19-04-2026, 11:26:32

Autor Tema: Tec 2000  (Posjeta: 28366 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Zagy

• Gost
  • Trade Count: (0)
Tec 2000
« u: 04-01-2010, 21:59:05 »
Jel ima ko iskustava s tim,, ima više vrsta
evo i jedne stranice kaj sam našal ima i kod nas za kupiti... pa mislim da bi to bilo korisno za autiče koji imaju malo više km ili one koji se voze na plin

http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=cs&tl=hr&u=http%3A%2F%2Fwww.tec2000.eu%2FShop%2FUserPage.aspx%3FNAME%3DHlavni

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156
    • ZG Pešča
Odg: Tec 2000
« Odgovori #1 u: 04-01-2010, 22:54:04 »
Nemam osobnih, al znam da tec 2000 slovi kao najmoćniji injector cleaner.
NO, nije za sve namjenjen, čak ga čovjek ( tidala iz Zaboka) koji s njim radi ne prepručuje uvijek.

Tec2000 je jak i agresivan te se ne bi smjelo s nime voziti dugo u rezervaru, već ga potrošiti brzo. Tako je meni objasnio kad sam ga pitao dal da koristim tec2000 ( 6.mjesec 2008), prije ugradnje plina.

Po njegovim riječima ak se treba da bude u rezrvaru je bolje koristiti Flash Lube ( ima ga na PCZu) ili LM.

Osobnih iskustava imam s Flash Lubeom i LM.

Flash lube mi se pokazao kao dobar, injektori se soldino pročistili.

LM nisma imao prilike dugo koristiti jer je motor riknuo nakon mjesec dana. Slabiji je koncentrat i imam osijećaj da ga se treba duže korsititi za postiči efekt.

Flash lube se prodaje u očici od 50ml i mješa se 1:100 jedna bočica na 50l goriva. Košta nekih 26kn.

Može se koristi i za "ručno" čišćenje injektora, izvade se i stave u neki držač nakapa se do vrha flash lube i onda se plusiraju s akumulatora. Radio sam to i bilo je dobrih rezultata, čak i dosta zaštopane injektore su očistitli.
« Zadnja izmjena: 04-01-2010, 22:57:05 od Isus »
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #2 u: 10-01-2010, 22:40:48 »
Odlični su priozvodi. Prijatelj mi je bio zastupnik pa sam se osobno uvjerio na demonstracijama. Onaj za benzin je odličan, ali nakon tretmana u rezervaru, poželjno je promijeniti filter goriva jer otapa sve žive nečistoće.
Odličan je i onaj za pranje motora iznutra (nije za turbo motore jer dosta razrijedi ulje pa da ne strada centralni ležaj turbine). Taj se stavi u ulje, motor radi pola sata, baci se to ulje, stavi novo i podigne se kompresija po 1-1,5 bara na svakom cilindru (živa istina , osobno sam mjerio prije i poslije tretmana). Ako se stavi TEC 2000 za pranje motora u novo ulje nakon pola sata u benzinca bude tamno smeđe kao da je prešao 30.000 km, znači otapa razne nečistoće u motoru.
Ima i oil buster koji popravlja svojstva ulja. Ima još i TEC 2000 za dizel gorivo.

Zagy

• Gost
« Odgovori #3 u: 11-01-2010, 16:09:54 »
onda se može staviti ovo za ulje u novo ulje ili ide u staro ulje... nisam skužil...

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #4 u: 11-01-2010, 23:56:38 »
Stavi se u staro ulje, šteta bi bilo baciti novo ulje nakon tretmana. Mi smo radili eksperiment sa novim uljem samo da vidimo kakve će boje biti na kraju. Nije bilo skupo: kanta od 10 litara INA Super 3 ulja je koštala 100 kn, pa je 4 litre koliko stane u prosječan motor koštalo 40 kn.

Tbird

• Gost
« Odgovori #5 u: 24-01-2013, 01:00:27 »
Odlični su priozvodi. Prijatelj mi je bio zastupnik pa sam se osobno uvjerio na demonstracijama.

Ja ga tražim tjednima, i ne mogu ga nigdje naći, nitko čuo za tec-2000 :wal:
Tko je uopće generalni zastupnik pa da njih kontaktiram, oni će znati tko dila po Istri :?:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #6 u: 24-01-2013, 21:56:03 »
Imao ga je dućan sa autodijelovima u mojoj blizini. Pogledat ću sutra ima li još i ako ima pročitati tko je zastupnik.

Evo ima na ebayu http://www.ebay.com/itm/NEW-TEC-2000-Engine-Flush-/200874177800?pt=UK_Vehicle_Oils_Lubricants_Fluids&hash=item2ec508b508

Limenka oko 78 kn sa poštarinom

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #7 u: 24-01-2013, 22:14:02 »
Stavi se u staro ulje, šteta bi bilo baciti novo ulje nakon tretmana. Mi smo radili eksperiment sa novim uljem samo da vidimo kakve će boje biti na kraju. Nije bilo skupo: kanta od 10 litara INA Super 3 ulja je koštala 100 kn, pa je 4 litre koliko stane u prosječan motor koštalo 40 kn.

Ja baš nedavno mijenjao ulje, ali sam stavio ovo:
LIQUI MOLY MOTOR CLEAN for a professional oil change

Mogao bih drugi put probat s ovim TEC-om.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Tbird

• Gost
« Odgovori #8 u: 27-01-2013, 14:05:55 »
Uspio sam isčeprkati nešto od Viktora tu s foruma  :craz

Citat:
Zastupnik za TEC 2000 je M Commerce , Split . 021/459700 , m.commerce@st.t-com.hr

Jesu oni još zastupnici?  :kokice:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #9 u: 28-01-2013, 13:51:37 »
Jesu, provjeri sam u dućanu do mene. I dalje drže, a isti je zastupnik  :ok:

Koga zanima, neka ih zovne, možda ima dostava ili da kažu gdje ima najbliže.

Offline suspenzija

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #10 u: 29-01-2013, 13:53:44 »
Jesu, provjeri sam u dućanu do mene. I dalje drže, a isti je zastupnik  :ok:

Koga zanima, neka ih zovne, možda ima dostava ili da kažu gdje ima najbliže.
di je tocno taj ducan???
jel mos preporucit sta da uzmen tocno za čišćenje motora...tj. da ubacim u ulje da odradi pola sata pa ispustim ulje??? i ono sta da ubacim u rezervar da usis procisti??? kolike su cijene?? :ok:

Offline RI UNUK

• Pripravnik
  • **
  • AR 147 1,9 JTD Peugeot 207
    • RIJEKA
« Odgovori #11 u: 31-01-2013, 22:47:22 »
M commerce iz Splita je glavni uvoznik za HR aditivi su odlični praktički jedini koji daju rezultate u ovako jednostavnoj upotrebi.Crveni je za čišćenje injektora kod benzinaca,narančasti je za čišćenje injektora kod diesela,zeleni je za unutarnje pranje motora prije promjene ulja i crni je za poboljšanje ulja nakon promjene.Mi to u firmi prodajemo već godinama i zbilja je vrhunska stvar!!!

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #12 u: 31-01-2013, 22:53:23 »
di je tocno taj ducan???
jel mos preporucit sta da uzmen tocno za čišćenje motora...tj. da ubacim u ulje da odradi pola sata pa ispustim ulje??? i ono sta da ubacim u rezervar da usis procisti??? kolike su cijene?? :ok:

Čini mi se 75 kn po boci.
A tražiš to isto što si napisao. Jedan je za unutrašnje pranje motora (zeleni), a za injektore je crveni kao što je kolega napisao.

Tbird

• Gost
« Odgovori #13 u: 03-02-2013, 12:43:46 »
Mi to u firmi prodajemo već godinama i zbilja je vrhunska stvar!!!

Kojoj firmi, iz Rijeke (baci mi makar na pp) :?:
Budem išao možda nešto u ri, pa da prođem po bočicu ako ovi iz ST ne šalju, ili možda i vi šaljete  :?:

Offline RI UNUK

• Pripravnik
  • **
    • RIJEKA
« Odgovori #14 u: 03-02-2013, 22:17:22 »
Kojoj firmi, iz Rijeke (baci mi makar na pp) :?:
Budem išao možda nešto u ri, pa da prođem po bočicu ako ovi iz ST ne šalju, ili možda i vi šaljete  :?:
RUZIĆ AUTO na trsatu :mah: ali mogu ti pitati tko ima u istri pa ti javiti sutra
« Zadnja izmjena: 03-02-2013, 22:18:32 od RI UNUK »

Tbird

• Gost
« Odgovori #15 u: 04-02-2013, 12:51:02 »
RUZIĆ AUTO na trsatu :mah: ali mogu ti pitati tko ima u istri pa ti javiti sutra

Ako ti nije teško i ako znaju  :grinning-smiley-043:

Offline RI UNUK

• Pripravnik
  • **
    • RIJEKA
« Odgovori #16 u: 06-02-2013, 14:09:23 »
Ako ti nije teško i ako znaju  :grinning-smiley-043:
Trenutni jedini koji uzima je VMR iz Buzeta,bivši Velden Auto pa probaj tamo ako ti to odgovara :mah:

Offline VIPER999

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 155 & Alfetta in progress
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #17 u: 07-02-2013, 14:21:21 »
Trenutni jedini koji uzima je VMR iz Buzeta,bivši Velden Auto pa probaj tamo ako ti to odgovara :mah:

Raspitao se malo po majstorima i svi su rekli ... da je ovaj Tec vrhunski proizvod i svakako ga preporučivaju naročito za starije jurilice ... tako da ide to u moju ..

Tbird

• Gost
« Odgovori #18 u: 09-02-2013, 10:24:30 »

Svaka čast na trudu  :ok:

Čuo se ja s m-commerce, uglavnom šalje čovjek poštom, tako da kome treba nek zvrcne gornji broj od m-commerca šta je stavio Viktor  :da:

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #19 u: 09-02-2013, 10:52:05 »
M commerce iz Splita je glavni uvoznik za HR aditivi su odlični praktički jedini koji daju rezultate u ovako jednostavnoj upotrebi.Crveni je za čišćenje injektora kod benzinaca,narančasti je za čišćenje injektora kod diesela,zeleni je za unutarnje pranje motora prije promjene ulja i crni je za poboljšanje ulja nakon promjene.Mi to u firmi prodajemo već godinama i zbilja je vrhunska stvar!!!
dali se taj crveni za ciscenje injektora na benzincu toci u rezervar ili u motor  :?:
pitam jer imam skoro pa novo ulje u motoru i nebi ga htjeo mjenjat jer sam stavio seleniu racing i prosao 2000,3000km i nema smisla da idem sad nesto uljevat u motor pa mjenat ulje dok ne dodem do 10000km pa ako se toci u rezervar da dodem po jednu bocicu. :?:

Tbird

• Gost
« Odgovori #20 u: 09-02-2013, 11:25:28 »
Pa normalno da ćeš ga u rezervoar uliti  :craz

copy/paste

Citat:
Ovo je moj post prenesen sa drugog foruma. Napisan je davno, negdje prije dvije godine. Temeljen je na iskustvu i isprobanom postupku. Nikada ne iznosim nešto što nije provjereno, a pogotovo savjete.

citat posta:

"Čišćenje injektora bez skidanja sa motora

Najbolje isprobano sredstvo za čišćenje je TEC 2000 za benzinske injektore (limenka 375 ml) cijena je 70,00 kn, ali ga se jako teško nabavlja. Recept je slijedeći:
- kod injektora koji su jako zapečeni pomoći nema, jer sredstvo ipak mora proci kroz injektor, znači injektor mora barem malo otvarati
- ako injektor radi ali radi loše sredstvo pomaže
- prednosti ovog čišćenja su velike jer u isto vrijeme čistite pumpu rezervar, pumpu benzina, benzinske cijevi, regulator tlaka, injektor(e), ventile,L-sondu (puno puta se loša sonda oporavila), katalizator i auspuh
1. rezervar benzina isprazniti na otprilike 5 - 6 litara (to bi trebala biti rezerva)
2. kod jako zaprljanih injektora uliti cijelu dozu (375 ml) na taj benzin i pustisti auto da radi na leru barem 20-ak minuta do 1 sat
3. nadoliti 5 litara benzina i onda krenuti u voznju, ali ne dizati okretaje iznad 3000 u min tj. voziti jako lagano.
3. kada ponovo zasvijetli rezerva nadoliti 10 litara benzina i može se voziti normalno ali ne forsirati motor.
4. kada ponovo zasvijetli rezerva doliti jos 10 litara benzina i može se voziti najnormalnije jer kocentracija sredstva za čišćenje postize vrijednost one koja se preporuča za preventivu a to je 375 ml na 40 lit benzina
Naravno ovo nije potrebno napraviti u jednom danu.
Da se spriječi ponovno ljepljenje injektora točite skuplji benzin (100+) ili preventivno stavljajte 1dcl TEC 2000 (moze i STP injector cleaner) na 10 l benzina.
Ovakvo čišćenje obavljeno je na puno vozila i rezultati su izvrsni.
Jedini problem koji se moze javiti je taj da kod metalnih rezervara benzina sredstvo otopi i hrđu pa je nagura u filter benzina koji se onda mora zamijeniti.
Inace sredstvo na neki način veze i vodu iz rezervara pa može doći do laganog "cukanja" u voznji tijekom čišćenja.
Ovim postupkom uz malo truda i malu cijenu možete si riješiti veliki problem."

završen citat.

Ako je napravljeno prema ovome "receptu" trebalo bi biti u redu.
Ako i nakon zamjene filtera ima problema potrebno je skinuti, provjeriti i očistiti injektore.
Osobno, ne vidim nikakve razlike između ovakvog čišćenja i "kartuše". Jedino što ovakvo čišćenje može napraviti svatko sam. U ovom slučaju možda nije uspjelo iz nekog drugog razloga.

Jedna ispravka za gore navedeni tekst:

TEC 2000 nije dobro koristiti kao preventivu u benzinu, puno bolji aditiv za preventivu je Flash lube.

Danas uređaje za čišćenje injektora ima veliki broj servisa u Zagrebu i okolici, što u vrijeme pisanja gornjeg teksta nije bio slučaj.

Offline RI UNUK

• Pripravnik
  • **
    • RIJEKA
« Odgovori #21 u: 09-02-2013, 11:58:49 »
dali se taj crveni za ciscenje injektora na benzincu toci u rezervar ili u motor  :?:
pitam jer imam skoro pa novo ulje u motoru i nebi ga htjeo mjenjat jer sam stavio seleniu racing i prosao 2000,3000km i nema smisla da idem sad nesto uljevat u motor pa mjenat ulje dok ne dodem do 10000km pa ako se toci u rezervar da dodem po jednu bocicu. :?:
U rezervar naravno ovaj što ide u ulje motora je za čišćenje motora iznutra odnosno za uljni sustav da tako nazovem,a za injektore se lijeva u benzin odnosno u rezervar :mah:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #22 u: 09-02-2013, 15:02:40 »

Crveni ide u rezervar. Motor može raditi na aditiv 100%-tni bez kapi benzine. Tako da nema opasnosti da će ti zagaditi ulje, sve izgori na kraju  :ok:

Offline plavi156

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #23 u: 09-02-2013, 16:51:42 »
... Taj se stavi u ulje, motor radi pola sata, baci se to ulje, stavi novo i podigne se kompresija po 1-1,5 bara na svakom cilindru (živa istina , osobno sam mjerio prije i poslije tretmana). Ako se stavi TEC 2000 za pranje motora u novo ulje nakon pola sata u benzinca bude tamno smeđe kao da je prešao 30.000 km, znači otapa razne nečistoće u motoru...

Mene zanima konkretno na koju foru to može dić kompresiju? Što se kompresija ne smanjuje zbog potrošenosti klipnjača, odnosno povećanju zazora između stijenke cilindra i klipnjače? Šta onda ovaj aditiv popunjuje te zazore, mislim ne kužim na koju foru to može djelovat :?: ok da očisti motor od prljavšitna to razumijem ali da povećava kompresiju to mi je malo teže shvatiti.

Pričao sam sa tzv. 'znalcima' iz područja auto-tehnike koji pak kažu da ovakvi aditivi mogu kod jako starih motora čak smanjit kompresiju koja je u tim motorima donekle dobra zbog nakupljene gareži i prljavština na stijenkama koji kao pomažu da bude veći tlak i da kad se to očisti da navodno onda kompresija čak i oslabi :?: i da neki agresivnijij aditivi nagrizaju brtve motora i da na kraju imaš sranja na motoru gora nego sve te prljavšitne :rolll:

S obzirom da nisam stručnjak zanima me stručno mišljenje po ovom pitanju, posebice ako Seb ovo čita.

Konkretno, motor u mojoj alfi je star 20 godina sa 300 tkm, pa nebi s ovim eksperimentirao osim ako je 100% sigurno.
« Zadnja izmjena: 09-02-2013, 16:52:36 od plavi156 »
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Tbird

• Gost
« Odgovori #24 u: 09-02-2013, 17:52:39 »
Mene zanima konkretno na koju foru to može dić kompresiju? Što se kompresija ne smanjuje zbog potrošenosti klipnjača, odnosno povećanju zazora između stijenke cilindra i klipnjače? Šta onda ovaj aditiv popunjuje te zazore, mislim ne kužim na koju foru to može djelovat :?: ok da očisti motor od prljavšitna to razumijem ali da povećava kompresiju to mi je malo teže shvatiti.

Pričao sam sa tzv. 'znalcima' iz područja auto-tehnike koji pak kažu da ovakvi aditivi mogu kod jako starih motora čak smanjit kompresiju koja je u tim motorima donekle dobra zbog nakupljene gareži i prljavština na stijenkama koji kao pomažu da bude veći tlak i da kad se to očisti da navodno onda kompresija čak i oslabi :?: i da neki agresivnijij aditivi nagrizaju brtve motora i da na kraju imaš sranja na motoru gora nego sve te prljavšitne :rolll:

S obzirom da nisam stručnjak zanima me stručno mišljenje po ovom pitanju, posebice ako Seb ovo čita.

Pa nije to kvantna fizika, stvar je vrlo jednostavna, aditiv uklanja naslage gareži i ostalih prljavština zapečenih u žlijebovima prstenova, na njima i oko njih kako bi prstenovi opet mogli obavljati svoju ulogu koja im je namijenjena...
Ako je Viktor isto potvrdio mjerenjima, nema razloga za brigu... Mašina sa 300k km će ti najprije zatući ako sipaš prerijetko ulje, a ne radi ovakvih aditiva.  :ok:
Kod auta sa brdo km se nasere govana i govana, i kad promijeniš ulje sve te nečistoće ga opet degradiraju.
Meni stiže slijedeći tjedan tak da jedva čekam da ga odmah umočim unutra... :clap:
« Zadnja izmjena: 09-02-2013, 17:54:21 od Tbird »

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #25 u: 09-02-2013, 20:51:06 »
ok, možda blesavo pitanje, ali s obzirom da nisam upućen u mehaniku kako čišćenje prstenova utječe na kompresiju, tj. nemam pojma koja je točno uloga prstenova :craz

Uostalom, što ne čisti garež i sa stjenki cilndara budući da tamo dopire ulje, a ako da, onda se povećava zračnost u cilindrima i time slabi kompresija?

TBird, koji je motor kod tebe i koliko km?

Ovo što viktor kaže da je narasla kompresija možda je na nekom motoru koji je star 5-7 godina sa 100+ tkm gdje motor nije toliko pohaban već samo prljav.
« Zadnja izmjena: 09-02-2013, 23:06:05 od plavi156 »
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Tbird

• Gost
« Odgovori #26 u: 10-02-2013, 10:39:14 »
i da neki agresivnijij aditivi nagrizaju brtve motora i da na kraju imaš sranja na motoru gora nego sve te prljavšitne :rolll:

U biti, u pravu su i jedni i drugi, al je poanta da mašina radi cijelo vrijeme na leru, ulje je zagrijano i na najmanjem pritisku. 10-15min. i ispustiš.

Mene malo hebe taj Injector Cleaner, s obzirom da sipam samo 95oktana koji najviše i zasere injektore i čitav sustav pa da ne bi poslije imao kakvih problema, a sredstvo je dosta jako, pa sam mislio staviti preporučenu "preventivnu" dozu u jednom komadu čisto da malo procirkulira kroz sustav... Ne bi išao na ovu gore metodu copy/paste, rizik je zahebavati se s većim koncentracijama od "preventivne", da ne bi bilo poslije :wal:
A ne da mi se davati 400kn za temeljno čišćenje injektora kad sve radi ok.  :kokice:

Konkretno, motor u mojoj alfi je star 20 godina sa 300 tkm, pa nebi s ovim eksperimentirao osim ako je 100% sigurno.
Pa ne znam zašto biš uopće eksperimentirao ako si natukao 300k km... i tako ti je vrijeme za neku barem polugeneralnu, odnosno otvaranje mašine kako god okreneš, tako da mi nije jasno šta želiš time postići.
Ako ti je do sad radilo sve ok vozi onda i dalje tako, šta ćeš sad igrati lutriju.
Meni je frend pred brdo godina na reno19 sa 300k sipao hipenol, ak razumiješ šta hoću reći.  :kokice:

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #27 u: 10-02-2013, 11:26:07 »
Pa ne znam zašto biš uopće eksperimentirao ako si natukao 300k km... i tako ti je vrijeme za neku barem polugeneralnu, odnosno otvaranje mašine kako god okreneš, tako da mi nije jasno šta želiš time postići.
Ako ti je do sad radilo sve ok vozi onda i dalje tako, šta ćeš sad igrati lutriju.
Meni je frend pred brdo godina na reno19 sa 300k sipao hipenol, ak razumiješ šta hoću reći.  :kokice:

Kod mene je 2.0TS 8v koji je malo žilaviji od 16V verzije, ima dupli lanac čiji je servisni interval na 400tkm, tako da čisto sumnjam da mi je vrijeme za generalku :ok: Pogotovo iz razloga što auto hvala Bogu ne pokazuje nikakve simptome zamora, čupa odlično, kompresija na 85% tvorničke vrijednosti, potrošnja ulja u granicama normale (0,6l na 1000km), ali dobro da ne idem sad u off...mislim sam eventualno s ovim aditivom ga malo počastiti ali s obzirom da nisam siguran da bi mi išta koristilo biti će ona stara - "Nahrani svinje i ne diraj ništa!"  :hap:

Tbird

• Gost
« Odgovori #28 u: 10-02-2013, 12:22:22 »
Ah 8v ts, šta još reći... :love:
Mislim da radiš malo preveliku halabuku oko toga  :craz , ali to je tvoja odluka :ok:
Nisam ljubitelj tih aditiva, ali s obzirom da je najbolje šta se nudi, ja ču ga malo počastiti, zaslužio je.  :clap:
Što se injector cleaner-a tiče ubacit ću preventivnu preporučenu dozu, čini mi se da je 375ml na 40lit, u jednom šutu odradit tih 40lit. i gotovo :ok:
Kao, aditiv "veže" na sebe i vodu u rezervoaru tak da ti i to riješi  :da:
Neki su stavljali jaču koncentraciju pa je kasnije bilo problema, tak da nema potrebe za tim, preventivna doza i gotovo. Da su zaštopani odneso bih ih na čišćenje, al ovako će i ovo biti dobro :da:

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #29 u: 10-02-2013, 13:33:55 »
ma ponavljam, nije meni uopće kritično stanje za taj aditiv, ali sam pisao više iz interesa jer mi je malo djelovao kontradiktorno Viktorov post da aditiv diže kompresiju, tj. zanimalo na koji način točno budući da nisam znalac, a neki 'znalci' mi kažu da to baš i nije slučaj pogotovo kod starijih motora.