iza sigurno jer i meni 145 skripi iza pun k. skini dole i nabavi neku ljepljivu traku za izolacije ili sl. i poljepi po mjestima di se plastika dodiruje sa plastikom i plastika na metal. oko vrata recimo ides u krug i sve kopce moras imat.. iza isto tako oko obloga skines siceve van i onda obloge sve skini i vracaj natrag sa tom trakom.. ja sam koristio neku crnu 2mm debljine i utihnuo je auto barem za 80% imam osjecaj kad bi joj promjenio mortizere i ovjes i ubacio straznji strut bar da bi bila tiho ko bubica.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.