Mazda je napravila opasno dobar auto!

Ugodna oku, prostrana, nakrcana elektronike i safety featurea do krova
Dvi osobe od 188cm komodno mogu sjedit jedna iza druge. Multimedia brza, jednostavna, lagana za rukovanje, no opet pregršt opcija ako se zagrebe dublje u nju.
Iako se vozi na 18" 215/45 ja bi se zakela da su na autu 15"ice. Upija rupe s nevjerojatnom lakoćom, a zvukovi ovjesa su vrhunski priguseni. Jucer sam zapravo skuzia da auto ima jednak medjuosovinski razmak kao i 159ka, 2700mm. To mi je donekle razjasnilo situaciju .
Pogon je po meni malo remekdjelo. Nakon sto smo se prethodno opekli s malim turbobenzincem, odlucili smo se na back to the old school.
Izuzetno tih, ugladnjen, stedljiv i ugodnu notu u kombinaciji sa zvukom usisa.
Ima taj i-eloop sustav, koji skuplja energiku u kapacitator prilikom kocenja i coastanja, i tada ako pohrani dovoljno energije, u voznji gasi alternator i napaja sustave iz kapacitatora.
2.0 Benzin 120ks ,210nm.Motor vozite tehnikom dizela. Bez problema podnosi voznju na 1500rpma pa i nize ako treba, samo za razliku od dizela ostaje vam jos 3000rpma lufta za igranje, ali o tome nebi zna puno posto je nisam iznad 4500rpma upogonia
Još je rano govorit o potrosnji posto je prošla tek 500km, nov motor, nerazradjen... ali vec sad je stedljivija od Clia 1.2T, iako je 200kg teža. Po gradu za sad oko 8.5l. Odradila je jedan viaz ZG-Zd autocestom. 4 osobe, prtljaga, klima, 130-160km/h ispalo 7.8l :o
Ali ono sto nas alfiste najviše zanima je to kako se vozi? Da odma maknemo jednu stvar sa stola. Jednostavno, onaj osjecaj intimnosti u alfi je tesko nadmašiti. Samo potvrđuje da alfe i dalje imaju ono nešto. Tesko je reci zašto, da li zbog osjećaja skucenosti u samom autu, osjećaja na volanu, polozaja sjedenje, ovjesa, zvukova ovjesa,mjenjaca.. . skup svega toga.? Nije samo jedna stvar
Back to Mazda. Mozda i njen najveci problem je taj sto sve stvari radi odlicno . Glupo zvuci, ali tako je

. Daleko od toga da Mazda nema sportskog duha. Okretomjer na sredini , lijepa nota koja dolazi iz motora , mjenjac odličan, brz, . Kvačilo malo cudno postavljeno za moj ukus, volan precizan , ali volia bi da je malo drukcijeg oblika. Tanak obruč, a debeli krakovi. Nekako cudan osjecaj u rukoma.
Auto je vise podešen za gutanje kilometara nego jurnjavu. Tiša na putovanju od 159ke . Ovjes je nevjerojatno fluidan, ali ujedno i kamen spoticanja kad je u pitanju brza voznja. Kako su na autu dosle Pilot sport 3 gume, autu gripa ne fali, ali zato jos vise do izražaja dolazi naginjanje karoserije. Bilo kako bilo, dusu dalo za vozikanje po gradskim rupama

Vise slika i neman

:

Obratite pozornost na desni ekran.. trenutna potrosnja .. ravna cesta