19-04-2026, 10:07:28

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 373588 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kiki147

• Član Alfa kluba 17
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTDm Collezione
    • Dugo Selo
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #870 u: 24-09-2008, 22:07:34 »
ja kad napravim atest za plin ,kad ču vadit drugu prometnu malo ču se zabunit i napisat 75 kw :craz,ak ide ide ak ne hebi ga!
jednom alfa,zauvijek alfa!

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #871 u: 24-09-2008, 22:08:41 »
da a ja bum reko da su mi spigane bregaste i da pritišću ventile pa da nemože razvit više od 75 kw  :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #872 u: 24-09-2008, 22:09:05 »
nije ukinuto  :ne2:

pa kvragu  :wal: :wal:
:cigara: :cigara:

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #873 u: 24-09-2008, 22:09:57 »
ja kad napravim atest za plin ,kad ču vadit drugu prometnu malo ču se zabunit i napisat 75 kw :craz,ak ide ide ak ne hebi ga!

zakaj bi vadil drugu prometnu...  :?: :?:

djUrex

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #874 u: 27-09-2008, 21:25:01 »
nije ukinuto  :ne2:

evo upravo sam bil na najkracem spojaku ikad... vozim se s curom 2 km i zaustave me, veli mi kolega vi ste u prekrsaju, vi ste mladi vozac i imate prejaki auto :ne:.. ja krenem objasnjavat kak sam ja svoje dvije godine odradil i teskom mukom gledal kak alfica stoji u garazi, a ja ju nesmem vozit  :sad: ... i sad konacno godinu dana uzivam u autu, a on meni da sam mladi vozac i da do 24 nemam kaj pelati.. neeeeeeeeeee
naravno tisuchica kuna, oduzimanje vozacke na 6sati (???) i kaj je najgore zovi staroga da dodje po tebe i curu, ma uzas... skoro sam se plakal

tak sam jadan, da sam bar bil svjestan da sam nekaj kriv, nego ovak... ubije te u pojam skroz na skroz

bil sam uvjeren da ovo vrijedi za sve one koji su polozili od tog trenutka kad je zakon stupil na snagu, da se ova moja kalvarija od 2 godine konacno zavrsila, ali nee... godinu dana sam uzival u voznji alfice i sad je svemu kraj... pa do 24rte bum pokisnul, nemrem vam opisat kak sam ljut i tuzan, da sve ovo moram ponovno prozivljavat..

reddevill jel postoji nacin da se ovo nekom zalbom rijesi i dal stvarno moram jos tri godine gledat u svoje predivnu alficu?

:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #875 u: 27-09-2008, 22:38:29 »
evo upravo sam bil na najkracem spojaku ikad... vozim se s curom 2 km i zaustave me, veli mi kolega vi ste u prekrsaju, vi ste mladi vozac i imate prejaki auto :ne:.. ja krenem objasnjavat kak sam ja svoje dvije godine odradil i teskom mukom gledal kak alfica stoji u garazi, a ja ju nesmem vozit  :sad: ... i sad konacno godinu dana uzivam u autu, a on meni da sam mladi vozac i da do 24 nemam kaj pelati.. neeeeeeeeeee
naravno tisuchica kuna, oduzimanje vozacke na 6sati (???) i kaj je najgore zovi staroga da dodje po tebe i curu, ma uzas... skoro sam se plakal

tak sam jadan, da sam bar bil svjestan da sam nekaj kriv, nego ovak... ubije te u pojam skroz na skroz

bil sam uvjeren da ovo vrijedi za sve one koji su polozili od tog trenutka kad je zakon stupil na snagu, da se ova moja kalvarija od 2 godine konacno zavrsila, ali nee... godinu dana sam uzival u voznji alfice i sad je svemu kraj... pa do 24rte bum pokisnul, nemrem vam opisat kak sam ljut i tuzan, da sve ovo moram ponovno prozivljavat..

reddevill jel postoji nacin da se ovo nekom zalbom rijesi i dal stvarno moram jos tri godine gledat u svoje predivnu alficu?

:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

Ja sam čuo da je za taj zakon podneseno dosta prijavi ustavnom sudu ali to se ništa ne riješava,a ja te shvaćam jer je i meni ista situacija kao i tebi,ali to je čisti idotizam od zakona ja mogu imat auto koji oću ako uredno plaćam pristojbe za cestu i registraciju,a kad mi bude to sve plaćao idiot koji je donio taj zakon onda nek mi odredi koji auto smijem vozit.

djUrex

• Gost
« Odgovori #876 u: 27-09-2008, 22:47:56 »

al gle to je sad ko da ja recimo opljackam banku i dobijem 4 godine zatvora i sad izadjem van i onda nakon par godina oni donesu zakon da se za taj zlocin treba odlezat 6 godina i sad me onda vrate jos 2 godine u zatvor da odsluzim razliku jer se u medjuvremenu zakon promijenil...

nebi hvala, ja sam svoje 2 godine presedel doma, vozil se sa je*enim kombijem (pazi nebulozu kombi od 90 konja smijem vozit, a osobni auto od 120 nesmem) i jos k tome pazil da do 11 dodjem doma jer me i ta odredba kacila... pa upropastili su mi dvije godine zivota i onda kad ja to odsluzim, onda ovo do 11 ukinu al se sjete da mi ovo za konjazu ipak vrate... pa di je mukama kraj...
odo ja opet na svoj kombi :(

Offline Fabrizio Giovanardi

• Trade Count: (-1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Brera Giulia 4.4 jtdm 16V Q4 4032.g.
    • Zagreb
« Odgovori #877 u: 29-09-2008, 15:14:52 »
Mile, jel' ovo tebi rega ispala?  :hap:

Police bez tablice

(Kol'ka je kazna za ovo... :?: )

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #878 u: 29-09-2008, 16:47:28 »
Ma to je Murija undercover u vodicama.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Fabrizio Giovanardi

• Trade Count: (-1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Brera Giulia 4.4 jtdm 16V Q4 4032.g.
    • Zagreb
« Odgovori #879 u: 29-09-2008, 17:02:29 »
 :da:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #880 u: 29-09-2008, 17:20:29 »
Skinuli su tablice da ih se ne skuzi.:smijeh

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #881 u: 29-09-2008, 17:23:12 »
ma meni se čini da su skinuli tablice radi kamere ak ih okine da se nezna tko je  :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline kiki147

• Član Alfa kluba 17
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTDm Collezione
    • Dugo Selo
« Odgovori #882 u: 29-09-2008, 21:59:48 »

to se i meni dogodilo! kaže nemoj vozit di 24. godine  :smijeh :smijeh

usput kad sam vidio sliku policijskog auta,ja sam ih sliko kad su bili parkirani na zebri!
jebena situacija,oni sjede u bircu i gledaju prema svom autu koji je parkiran na zebri dolazim ja ,komentiram tak da me čuju,vadim mobitel i slikam auto,malo ih je to uznemirilo pa su požurili zamnom tražili me podatke,i zahtjevali da brišem sliku sa mobitela,nakon malo natezanja obrišem ja sliku, i lijepo mi se zahvali!

puno pozdrava PP Sesvete :mah:

jednom alfa,zauvijek alfa!

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #883 u: 29-09-2008, 22:25:10 »
da to je kamen spoticanja, jer ustav zabranjuje retroaktivnost, no zakon je tako pisan da upravo to radi oduzima stecena prava.
Policija je dobila upute kak moraju zakon primjenivat i mos se sljivit.

Inace sory kaj nisam onu peticiju stavail al sam malo u guzvi s faxom ( upisi, ispiti i slicne gadarije) budem nekaj sprckao i stavio na forum, pa nek se proslijedi dalje.

zakon MORA pasti na ustavnom sudu.

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #884 u: 29-09-2008, 22:37:55 »
Tako je kad sam se s prijateljima vraća iz grada, policajci spavali u škodi, oko 2 uri posli ponoći, prijatelj uzea fotoaparat, slika ih, samo je zaboravia isključit blic :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh  :care :smijeh
Ovi policajac se probudia i počea trčat za njim, uvatia ga i natira da izbriše sliku :mad: :wal:

ma nema brige... bit će još prilika...  :craz

alfa 156

• Gost
« Odgovori #885 u: 04-10-2008, 00:07:53 »
Tako je kad sam se s prijateljima vraća iz grada, policajci spavali u škodi, oko 2 uri posli ponoći, prijatelj uzea fotoaparat, slika ih, samo je zaboravia isključit blic :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh  :care :smijeh
Ovi policajac se probudia i počea trčat za njim, uvatia ga i natira da izbriše sliku :mad: :wal:

ista situacija meni negdi ispod karlovca,vraćamo se mi iz zagreba kad 2 pandura sa strane u autu spavaju!!! ja odma fotoaparat i da ću slikati,ali ćaća nagazija gas i kaže mi--ajde stani u miru,oćeš da mi još neku kaznu nabiju....

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #886 u: 04-10-2008, 00:10:07 »

ista situacija meni negdi ispod karlovca,vraćamo se mi iz zagreba kad 2 pandura sa strane u autu spavaju!!! ja odma fotoaparat i da ću slikati,ali ćaća nagazija gas i kaže mi--ajde stani u miru,oćeš da mi još neku kaznu nabiju....
:hehe: :hehe: :hehe:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #887 u: 07-10-2008, 10:27:02 »
Hahahahaha pa nije dobro kad murja radi, nije dobro kad ne radi i odmaraju malo-pa dajte više se odlučite ccccccccc. Inače, noć je za spavanje cccccccc.........

Offline drazen

• Pripravnik
  • **
  • Stelvio
    • Labin
« Odgovori #888 u: 07-10-2008, 14:05:51 »
Pozdrav,

Nije mi se još desilo ali dobro je znat unapred...
Postoji li vremensko ograničenje koliko me može držati uz cestu?
Može li me "natjerati" da se popnem na rinzol ako me zaustavi na cesti da ne ometam promet?

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #889 u: 07-10-2008, 16:35:58 »
Pozdrav,

Nije mi se još desilo ali dobro je znat unapred...
Postoji li vremensko ograničenje koliko me može držati uz cestu?
Može li me "natjerati" da se popnem na rinzol ako me zaustavi na cesti da ne ometam promet?
normalno je da te nebude zadržavao pol sata, kada mu za pismena i provjeru terba manje, ali nema nigdje određeno kolko te smije držati,dok obavi sve radnje zakonom propisane onda te pusti.
treba ti se omogučiti sigurno zaistavljanje tako da se ne ošteti auto i da se ne ugroze drugi sudionici na cesti, naravno ako to situacija dozvoljava.

Zagy

• Gost
« Odgovori #890 u: 07-10-2008, 16:42:26 »
normalno je da te nebude zadržavao pol sata, kada mu za pismena i provjeru terba manje, ali nema nigdje određeno kolko te smije držati,dok obavi sve radnje zakonom propisane onda te pusti.
treba ti se omogučiti sigurno zaistavljanje tako da se ne ošteti auto i da se ne ugroze drugi sudionici na cesti, naravno ako to situacija dozvoljava.

kaj se tice toga..

jel te moze zaustaviti sa suprotne strane ceste i da moras preci preko puna crte da bi stao kraj njega :?:

kao i zaurtavljanje na zebri??

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #891 u: 07-10-2008, 16:44:43 »
kaj se tice toga..

jel te moze zaustaviti sa suprotne strane ceste i da moras preci preko puna crte da bi stao kraj njega :?:

kao i zaurtavljanje na zebri??
može te zaustaviti, al nije preporučljivo da to radi, mora te zaustaviti i staviti te na tu staranu na kojoj te je zaustavio.

Zagy

• Gost
« Odgovori #892 u: 07-10-2008, 16:46:05 »
može te zaustaviti, al nije preporučljivo da to radi, mora te zaustaviti i staviti te na tu staranu na kojoj te je zaustavio.

to znaci da ja radim prekrsaj onda

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #893 u: 07-10-2008, 17:00:03 »
to znaci da ja radim prekrsaj onda
uz njegovo dopuštenje, a da dođe do nečega nedaj bože sudara onda bi bilo svega.

Zagy

• Gost
« Odgovori #894 u: 07-10-2008, 19:30:16 »
uz njegovo dopuštenje, a da dođe do nečega nedaj bože sudara onda bi bilo svega.

i moguce da bi ja naj...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #895 u: 07-10-2008, 20:35:17 »

i moguce da bi ja naj...
čisto sumnjam  :craz

Offline nixa

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTD
    • Nasice/Osijek/Zagreb
    • Nema zime za pingvine
« Odgovori #896 u: 07-10-2008, 20:41:06 »
Postuj propise i onda ti nista ne mogu!  :ok:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #897 u: 07-10-2008, 20:46:39 »
:hehe:

Zagy

• Gost
« Odgovori #898 u: 07-10-2008, 21:12:13 »

kak nebi postival...  :)

Offline alfista147

• Ovisnik o alfistima
  • 147 kombajn edisn
    • Rijeka
« Odgovori #899 u: 08-10-2008, 23:21:10 »
Pitanje za reddevilla,ovako brat je danas imao laksu prometnu sa autom,pala je lagana kisica i izletio je sa autom i zabio se u rasvjetni stup,porazbijo vrata,felge,itd......zvao je policiju da napravi zapisnik jer ima kasko na autu.Pridrzavao se brzine,bio vezan,napuho 0.0 i policajac mu je napisao kaznu 1500,00 kuna.E sad ja se pitam za sta je ta kazna od 1500,00 kuna i dali se za to dobivaju kazneni bodovi????Hvala unaprijed!!! :mahm
trazim plug za kombajna marke alfa ,tip 147 i prikolicu za žito