19-04-2026, 04:06:52

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 373378 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

dugiKA

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori
« Odgovori #4020 u: 19-08-2019, 17:05:21 »
samo BUDALA vozi sa ljetnim gumama u zimi (na kontinentu)!!

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #4021 u: 19-08-2019, 18:42:43 »
To ti je kao da kažeš da je kažnjivo voziti kamion jer nemaš položeno C kategoriju.

Zar nije?

Ili smo se pogubili u prijevodu ocito. Ja u kupe, ti u spade.

Hehe, al ok..., oboje vozimo po pravilima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #4022 u: 19-08-2019, 20:12:00 »
Da zaključimo, osobno mijenjam ljeto zima (kako sam i naveo). Ali nemam ništa protiv nekoga tko se vozi na ljetnim gumama zimi gdje nema snijega, ili isti padne dva dana u godini.

Offline texas city

• Na probi
  • *
    • Zadar
« Odgovori #4023 u: 11-02-2020, 21:18:34 »
Dosla mi je obavijest o prekoracenju brzine i sad bi kao tu triba napisati ko je vozija auto 31.08.
Auto je snimljeno odozada pa se ne vidi ko je vozija.
Zna li neko kako se izvuci iz ovoga?

Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk

nediljon ne smis nista cinit...

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #4024 u: 12-02-2020, 05:40:10 »
što je brzo kazna došla, pola godine im je trebalo da ju pošalju, nevjerojatno :metak

dugiKA

• Gost
« Odgovori #4025 u: 12-02-2020, 07:34:43 »
Dosla mi je obavijest o prekoracenju brzine i sad bi kao tu triba napisati ko je vozija auto 31.08.
Auto je snimljeno odozada pa se ne vidi ko je vozija.
Zna li neko kako se izvuci iz ovoga?

samo reci da neznas sta je bilo jucer a kamoli prije pola god.
btw nemozes se nikako izvuci.ak si ti vlasnik auta onda si i odgovoran za auto.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #4026 u: 12-02-2020, 07:56:16 »
samo reci da neznas sta je bilo jucer a kamoli prije pola god.
btw nemozes se nikako izvuci.ak si ti vlasnik auta onda si i odgovoran za auto.

po novom zakonu da, ali, treba vidjeti od kada je ovaj novi zakon na snazi, ako je uslikan prije novoga zakona onda moze nabrojati vise osoba i dobit ce kaznu od 2000kn (zbog ne davanja vjerodostojnih podataka) koje moze platiti u pola u roku od 3 dana, a ako je uslikan nakon dovodjenja novoga zakona onda to ne prolazi vise i kazna je puno veca
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline texas city

• Na probi
  • *
    • Zadar
« Odgovori #4027 u: 12-02-2020, 08:11:09 »
po novom zakonu da, ali, treba vidjeti od kada je ovaj novi zakon na snazi, ako je uslikan prije novoga zakona onda moze nabrojati vise osoba i dobit ce kaznu od 2000kn (zbog ne davanja vjerodostojnih podataka) koje moze platiti u pola u roku od 3 dana, a ako je uslikan nakon dovodjenja novoga zakona onda to ne prolazi vise i kazna je puno veca
Pise da je kazna za nevjerodostojan podatak o osobi od 5 do 15 tisuca kuna

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #4028 u: 12-02-2020, 08:20:47 »
to bi trebalo znaciti da te uslikala vec za vrijeme provedbe novoga zakona, ali provjeri si po datumima pa usporedi jos za svaki slucaj
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #4029 u: 12-02-2020, 08:42:06 »
Ne prolaze takve stvari.
Kao vlasnik, dužan si znati tko vozi.

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #4030 u: 12-02-2020, 09:43:09 »
To znači prolazi samo kod sudaca  :crazy:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #4031 u: 12-02-2020, 09:53:43 »
Ne prolaze takve stvari.
Kao vlasnik, dužan si znati tko vozi.

Po novome ne, po starome zakonu je svaki odvjetnik to kod suca skinuo zmirecki (provjereno u xy primjera) vjerujem da su zato i povisili kaznu :ok:
« Zadnja izmjena: 12-02-2020, 09:54:34 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

dugiKA

• Gost
« Odgovori #4032 u: 12-02-2020, 09:55:17 »
Po novome ne, po starome zakonu je svaki odvjetnik to kod suca skinuo zmirecki (provjereno u xy primjera) vjerujem da su zato i povisili kaznu :ok:
ne kuzim!?
ak je tvoj auto ti si odgovoran za njega osim ak nisi prijavio da ti je auto ukraden.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #4033 u: 12-02-2020, 10:16:05 »
ne kuzim!?
ak je tvoj auto ti si odgovoran za njega osim ak nisi prijavio da ti je auto ukraden.

sto ne kuzis??

po starom zakonu je bila kazna od 2000kn odnosno 1000kn u 3 dana za ne davanje vjerodostojnih podataka, odnosno napisao bi sve ukucane da su taj dan vozilo auto, i kako ce onda dokazati tko je zaista vozio?? nikako, u tome slucaju ti kao vlasnik auta dobis gore navedenu kaznu koja je u vecini slucaja bila puno manja nego da osoba prizna da je vozila, dobi bodove i plati jos vecu kaznu

Zato su po novome zakonu stavili vecu kaznu da bi gore navedenu situaciju eliminirali

sada jasnije?
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline kile

• Sa stažom
    • Sveta Nedelja
« Odgovori #4034 u: 12-02-2020, 11:23:51 »
navodno da je prije prolazila i neka fora iz obiteljskog zakona da se za najbliže/uže članove obitelji možeš "braniti šutnjom" ili nešto u tom stilu... :dontno:
....sine, kada sudjeluješ u sportu, nije važno da li si pobjedio ili izgubio, već koliko se napiješ poslije svega....

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #4035 u: 12-02-2020, 12:13:18 »
To je nesto sasvim.deseto, na sudu ako si svjedok mozes odbiti svjedocenje ukoliko je tuzeni clan tvoje obitelji (roditelj,braca i sl)
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #4036 u: 12-02-2020, 12:19:15 »
Ako dokažeš da si iz ugledne podutetničke obitelji koja ima nekretnina kao manji grad i sa članskom iskaznicom sudac će ti sve oprostiti ako nisi taj slučaj najebao si jer si počinio teži prometni prekršaj i budi sretan ako ne završiš u zatvoru :D

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #4037 u: 12-02-2020, 12:24:29 »
Nemojte previše komplicirati. Platiš pola iznosa kazne, što je sigurno manje od 2000kn za nedavanje podataka

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #4038 u: 12-02-2020, 12:25:25 »
Vjerujem da ugledne obitelji ne kompliciraju toliko oko plaćanja 250 ili 500kn kazne  :smijeh

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #4039 u: 12-02-2020, 12:57:49 »
Sigurno ne kompliciraju. Nasmiju se na moment i zaborave :D

Offline texas city

• Na probi
  • *
    • Zadar
« Odgovori #4040 u: 12-02-2020, 13:16:10 »
Kazna mi je od 3000 do 7000 kn i 3 negativna boda. Iako necu crkniti od gladi ako to platin dosta cijenin svoj tesko zaradjeni novac pa hvala na svim komentarima :).
I kazna za nedavanje podataka je po novom 5000 kuna a ne 2000.
Isa san na uvid u policiju i auto je slikano odozada a kako su stakla zatamnjena ne vidi se tko vozi.

E sad ovo za stavljanje clana obitelji. Ako ja stavin npr brata, onda njemu dolazi prekrsajni nalog i on je okrivljenik. Tako sam ja to nekako shvatio?
I u tom slucaju on se moze izjasniti da nije vozio, a ja mogu koristiti pravo ne svjedocenja protuv brata. Prethodno u prigovoru se moze napisati da se ne zna tko je upravljao vozilom zbog protoka vremena. Ima li to smisla?

dugiKA

• Gost
« Odgovori #4041 u: 12-02-2020, 13:20:02 »
sto ne kuzis??

po starom zakonu je bila kazna od 2000kn odnosno 1000kn u 3 dana za ne davanje vjerodostojnih podataka, odnosno napisao bi sve ukucane da su taj dan vozilo auto, i kako ce onda dokazati tko je zaista vozio?? nikako, u tome slucaju ti kao vlasnik auta dobis gore navedenu kaznu koja je u vecini slucaja bila puno manja nego da osoba prizna da je vozila, dobi bodove i plati jos vecu kaznu

Zato su po novome zakonu stavili vecu kaznu da bi gore navedenu situaciju eliminirali

sada jasnije?
e to da, ma reko znam da se prakticki nemoze izvuc od kazne.mozes samo birati koji ces kaznu tj koja je isplativija

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #4042 u: 12-02-2020, 13:25:31 »
e to da, ma reko znam da se prakticki nemoze izvuc od kazne.mozes samo birati koji ces kaznu tj koja je isplativija

tako je bilo uvijek, sada je drugacije tj visa kazna pa se ne isplati

Kazna mi je od 3000 do 7000 kn i 3 negativna boda. Iako necu crkniti od gladi ako to platin dosta cijenin svoj tesko zaradjeni novac pa hvala na svim komentarima :).
Isa san na uvid u policiju i auto je slikano odozada a kako su stakla zatamnjena ne vidi se tko vozi.

E sad ovo za stavljanje clana obitelji. Ako ja stavin npr brata, onda njemu dolazi prekrsajni nalog i on je okrivljenik. Tako sam ja to nekako shvatio?
I u tom slucaju on se moze izjasniti da nije vozio, a ja mogu koristiti pravo ne svjedocenja protuv brata. Prethodno u prigovoru se moze napisati da se ne zna tko je upravljao vozilom zbog protoka vremena. Ima li to smisla?

nitko nije rekao da je po novome 2000 nego da je do prije ovoga zakona bilo 2000/1000, i da su te snimili kada je prijasnji zakon bio aktualan onda bi mogao po staroj tarifi proci na sudu, ako je po novome onda je od 5-15tkn i mislim da malo kome ima smisla to koristiti

a ovo sa prtljanjem sa bratom pa ne svjedocenjem neznam bas koliko bi ti proslo jer ti tvrdis na pismeno da je on vozio, tako da malo je kontradiktorno i glupo da ti kasnije prodje na sudu da ne zelis svjedociti ukoliko dodje do toga, izglednija je situacija da ce onda on dobiti kaznu osim ako on ne dokaze nekako da je toga dana u to vrijeme bio na nekome drugome mjestu, onda ces opet ti dobiti kaznu tako da ti uzaludno sve to cini mi se
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #4043 u: 12-02-2020, 14:28:37 »

Nemožeš ti u ovom slučaju pobjeći od kazne, nije bitno uopće tko je vozio auto ako si ti vlasnik a oni nemogu dokazati da je bio netko drugi za volanom svejedno češ ti kao vlasnik dobiti kaznu... jedina opcija je da ti sudac za prekršaje smanji kaznu npr. žurio si iz nekog razloga (bio na tajnom zadatku kao onaj murjak):D za što će ti opet tražiti neki dokaz i pitanje kakve je volje taj dan.
« Zadnja izmjena: 12-02-2020, 14:30:06 od dgas »

Offline texas city

• Na probi
  • *
    • Zadar
« Odgovori #4044 u: 12-02-2020, 20:28:25 »
Vise manje kroz dan smo dosli do zakljucka da ili cu prijaviti sebe pa platiti 2/3 kazne znaci 2000 kn. Plus jos vjerojatno sudski troskovi.
Druga opcija je da svalin to na brata pa se on kasnije zali jer je student i nema stalna primanja i onda ja podmirin to sto vec njemu odluce. Samo mi se ne uvlaci brata u to zbog negativnih bodova koja su za ovo po novome 3 kako mi je receni na policiji.
Uglavnom po meni skroz bzvz da ovakve stvari dolaze nakon pola godine i vjerojatno neka firma koja ima stalnog odvjetnika ili pojedinac koji je blizak sudu ili je sam u tim krugovima odvjetnickim ovakav slucaj odbaci bez problema ka neosnovan.
A stoka sitnog zuba nek se hebe. Pogotovo stoka sitnog zuba koja i privredi nesto kao ja ti su najvise nahebali.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #4045 u: 12-02-2020, 20:59:09 »

Uglavnom po meni skroz bzvz da ovakve stvari dolaze nakon pola godine i vjerojatno neka firma koja ima stalnog odvjetnika ili pojedinac koji je blizak sudu ili je sam u tim krugovima odvjetnickim ovakav slucaj odbaci bez problema ka neosnovan.

Potpuno si u krivu.

Rok za podnošenje prijave je 3 godine od počinjenja prekršaja.

A vozio si između izmjerenih 91km/h i 110km/h ako je ograničenje bilo 50km/h, daklem (skoro) duplo od ograničenja

Ako možeš toliko potegnut, plaćaj  :oldman:

Offline texas city

• Na probi
  • *
    • Zadar
« Odgovori #4046 u: 12-02-2020, 21:06:53 »
Potpuno si u krivu.

Rok za podnošenje prijave je 3 godine od počinjenja prekršaja.

A vozio si između izmjerenih 91km/h i 110km/h ako je ograničenje bilo 50km/h, daklem (skoro) duplo od ograničenja

Ako možeš toliko potegnut, plaćaj  :oldman:
Dada znan da je tako po zakonu. Sve se kod nas radi po zakonu hihihihi.
Inace ne znan jesi iz Zadra ako je tu neko znat ce di je restoran "Sabunjar" i di je ta kamera tada jos bila u statusu friskije postavljene. A inace tamo je ogranicenje 50 iako je cesta u 2 trake za svaki smjer i nema niti table koja to govori a u okolini nema ni skola ni vrtica nego dapace to je ulaz u grad. Niti znaka da je radar u blizini. Naravno po zakonu ne triba biti. Drzavi je ionako u interesu samo da se sporije vozi a ne da haraci hehehe. Sarkazam naravno.

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #4047 u: 12-02-2020, 21:56:17 »
Afrika sa strujom, bili i ostali.

Tamo je ekipa uredovno prije peglala 100 i više na sat, sad niko ne prelazi 60. I da, znaka nema već dugo, tj. bio je. Na googlu mapsu u smjeru Bibinja kraj Intermoda je ograničenje, al to datira iz 2011.  :crazy:

Offline texas city

• Na probi
  • *
    • Zadar
« Odgovori #4048 u: 12-02-2020, 22:29:07 »
Afrika sa strujom, bili i ostali.

Tamo je ekipa uredovno prije peglala 100 i više na sat, sad niko ne prelazi 60. I da, znaka nema već dugo, tj. bio je. Na googlu mapsu u smjeru Bibinja kraj Intermoda je ograničenje, al to datira iz 2011.  :crazy:
A sve ti je jasno ka i svakome ko je upoznat sa situacijom. Navodno samo za 9. Misec i tu kameru u Zadru dolazi sada par tisuca kazni...
I da, sada su se vec svi navikli i voze do kamere 50 i onda cin prodju kameru niza i full gas hahah. Tako da...reklo bi se smijesno

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #4049 u: 13-02-2020, 07:46:25 »
Ma 90% ograničenja kod nas nema smisla.
Vozim se svakodnevno kroz novo otvoreni rotor u ZG, i majstori su kroz podvožnjake stavili ograničenje od 40 km/h.
I prije i poslije podvožnjaka je ograničenje 70 km/h, a kroz podvožnjak su stavili 40 km/h, i sad se događa da ljudi koče ko ludi prije ulaska u taj podvožnjak, i mislim da je samo pitanje vremena kad se bude tamo dogodio neki lančani sudar.

Inače, podvožnjak je odlično napravljen, pregledan, osvijetljen, širok itd. Barem je duplo bolji od podvožnjaka koji ide ispod Savske, a tamo nema nikakvog ograničenja.

BTW - prvi dan nakon puštanja u promet, na izlazu iz podvožnjaka u smjeru velesajma su stajali policajci i snimali i pisali kazne   :metak