02-06-2023, 06:10:14

Autor Tema: Lakiranje kompletnog auta  (Posjeta: 91904 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156 2.4 20v, GP 1.4 8v
    • ZAGREB
Odg: lakiranje kompletnog auta
« Odgovori #60 u: 27-12-2010, 20:07:56 »
Evo danas sam bio kod meštra po preporuci Ivana Zg . Znači raditi ću ono sto sam napisao ,a ne ono sa slike samo :da:

Uglavnom Ivan Zg je prezadovoljan poslom što je napravio na njegovoj 156,pa sam se i ja odlučio za njega. Što se tiče razlike boje rekao je da se ne brinem i da će razlika biti minimalno minimalna.  S obzirom da je druga polovica auta lakirana radi nekog tko guli Alfe sa ključem lak je sačuvan maksimalno i nije apšisao i tako nešto.

I taj poslić bi me trebao izaći 4500kn.  Tak da sam  se s onih 8500kn spustio na 4500kn. Nešto mi govori da bi mogao biti zadovoljniji tu di posao košta 4500kn,ali neću coprati :)

Znači javim doživljaje u 1 mjesecu. :mah:
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Zagy

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #61 u: 27-12-2010, 20:16:34 »
a zakaj buš dal po zimi lakiral? ak ti nije sila odgodi za prolječe..

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v, GP 1.4 8v
    • ZAGREB
« Odgovori #62 u: 27-12-2010, 20:51:42 »
a zakaj buš dal po zimi lakiral? ak ti nije sila odgodi za prolječe..

Nisam o tome razmišljao,misliš zbog čega ja se u to ne razmem?

Offline SALE-82

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
« Odgovori #63 u: 27-12-2010, 20:54:19 »
Nisam o tome razmišljao,misliš zbog čega ja se u to ne razmem?

zbog zimskih uvjeta. puno soli,kamenčića na cesti. sklizav kolnik i nedaj,nedaj bože bliskih susreta sa drugima.
ja bi također ostavio to za proljeće
Meni kad krene u životu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v, GP 1.4 8v
    • ZAGREB
« Odgovori #64 u: 27-12-2010, 20:57:25 »
zbog zimskih uvjeta. puno soli,kamenčića na cesti. sklizav kolnik i nedaj,nedaj bože bliskih susreta sa drugima.
:rolll: A tak :ok:

Zagy

• Gost
« Odgovori #65 u: 27-12-2010, 21:23:36 »
točno to...

Offline pajo_patak

• Sa stažom
  • Delta, Dedra, Giulietta
    • Split
« Odgovori #66 u: 28-12-2010, 00:21:33 »
A što si ti onda toliko pametnoga izrekao a da ovdje ne piše već par stranica unazad??? Ajd prosvijetli nas bedake :ok:

aj ti sad prolistaj tih 4 stranice pa mi nađi jedan konkretan odgovor...ja ne vidim ništa osim odgovora tipa: moj rođak koji ima prijatelja u bosni pitura auto za 4000kn, nemože bolje...do odgovora da će mu neko nešto napravit tek kad pljune 15tkn...rekla-kazala, ništa korisno :mah:

Offline suspenzija

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #67 u: 28-12-2010, 01:48:18 »
nemora znacit...ima ljudi koji su preskupi i na dobrom glasu a naprave na kraju kurac od posla da mi izvines :redf:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #68 u: 28-12-2010, 07:33:48 »
nemora znacit...ima ljudi koji su preskupi i na dobrom glasu a naprave na kraju kurac od posla da mi izvines :redf:
:da: :da: :da:......istina, količina para stvarno ne znači i kvalitetno odrađen posa,.., čast iznimkama.
.... sempre gilles ....

Offline pajo_patak

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #69 u: 28-12-2010, 15:20:47 »

Skrećeš s teme, u onom svom postu od 1 metar si samo nadrobio gluposti o cijenama boje i ništa drugo a nigdje nisi naveo doslovno ništa vezano uz sam rad, samu kvalitetu, razliku u kvaliteti između lakiranja za 4 i za 15 tkn. Da trebamo propovjedi pitali bi propovjedače a ovak ili reci konkretno ili nemoj drobit postove od pol stranice u kojima ne piše ništa.

Ja sam gotovo svaki drugi dan kod kolege koji ima limarsko/lakirersku radnju i vidim točno što se i kako slaže i što koliko košta pa stoga i mogu donjeti neke zaključke koji nemaju veze s cijenom boje/laka koje ti navodiš nego čisto vezano uz sam rad i kvalitetu istog ali očigledno da mi svi pišemo gluposti a ti znaš najbolje da je boja po 600kn kila i to je to, samo je to bitno u životu :care Mogo si napisat recimo obradu pocinčanih dijelova odnosno ravnjanje na način da ne popuca cink i kasnije ne prohrđa, sušenje filera od 7 dana, sušenje kita od isto toliko i tak dalje, možda i korištenje poliestera i tak dalje..

ima li svrhe da ja tebi objašnjavam kako se šta radi, postupke i metode? ne razumim, ti ćeš sam lakirat auto, ili? ili ćeš možda ić u meštra i njemu objašnjavat i učit ga kako se šta radi? vjerovatno hoćeš, jer vidim da si takav tip, voliš se pravit pametan, mada vjerovatno nikad svojim rukama nisi ništa napravia...
oćeš mi ti molim te reć kakav savjet treba dat nekome ko misli vodit nekome radit auto? ima okvirne cijene ruku, po tome se može ravnat, ukupna cijena onda ovisi samo o materijalu...izgled ne ovisi o materijalu jer ću ti ja servirat isprid tebe 2 komada piturana npr. mobihelom i sikkensom...vizualnu razliku nećeš prepoznat...ali nakon nekog vrimena ćeš se pitat zašto ti je mobihel izmatiran, puca lak od kamenčića, ima puno malih friževa, itd...
druga stvar...kako ti ljudi koji naprave "kurac od posla" dođu na taj dobar glas ako su stvarno takvi fušeri?  :hehe:

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #70 u: 28-12-2010, 15:23:57 »
Dečki najte se svadit...

Ajde Pajo ti fino reci alfa 156 da silva - cjeli auto (vanjski lak ne mislim zaštita podova i sl) najbolji lak koji imaš napravljeno po svim PSima, tvoja priprema dakle sam skidaš kvake, farove i ostalo kaj ti smeta i sam slažeš natrag - kolko cjeniš...

Offline pajo_patak

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #71 u: 28-12-2010, 15:36:35 »
Dečki najte se svadit...

Ajde Pajo ti fino reci alfa 156 da silva - cjeli auto (vanjski lak ne mislim zaštita podova i sl) najbolji lak koji imaš napravljeno po svim PSima, tvoja priprema dakle sam skidaš kvake, farove i ostalo kaj ti smeta i sam slažeš natrag - kolko cjeniš...

računaj cca 5-5ipo tkn materijala, cca 3000kn za ruke (priprema i lakiranje) bez limara...u tvome slučaju i nema nekih velikih rastavljanja...šajbe, lajsne, kvake, branici, farovi, štopovi...dijelovi limarije se ne skidaju, pa nema posli štelanja vrata, blatobrana, itd...
ja ne radim cijela auta, nemam komoru ni uvijete za to, ali to su neke okvirne cijene u kvalitetnijeg majstora...

Offline BXR

• Trade Count: (+16)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spider 2.0 TS, Gt 1.9 jtd
    • Karlovac
« Odgovori #72 u: 28-12-2010, 15:40:17 »
Moja je špricana mobihelom ima već tri godine i lak se sjaji ko i prvi dan nakon lakiranja tako da protiv mobihela nemam kaj za reć.
Najbitnija od svega je priprema,dakle mora biti sve po PS-u,barem čto se tiče kitanja i špricanja filera odnosno njihovog sušenja i kasnije finalne obrade.
A opet na kraju stvar je količine boje koju kupiš,tj. nemreš očekivati nešto ako auto ideš špricati sa dvije kile akrila i onda jebeš majstora i sve po spisku
da nije dobro napravio,da se pozna "narančina kora" i tak dalje.

Za moju bivšu 155-itcu je prošlo 4,5kg akrila,komplet sa branicima,al stari moj bila je ljepša nego bilo koje nove 156 iz dućana.

Moj otac je autolimar i kroz moje dvorište je prošlo od fiće do jaguara,i na materijalu se nikad nije štedilo i nikad nitko nije došao da mu je auto izmatirao ili kaj.

Evo nakresao i ja pol metra post jbga.
33 u srcu!!  Miran,tih,povučen... pomalo krvoločan...
Znakovi Alfa Romeo  http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=80025.msg1577247#new
Privjesci Alfa Romeo  http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=87942.0

Offline pajo_patak

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #73 u: 28-12-2010, 15:47:15 »
Pa kaj se ja imam s njime svadit, čovjek nije upućen u raspavljanje na forumu nego talasa. Ja samo tražim da on tu svoju tezu objasni nečime osim talasanja o cijeni laka kojim radi... Nije rekao nijedno pametno slovo vezano za sve ostalo osim da se udubine ne kitaju a to zna i moja mala od 4 godine bokte :hehe:

nemam ja šta sa tobom pričat niti ti objašnjavat...niti mi nije jasno šta bi ti treba objašnjavat? kakvo je to tvoje iskustvo na račun kojega bi ti donia te svoje zaključke? rekla-kazala, čua u kafiću i na pazaru i popia svu pamet svita...bravo majstore, ponašanje ti je na razini jednog diteta od 10 godina...
ja iza sebe imam i radova i nekog iskustva, mada mi to nije struka niti se time bavim svaki dan...a šta ti imaš? možeš li možda uperit prstom u nešto i reć ovo sam ja napravia? onda bi te možda i shvatia ozbiljno...a ovako...najlakše je filozofirat... :mah:

Offline bobi getriba

• Starosjedioc
  • živčana baba (Eleanor)
    • kraljevica
« Odgovori #74 u: 28-12-2010, 17:37:11 »
računaj cca 5-5ipo tkn materijala, cca 3000kn za ruke (priprema i lakiranje) bez limara...u tvome slučaju i nema nekih velikih rastavljanja...šajbe, lajsne, kvake, branici, farovi, štopovi...dijelovi limarije se ne skidaju, pa nema posli štelanja vrata, blatobrana, itd...
ja ne radim cijela auta, nemam komoru ni uvijete za to, ali to su neke okvirne cijene u kvalitetnijeg majstora...
tako se i nekako kreću cijene jer sam se ja raspitivao za svoj auto

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #75 u: 28-12-2010, 20:43:08 »
...u tvome slučaju i nema nekih velikih rastavljanja...šajbe, lajsne, kvake, branici, farovi, štopovi...dijelovi limarije se ne skidaju, pa nema posli štelanja vrata, blatobrana, itd...

...neznam dali si ikad rastavljao 156, ali mogu ti iz vlastitog iskustva (svoju sam sam rastavio i sastavio kada sam ju lakirao) reći, da tu ima podosta posla, ako je hoćeš kvalitetno pripremiti za lakiranje...u Zagrebu, samo za taj posao, ljudi koji se time bave, traže minimalno 400€...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline alfist155

• Pripravnik
  • **
    • zagreb
« Odgovori #76 u: 29-12-2010, 14:30:48 »
e sad fakat, pročitao sam i ja temu pa me zanima koliko koštaju samo ruke, da mi netko pofarba 155icu

znači bez materijala, ima nekih sitnica za popravit al ništa specijalno...neku okvirnu cijenu?

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #77 u: 29-12-2010, 15:44:36 »
ako nekog zanima ja sam bio nedavno pitao u rijeci kod zanelija farbanje kompletnog auta (alfa 147) znaci da mu dovezem auto i dodem po njega kad bude gotov je oko 8500,9000kn al kvalitetno farbanje a ne kod nekog jarana u njegovoj prcvarnici  :hehe:

Offline Gego

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2.4 JTD 20v
    • Rab
    • Apartmani i sobe Kordić
« Odgovori #78 u: 29-12-2010, 18:58:33 »
a koliko mu vremenski otprilike treba

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #79 u: 29-12-2010, 19:26:38 »
e hebiga to ga nisam pitao  :craz koliko treba dana da se ofarba cjeli auto al kvalitetno ne fusarenje.

Offline pajo_patak

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #80 u: 29-12-2010, 23:55:41 »
e hebiga to ga nisam pitao  :craz koliko treba dana da se ofarba cjeli auto al kvalitetno ne fusarenje.

10 ak dana minimalno :ok:

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #81 u: 30-12-2010, 09:01:02 »
Ma odakle 10 dana minimum?
Nije da sam strucnjak ali da je 10 dana minimum koliki bi promet imali autolimari/lakireri?
Tesko, jako tesko. 10 dana ako ima 10 auta na lageru da ali jedan auto.... ne stima... nikako!

BTW: uracunao sam vrijeme pripreme, vrijeme stabilizacije kita, laka, komoru itd.
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline SALE-82

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
« Odgovori #82 u: 30-12-2010, 09:34:44 »
dok sam vozio hyundai i kad sam razmišljao da ga farbam lakirer mi je rekao ako hoću da auto ispadne tip top  mora kod njega ostati 10-15dana.tako da se u potpunosi slažem sa kolegom pajo_patak
« Zadnja izmjena: 30-12-2010, 09:35:56 od SALE-82 »
Meni kad krene u životu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #83 u: 30-12-2010, 13:16:07 »
Nemora baš OSTATI 15 dana ali je lako moguće da treba pustit kit i ostalo da se suši dakle dogovorit da dovezeš auto on napravi kaj treba i može pa ga ti odvezeš na par dana dok se to stisne pa opet ti njemu kad je vrijeme i tako sim-tam, sad to malo nervira i meštra i mušteriju ali 15dana bez auta je malo dosta vremena...
« Zadnja izmjena: 30-12-2010, 13:17:09 od yedwy »

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #84 u: 30-12-2010, 13:53:10 »
Nemora baš OSTATI 15 dana ali je lako moguće da treba pustit kit i ostalo da se suši dakle dogovorit da dovezeš auto on napravi kaj treba i može pa ga ti odvezeš na par dana dok se to stisne pa opet ti njemu kad je vrijeme i tako sim-tam, sad to malo nervira i meštra i mušteriju ali 15dana bez auta je malo dosta vremena...

A bolje i 15 dana bez auta...nego da ti se posli  :puke: :puke: :puke: na auto kad vidiš kako je lakiran  :hap:
.... sempre gilles ....

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #85 u: 30-12-2010, 15:42:58 »
Aha da al neki ljudi baš nemaju opciju ić na posao tramvajem pa MINIMALNO 15 dana (a vjerojatno bi to u praksi izašlo i mjesec dana kolko poznajem naše majstore i njihove procjene vremena rada) baš i nije opcija osim ak misliš cjeli godišnji provest čekajući auto...

Iliti da velim ovako - radije dam 2-3000 kn VIŠE i imam auto natrag za 3 dana nego da dam manje i čekam mjesec dana na auto
« Zadnja izmjena: 30-12-2010, 15:44:10 od yedwy »

Offline bumbar 156

• Starosjedioc
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
« Odgovori #86 u: 30-12-2010, 16:22:13 »
...čekaš 15 dana jer su lakomi za lovu i uzmu više autiju nego stignu napravit, i uz takav način ga mora sfušarit....takvo je bilo moje iskustvo, s time da nisam išao kod nekog fušara, nego sam pošteno platio....svaka čast iznimkama, ja ovome više nebi dao ni tačku da lakira
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #87 u: 30-12-2010, 17:45:21 »
Aha da al neki ljudi baš nemaju opciju ić na posao tramvajem pa MINIMALNO 15 dana (a vjerojatno bi to u praksi izašlo i mjesec dana kolko poznajem naše majstore i njihove procjene vremena rada) baš i nije opcija osim ak misliš cjeli godišnji provest čekajući auto...

Iliti da velim ovako - radije dam 2-3000 kn VIŠE i imam auto natrag za 3 dana nego da dam manje i čekam mjesec dana na auto

za tih 3tkn si kupiš još jedan auto za posao  :hap:

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #88 u: 30-12-2010, 18:04:18 »
To je isto istina golf II čađo npr... :craz

Offline pajo_patak

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #89 u: 30-12-2010, 21:53:49 »
Ma odakle 10 dana minimum?
Nije da sam strucnjak ali da je 10 dana minimum koliki bi promet imali autolimari/lakireri?
Tesko, jako tesko. 10 dana ako ima 10 auta na lageru da ali jedan auto.... ne stima... nikako!

BTW: uracunao sam vrijeme pripreme, vrijeme stabilizacije kita, laka, komoru itd.

prijatelju ne govorim ti napamet...to je neko vrijeme kad bi se radilo sve po PS-u, a i tih 10 dana je brzo...jer triba bar dan-2 da se rastavi i izlimari to...a priprema i lakiraje se radi u fazama, sve zahtjeva određeno vrijeme sušenja...kad se polakira i zapeče opet ostavit malo prije sastavljanja auta.... i naravno da se ne radi samo na jednom autu nego na 2-3 paralelno...
nema ništa od tog fuša na brzinu...nakon par mjeseci kad se stisne boja tek onda dolazi na vidjelo kako je to napravljeno...