Vjerovali ili ne moj pokojni stari je 96-te kupio Volvo 240 D6 iz 82.godine sa 877tkm na satu.Trošio je preko litru ulja na 100 km i kad je bilo ispod nule,u garaži je ispod njega stajala grijalica da upali.Dimio je prilično.Uskoro smo mu napravili polugeneralku,ali nije baš puno pomoglo jer su cilinderi bili toliko poderani da se moglo prstima uhvatit za rub i podignut motor (samo da je bio lakši).Kod nas je sat ponovo došao do nekih 150tkm.Poošto je svejedno gutao ulje,od prijatelja pilara sam uzimao otpadno ulje koje on koristi za podmazivanje pile na banzeku.Na kraju je u njemu završio benzinac 2,3i automatik.Ipak,limarija je bila dosta loša pa sam prodao posebno motor jednom čovjeku u ZG za volva 740,a limariju sam dao u krapinu za dijelove.Još se čovjek čudio kako nema ni 200tkm,a izgleda tako izvozano.Još mi je žao tog auta,da je limarija bila bolja,još bi bio kod mene.Sivi-plava metalik boja i full oprema;koža,klima,servo,šiber,centralno,grijani sicevi,grijani retrovizori na struju,overdrive(dok je bila manualna getriba),el.prednja stakla,alu-felge