Skrećeš s teme, u onom svom postu od 1 metar si samo nadrobio gluposti o cijenama boje i ništa drugo a nigdje nisi naveo doslovno ništa vezano uz sam rad, samu kvalitetu, razliku u kvaliteti između lakiranja za 4 i za 15 tkn. Da trebamo propovjedi pitali bi propovjedače a ovak ili reci konkretno ili nemoj drobit postove od pol stranice u kojima ne piše ništa.
Ja sam gotovo svaki drugi dan kod kolege koji ima limarsko/lakirersku radnju i vidim točno što se i kako slaže i što koliko košta pa stoga i mogu donjeti neke zaključke koji nemaju veze s cijenom boje/laka koje ti navodiš nego čisto vezano uz sam rad i kvalitetu istog ali očigledno da mi svi pišemo gluposti a ti znaš najbolje da je boja po 600kn kila i to je to, samo je to bitno u životu
Mogo si napisat recimo obradu pocinčanih dijelova odnosno ravnjanje na način da ne popuca cink i kasnije ne prohrđa, sušenje filera od 7 dana, sušenje kita od isto toliko i tak dalje, možda i korištenje poliestera i tak dalje..
ima li svrhe da ja tebi objašnjavam kako se šta radi, postupke i metode? ne razumim, ti ćeš sam lakirat auto, ili? ili ćeš možda ić u meštra i njemu objašnjavat i učit ga kako se šta radi? vjerovatno hoćeš, jer vidim da si takav tip, voliš se pravit pametan, mada vjerovatno nikad svojim rukama nisi ništa napravia...
oćeš mi ti molim te reć kakav savjet treba dat nekome ko misli
vodit nekome radit auto? ima okvirne cijene ruku, po tome se može ravnat, ukupna cijena onda ovisi samo o materijalu...izgled ne ovisi o materijalu jer ću ti ja servirat isprid tebe 2 komada piturana npr. mobihelom i sikkensom...vizualnu razliku nećeš prepoznat...ali nakon nekog vrimena ćeš se pitat zašto ti je mobihel izmatiran, puca lak od kamenčića, ima puno malih friževa, itd...
druga stvar...kako ti ljudi koji naprave "kurac od posla" dođu na taj dobar glas ako su stvarno takvi fušeri? :hehe: