0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Ja sam u 2.mj. prošle godine platio trošarinu ~6800kn + 725kn homologaciju, za 16V JTDa 157g/CO2. Znači, prema ovoj gore računici, dosta je to skuplje, skoro duplo.
Da i jos ako je neka oprema najebao siMislim da mi je ovo zadnji vlak za uzeti 159 TI stavio giu u oglas i cekam Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk
Skini joj prije difuzor!!!
Falim te bože
Ajde nadi kupca dobijes TI pragove gratis cijena je poprilicna ali auto je skroz uredan ne planiram ju poklonitiPoslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk
Ako ovo što čitam o unosu od 01.01. stoji, onda sam valjda prvi puta u životu napravio nešto na vrijeme:
Slazem se . Iako sam jos vanka, giulietta je tu, sretna sretan i ja ka prase u malo blata.P.S. zna li itko koliko dodje sofersajba mijenjanje soferke na giulietti? Danas mi na autobahnu nesto doletilo u soferku i, kvrc napukla je. Pas mater, a taman san uvatija lipi slalom po bahnu
To se da kroz osiguranje provuci ako imas nekog Hmm,vidit cu. Ocu proc homologaciju? To mi je boljka. Kvrclo je 5 cm kod retrovizoraPoslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk
Ma boli njih dupe dokle.god placasPoslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk
To mislis na osiguranje koje sam platio uz zoll?
Nema prolaza, mjenjaj, meni se isto dogodilo 20 km nakon što sam preuzeo auto u Austriji. Pilkington bez Alfa loga 1600 kn sa ugradnjom, 3800 sa logom.
Zaboravil pitati danas kad smo se čuli (bio u nekoj gužvi), znači u Giuliettu si uletio?
Da! Zvijerka Predstavit cu je prvom prilikom
Pa kut taj mali gradski auto, što nisi 159 limuzinu ubo?
Ma dugo mi bila zelja 159 tb, al kad san sija u giuliettu, zaboravija san je instantno. A tek ubrzanje....
Čekamo koju sličicu
Primjer: Alfa 147 1.9 JTDm 120 ks 2008. godište ima 153 g/km CO2Trošarina za CO2 na novi takav automobil je:30135 kn + 13x 1250 kn= 46385 knPošto rabljena vrijedi oko 5000 eura ili otprilike 1/4 vrijednosti onda je trošarina na CO2 1/4 toga iznosa ili 11596 kn.Ima još i trošarina na vrijednost, spada u kategoriju od 1% a to iznosi 375 knKad se zboroji ukupna trošarina je 11971 kn ili oko 1600€.Prije (i sad do NG) je bilo: 17%x 5000€= 850€Znači realno poskupljenje od 750€. O Alfi 166 da ne pričamo ili drugim većim potrošačima.Zaključak: ogromna većina rabljenih poskupljuje. Tko misli kupiti takvoga, ima još vremena do kraja godine.
Ako je ovo istina (da se ON+EN naknada od ukupnog iznosa plaćaju samo u postotku preostale rijednosti vozila) onda i nije tako strašno.Vjerovatno će se više muljati na procjenjenoj vrijednosti vozila (da se plati manji iznos tih naknada).
Nema muljanja eurotax Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk
Samo jedan teaser. Tema ide kad se namirin sa državom P.S. i ne znan mogu li u ovu temu ubacivat ovako slike. Ako ne mogu, ispričavam se