02-07-2026, 00:03:26

Autor Tema: Alfe u oglasima  (Posjeta: 3373373 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
Odg: Alfe u oglasima
« Odgovori #15660 u: 08-08-2014, 23:29:18 »
crna ili crvena 2.4 q4 sw i to je to.. kako mi je zao sto nema brera u 2.4 q4 izvedbi  :sad:
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Dinkec

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #15661 u: 08-08-2014, 23:35:11 »
crna ili crvena 2.4 q4 sw i to je to.. kako mi je zao sto nema brera u 2.4 q4 izvedbi  :sad:

vidiš nisam znao ovu info? makar ne vidim smisao tog Q4 pogona, jer dodatno otežava i onako tešku šasiju (ne kažem da je sustav loš ali... radije neku mehaničku šperu i prednji pogon)

Offline automoto

• Pripravnik
  • **
  • Beast V6
    • Zagreb
« Odgovori #15662 u: 08-08-2014, 23:41:33 »
mislim stvarno sam si sam kriv, jer sam znao da će biti ovakva ofanziva od dotičnih. a svi se kunu u demokraciju ovog foruma. tipično. ajmo ušutkati onoga koji ne zbori kako mi to želimo. gospodo draga to tako ne ide u demokraciji.
a šta sam ja krivo odkomentirao;
ovaj je naprijed vjerojatno bio udaren jer vidim da se ispod scudeta nazire boja auta a mora bit crno.. tak je i meni bilo nakon lakiranja pa sam korigirao
po ovom vjerojatno se da zaključiti kako osoba raspolaže podacimam kojima to tvrdi? NE. naravno, jer to nije ni bitno, kao što sam već rekao. limarija se složi tako da je ko original i ne vidi se razlika. naravno ako je rađeno kod majstora, a ne kod pekara u fušu.
samo ta i takva naklapanja tuda drugima rade štetu i bacaju krive mušice u uši. da, upravo tim potencijalnim kupcima.

hvala moderatoru koji se uključio u raspravu i dao svoj doprinos istome.
Sorry al ovo je malo kontradiktorno.. covjek je napisao tocno sta je radjeno na autu, obrazlozio kako je to primjetio, na sta je kolega automoto izreagirao kako je izreagirao (ne ulazim sada u to) al ono, ako ono gore nije konstruktivno i fer zapazeno i ukazano za nekoga tko nije primjetio a zanima ga auto, onda zbilja neznam sta je..

Realno kad si kupovao auto, svaka info je dobro dosla, kao i svakome od nas pri kupovini, pa tako i ako se radi cisto o tome da ti netko kaze na dijelu ispod sica koji nitko nikad ne vidi imas jednu fleku ili skureno od cika kad je lik radio kemijsko (bzvz bubam primjer) al opet, volio bi znati i to, ionako ako je i nebitno.. tako da ne razumijem reakciju sto je covjek fulao sto je ukazao na neki nedostatak na autu.. Svaka provjerena i uocena cinjenica nemoze biti na odmet.. zar ne?..
ali se nadam da će te ovo gore prethodno što sam napisao vjerojatno dovesti na pravi smisao poante koju sam htio reči u prvom postu.

i sada ne znam od kuda nekom ideja da me se direktno proziva za pokušaj podmetanja i razdora tuda po furumu, mada se na to aludira samim time jer me se želi protjerati sa foruma.
......dobro što onda ako je čovjek prokomentirao da je vjerovatno bio lupljen auto ?

......dali ti kad kupuješ auto polovni kupiš prvu kramu koju odeš pogledati? 

Gle tu na forumu kao u  stvarnom svijetu imaš nas svakakvih.  Ako se mučiš tu na forumu nije niti vani puno bolje.

Tebi ne treba forum imaš privatne brojeve od tvoje zamišljene elite. Uživaj ili novi forum otvaraj i uživajte vas 10-orica pravih.

Ljudi uče cijeli život i ti imaš više znanja nego sa 20 godina.....pa zar nemožeš kolegi ,poznaniku možda lijepo nešto kulturno napisati i objasniti.....nego si eto zgrožen tuđum gluparijama tu na forumu.....

......neću dužiti niti više odgovarati bilo što....... samo mislim da trebamo jedni druge uvažavati i učiti jedni od drugih.
i nekim tako zapovjednim tonom da ili budem kuš ili da odlepršam.
halo kolega...može to malo lakše?
da si shvatio poantu cijele priče koju sam prvim postom iznio, tada bi shvatio smisao blebetanja ljudi koji tuda nameču svoja neutvrđena mišljenja.

Offline TurboStar

• Sa stažom
    • Brest
« Odgovori #15663 u: 08-08-2014, 23:42:01 »
također ona bijela TI SW 159 iz KT je otišla danas ujutro moj frend poslije posla sjeo u auto pare u džep a ono šipak  :hehe: ja mu rekao da ide sinoć nije me htio slušati sad se tačka i dalje u autu staraca  :hehe:

I kakva je? Zanima me kakva je servisna jer sam nešto načuo od kud je došla.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #15664 u: 08-08-2014, 23:46:34 »
Automoto, ono što ti ljudi pokušavaju reći je da nema potrebe za onakvom reakcijom sa kojem si prvo bio izašao.. nitko nije rekao da nesmiješ iznijeti mišljenje, ili demantirati kolegu, dapače, ali to sve je moglo i na prvu laganim tonom, ono što sada ti ukazueš drugim kolegama tu nakon što su ti odgovorili na tvoj post.. nemožeš očekivati da budeš krenuo na nekoga đonom a da ti on neče vratiti u najmanju ruku istom mjerom... neko poštovanje treba postojati...

nema smisla za tenzijama ili ičime.. svakome je u interesu da od svakoga auta iz oglasa izvuče što više informacija, a tu smo da jedni druge demantiramo ili potvrdimo napisano..  :ok:
« Zadnja izmjena: 08-08-2014, 23:47:23 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Aki

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 GTA
    • split
« Odgovori #15665 u: 09-08-2014, 07:53:58 »
idemo...

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #15666 u: 09-08-2014, 08:29:26 »
I kakva je? Zanima me kakva je servisna jer sam nešto načuo od kud je došla.

kakva god za tu lovu je bila best buy, on ne želi baš puno razgovarati samnom o tome jer mu je krivo kao cucku što me nije poslušao i otišao u četvrtak navečer  :da:
Nije bolest sve što boli

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #15667 u: 09-08-2014, 08:36:29 »
mislim stvarno sam si sam kriv, jer sam znao da će biti ovakva ofanziva od dotičnih. a svi se kunu u demokraciju ovog foruma. tipično. ajmo ušutkati onoga koji ne zbori kako mi to želimo. gospodo draga to tako ne ide u demokraciji.
a šta sam ja krivo odkomentirao;po ovom vjerojatno se da zaključiti kako osoba raspolaže podacimam kojima to tvrdi? NE. naravno, jer to nije ni bitno, kao što sam već rekao. limarija se složi tako da je ko original i ne vidi se razlika. naravno ako je rađeno kod majstora, a ne kod pekara u fušu.
samo ta i takva naklapanja tuda drugima rade štetu i bacaju krive mušice u uši. da, upravo tim potencijalnim kupcima.

hvala moderatoru koji se uključio u raspravu i dao svoj doprinos istome.ali se nadam da će te ovo gore prethodno što sam napisao vjerojatno dovesti na pravi smisao poante koju sam htio reči u prvom postu.

i sada ne znam od kuda nekom ideja da me se direktno proziva za pokušaj podmetanja i razdora tuda po furumu, mada se na to aludira samim time jer me se želi protjerati sa foruma.i nekim tako zapovjednim tonom da ili budem kuš ili da odlepršam.
da si shvatio poantu cijele priče koju sam prvim postom iznio, tada bi shvatio smisao blebetanja ljudi koji tuda nameču svoja neutvrđena mišljenja.

ako je primjetio dio gdje boja ne odgovara i prepoznao iskustvom sa svog auta da je to farbano a potencijalni kupac se tu raspitivao to mu je odličan info jer može obratiti pozornost na to kako je auto složen

branik nije farban bezeveze nešto je bilo sa njim, dakle slagan je

slagao sam nekoliko auta od ovlaštenog servisa do majstora u šupi, svaki je imao detalj po kojem si mogao skužiti da je farban, BTW majstor u šupi je 2002 spojio moje dvije crome u 1 da nitko nikada nije skužio ništa, nije bila pesek niti joj se boja ljušti, što ne mogu reći za neke profi lakirere koji su mi farbali druge aute  :ok:
Nije bolest sve što boli

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
« Odgovori #15668 u: 09-08-2014, 08:40:21 »
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #15669 u: 09-08-2014, 09:50:33 »
 :kokice: :kokice:

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #15670 u: 09-08-2014, 10:20:59 »

i sada ne znam od kuda nekom ideja da me se direktno proziva za pokušaj podmetanja i razdora tuda po furumu, mada se na to aludira samim time jer me se želi protjerati sa foruma.i nekim tako zapovjednim tonom da ili budem kuš ili da odlepršam.

Uvijek je tako kad jedna strana čvrsto drži svoj stav , a suprotna svoj i ne popuštaju ni milimetra.
Što se tiče ovog protjerivanja sa foruma to si sam radiš, netko tko nazove  forum kokošinjcem i ljude na njemu kokošima, vidi se koliko ih cijeni.

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #15671 u: 09-08-2014, 10:32:04 »
riječ " vjerojatno" upravo to i znaci, nisam napisao "sigurno", mada sam gotovo 98,7% siguran.. ja volim znati kompletnu povijest auta koji kupujem ako je moguce i ako primjetim neke sumnjive detalje zelim istjerati mak na konac odakle su...a to sto je "vjerojatno" farban branik naravno da nista ne govori o opcem stanju auta, samo je neka nit vodilja prema ukupnoj ocjeni koja ce odluciti dobru ili losu kupnju..i ja sam znao kupiti auto koji je bio farban, ali sam uvijek donekle saznao i zasto je farban.. da li je to zato jer je bio pod kaskom pa je uklanjao ogrebotine od parkinga ili je bio skrsen mi je jako bitno... cak i da je nakon totalke slozen kao novi ne bih ga kupio jer vuce losu karmu .. eto ja tako, pomalo subjektivno, gledam na stvari.. valjda zbog horoskopa ;)

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #15672 u: 09-08-2014, 10:46:14 »
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-159-2.4-jtdm-oglas-12370480

Nitko s Krka ili okolice ju nije vidio?
Jos cekam da mi posalje slike unutrasnjosti da vidim jel TI kako je rekao...
Ready To Race

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #15673 u: 09-08-2014, 10:52:52 »
npr. moja sadasnja Alfa je bila izudarana bocno sa svih strana na parkingu i prednji branik je bio farban uslijed naleta na stupic parkinga i u kasku je to rijeseno..ono sto je prevagnulo pri kupnji je bio " covjek" odnosno prodavac koji to nije skrivao a i dodatno se prica poklopila kad sam nabavio slike od osiguranja koje su potvrdile pricu.. to je bio znak za kupnju a nisam ga uopce vodio ni na kanal, ni kod mehanicara nego sam procjenio covjeka.. i dobro sam kupio.. e sad da li sam imao vise srece nego pameti vrijeme ce jos pokazati ;)

Offline lord_eduard

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • Jaguar XKR 4.2 v8 supercharger
    • Rijeka
« Odgovori #15674 u: 09-08-2014, 12:11:18 »
Nitko s Krka ili okolice ju nije vidio?
Jos cekam da mi posalje slike unutrasnjosti da vidim jel TI kako je rekao...

Ja sam se cuo s covjekom i on sam ne zna puno o autu, o alfama opcenito; dobio ju je u zamjenu, kaze da je napravio servis i to je to...inace ako se ne varam ulogirao se tu na forum, ne znam tocni nickname, nesto je zeznuo pa ga je htio mijenjati...
« Zadnja izmjena: 09-08-2014, 14:15:36 od lord_eduard »

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #15675 u: 09-08-2014, 14:31:27 »
Pa tako je i meni rekao...sad cekam slike unutrasnjosti da vidim jel ti ili ne
Ready To Race

Offline allroad

• Ovisnik o alfistima
    • Travnik, BiH
« Odgovori #15676 u: 09-08-2014, 15:30:51 »
http://v2.pik.ba/artikal/12407411/156-sw-1-9-mjet-fl-nova-cijena/ odlicna

joj drug dzaba ti da spustis cijenu na 4000 znas kakvo kod nas misljenje vlada o alfi i kako ljudi bjeze od nje
eno ja svoju ne mogu prodat isto, tj mogo sam nedavno za 8200 i nisam htio. na autu sve bukvalno novo, ovjes naprijed, nazad, kocnice, turbo, dizne, zamajac, gume (2 seta) itd itd.. kad mi dodje neko da vidi auto ja budem iskren sve kazem i jos necu da pricam o prodaji dok ne odemo kod majstora da covjek vidi o cemu se radi i da se uvjeri da je auto ispravan i da je sve kako kazem
a upravo ovo o cemu se 2 stranice pise ih odvlaci od kupovine jer je auto lakiran, al lose lakiran, sto meni stvarno ne igra ulogu briga me sto je malo saren bitno je da je sve ispravno i da dobro ide
bio je sastrugan sa desne strane komplet, tako sam ja skuzio, jer su popravljali i vrata i blatobrane i onda su izgubili one linije jer malo ko vrata zna dobro napraviti... al da ne duzim, vecini je bitnije da auto dobro izgleda nego da je sve novo na njemu i prije se prodaju losija auta nego ova bolja, a zasto, to stvarno ne znam

meni je iskreno zao sto je ovako jeftino prodajes
« Zadnja izmjena: 09-08-2014, 15:32:05 od allroad »

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #15677 u: 11-08-2014, 13:53:53 »
jedna stvar su parking povrede a drugo je udaren auto nećemo brkati kruške i jabuke, branik ne puca bezveze  :ok:

Meni je na 156 puknuo ko kokica, a baba se se sa RAV-om samo naslonila dok se migoljila van s parkinga. To je teska parking povreda  :hehe: Pukne branik bez problema. Ne mora bit nikakav udes, sudar, zid, tramvaj.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline Danijel3

• Pripravnik
  • **
    • Zagorje
« Odgovori #15678 u: 11-08-2014, 20:22:08 »
Ja isto ne kužim šta se Automoto pjeni. Čovjek je reko da je vjerovatno bila udarena. Meni je to jako korisna informacija. Kome nije, kome ne smeta i ako je auto bio totalka, kupuj. Ja takav auto nebi nikad. Ovo što je reko da je bila udarena, znači samo malo više opreza. Nije nigdje napisao nemoj kupovat ili bježi od toga. Ja da kupujem Alfu, ovo je mjesto gdje bi prvo pitao, jer sam čitao takve stvari tu da nemreš vjerovat, šta sve ljudi primjete na autu preko slike.

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #15679 u: 11-08-2014, 20:44:09 »
Automoto je donekle u pravu jer forumski puk nerijetko popljuje tudji auto jer je branik farban a o svom pisu hvalospjeve koji veze nemaju s pravim stanjem kako bi jednog dana izvukli euro vise. Tako je na vecini foruma. Ovo mozda nije bio komentar niti oglas gdje je bio potreban takav istup ali je cinjenica da vecina brzo popljuju tudje aute dok njihov trosi pola litre, ide 250 sa 100 konja i mazne benvea sa po gasa. Uz to se ne kvari, ima original tepihe i kineske gume koje drze bolje od briđstonki.

Malo karikirano ali...
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #15680 u: 11-08-2014, 20:53:08 »
Automoto je donekle u pravu jer forumski puk nerijetko popljuje tudji auto jer je branik farban a o svom pisu hvalospjeve koji veze nemaju s pravim stanjem kako bi jednog dana izvukli euro vise. Tako je na vecini foruma. Ovo mozda nije bio komentar niti oglas gdje je bio potreban takav istup ali je cinjenica da vecina brzo popljuju tudje aute dok njihov trosi pola litre, ide 250 sa 100 konja i mazne benvea sa po gasa. Uz to se ne kvari, ima original tepihe i kineske gume koje drze bolje od briđstonki.

Malo karikirano ali...
Ziva istina,jos kad ga nahvali forumski kolega koji jedva ceka da ga proda kao i prodavac

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Varijator sekta

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #15681 u: 11-08-2014, 21:02:04 »
Ziva istina,jos kad ga nahvali forumski kolega koji jedva ceka da ga proda kao i prodavac

I onda ga kupis, shvatis da je drek...

postenjacina napise da je drek, to argumentira, popravi i vozi.

lopov ili sirotan koji je dao previse za takav auto pa nema vise prebijene u dzepu izmisli kako bi isao na nesto bolje/brze/jace i trazi novog jelena da vrati dio bacenih para.

A autor mudro komentira kako je kvaka na nekom autu iz oglasa matirala i to nije forumski prihvatljiv auto.

Ima i vrhunskih ljudi na forumu, par sam ih upoznao ali ima i ovih sto pricaju da se ne bi pricalo o njihovim autima.
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #15682 u: 11-08-2014, 21:04:41 »
Upravo tako

Varijator sekta

Constantine

• Gost
« Odgovori #15683 u: 11-08-2014, 22:27:17 »
npr. moja sadasnja Alfa je bila izudarana bocno sa svih strana na parkingu i prednji branik je bio farban uslijed naleta na stupic parkinga i u kasku je to rijeseno..ono sto je prevagnulo pri kupnji je bio " covjek" odnosno prodavac koji to nije skrivao a i dodatno se prica poklopila kad sam nabavio slike od osiguranja koje su potvrdile pricu.. to je bio znak za kupnju a nisam ga uopce vodio ni na kanal, ni kod mehanicara nego sam procjenio covjeka.. i dobro sam kupio.. e sad da li sam imao vise srece nego pameti vrijeme ce jos pokazati ;)

Auto nije lupio u stupić nego je moja direktorica pogodila kuku na golfu 2.
Kupio si najbolju u u oglasu tada a i sada koliko vidim.
Ovim likom koji sa svojom alfom maže  bmw 335 nemoj se uopće zamarat. On je najbolji a vjerovatno i najljepši.  :icon_biggrin:

Offline Marko164

• Pripravnik
  • **
  • 164 T.S.
    • GROBNIK
« Odgovori #15684 u: 12-08-2014, 00:52:03 »

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #15685 u: 12-08-2014, 00:56:41 »
je, malo sam pobrkao ali je u biti slican udarac ;)...nikoga nisam napao, nit se nesto posebno kuzim u mehaniku i limariju, samo sam prokomentirao iz osobnog iskustva.. iskreno, bas me zacudila ovolika buka oko bezazlene izjave

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #15686 u: 12-08-2014, 09:51:35 »

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #15687 u: 12-08-2014, 10:42:32 »

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #15688 u: 12-08-2014, 10:53:04 »

Šta nije to nečija sa foruma?
Ili se prodavala tu?

nemam pojma, nisam je vidio ni u rijeci a mislim ni na forumu,  V6 spider nisu bas ceste. samo neznam dal se u spidera ugradivao i 12v motor ili samo 24

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #15689 u: 12-08-2014, 11:08:03 »
nemam pojma, nisam je vidio ni u rijeci a mislim ni na forumu,  V6 spider nisu bas ceste. samo neznam dal se u spidera ugradivao i 12v motor ili samo 24
U Spider P1 isključivo 3.0 V6 12V
U Spider P2 2.0 V6 TB, 3.0 V6 12V, 3.0 V6 24V
U Spider P3 3.2 V6 24V