Ja vozim stare krame i ako triba opiturati koji panel, pripremu obično obavim sam (čišćenje-brušenje, temeljna-brušenje, kitanje grubo-brušenje, fino kitanje-brušenje, prajmer-brušenje), a u 99% slučajeva uzmen valjak i opituran sam, čak i ako triba isto valjkom i lakiram bezbojni..... i sve to bez komore na otvorenom.
Ako i padne koja trunkica prašine to se lako skida žiletom, a lagano poliranje to riješava do kraja.
A što se izbora nijanse tiče, na autu obično na zadnjem dijelu ispoliram segment 20x30cm i po njemu biram nijansu.
Svaki auto pitur bi triba znati i reći da finale itekako ovisi o kvalitetnom kitanju koje je uzrok i narančine kore i pucanja, a i onih maglovitih mjehurića koji se pojave pogotovo kod završnog laka.
Neka normal cijena za pripremu i pituranje bi bila 100€ po panelu, a 150€ za haubu ako je veća. Sve preko toga je "preseravanje".
Danas kod nas novu komoru kupiš za 80.000 kn, a oni koji znaju (još prije 10 god.) su išli u Švicu i polovne, stare godinu dana, uzimali za 30-40.000 kn (svaka stane u kombi).