19-04-2026, 13:22:18

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 373685 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Johnny6

• Trade Count: (+2)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
    • Vrbnik
Odg: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori
« Odgovori #3690 u: 01-11-2016, 16:36:41 »
Ja sam imao isti problem sa bivsom 156.
Frajer nije prepisao auto na sebe 10 mjeseci.
Ja sam nakon prve kazne od ukupno tri,otisau u Krk na mup i zatrazio da ja odjavim vozilo.
4 mjeseca je trajalo sve skupa i ja nisam uspio odjaviti auto jer gospoda u Krku neznaju kako to napravit,ustvari zna neka sefica koja je na godisnje,pa na bolovanju,pa na godisnjem.
Srecom imao sam kontakt od novog vlasnika i nagovorioga da odjavi auto nakon isteka registracije da ne dobijem kaznu 700kn.

Offline MKonta

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 166 2.5 V6 😎😁
    • Slatina
« Odgovori #3691 u: 10-11-2016, 14:01:20 »
Ljudi imam pitanje znaci ovako naseljeno mjesto ogranicenje 50kmh vozio sam 116kmh ugl 5000kn pa nadalje je kazna plus vozacka i drugo sta ide uz to pa mi je rekao taj lik da u roku od 8 dana dobijem papir da ispunim tko je vozio auto ako ne dostavim podatke da mi dolazi uplatnica od 2000kn doma i da to rjrsim i sve je okej pa.me zanima dal itko zna ista o tome?
Loving cars may seem childish to some but for us, IT'S A WAY OF LIFE :)

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3692 u: 10-11-2016, 17:41:40 »
Pa što te zanima, jer sve si rekao.

Offline MKonta

• Pripravnik
  • **
    • Slatina
« Odgovori #3693 u: 10-11-2016, 17:56:13 »
Pa el nije malo glupo onak kazna 5000kn i ak ne javim ko je vozio auto omda je 2000kn

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #3694 u: 10-11-2016, 18:00:01 »
Plazi odma 2/3 od tih 2000 i ne razbijaj glavu jel glupo...vec kako si u ovom slucaju dobro prosa.. :hap:
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline MKonta

• Pripravnik
  • **
    • Slatina
« Odgovori #3695 u: 10-11-2016, 18:14:54 »
Ali kazna nece bir 2000kn ako predam podatke vozaca tako mi je receno ako predam podatke idem na sud od 5000kn pa nadalje pa je pitanje dal je to istina ako ne predam

Offline dante

• Pripravnik
  • **
  • 146 1.7 16v
    • Isola di Krk
« Odgovori #3696 u: 10-11-2016, 18:20:30 »
ogranicenje 50 a vozit 116 u naselju

svaka cast, tako se puni rubrika crne kronike  :ok:

da se mene pita takvima ne samo 5000 nego uzet vozacku, auto na licu mjesta i natrag u auto skolu

plati i ne buni se previse.
 Neznam ako je tih 5000 polovica iznosa ako platis odmah ili dali je to uopce moguce u ovoj situaciji, ali ja bi to platio i sutio. Pogotovo jer se to svjesno radilo  :mah:

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #3697 u: 10-11-2016, 18:50:25 »
A gori si lipo sve napisa :roll: .. Ne predas podatke.. Dolazi ti kazna od 2000 za ne davanje podataka. Od toga plati odma 2/3 i lupaj se nogom u guzicu   :hop:
 :tooth
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3698 u: 10-11-2016, 19:46:52 »
ogranicenje 50 a vozit 116 u naselju

svaka cast, tako se puni rubrika crne kronike  :ok:

da se mene pita takvima ne samo 5000 nego uzet vozacku, auto na licu mjesta i natrag u auto skolu

plati i ne buni se previse.
 Neznam ako je tih 5000 polovica iznosa ako platis odmah ili dali je to uopce moguce u ovoj situaciji, ali ja bi to platio i sutio. Pogotovo jer se to svjesno radilo  :mah:
Nije da ga branim ali u slavoniji imas milion mjesta koje se vode pod naselje i 50 a nema psa i ravno ko autoput

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #3699 u: 10-11-2016, 19:53:43 »
Frajer pita slijedece:
Ako kaze da je on vozio dobit ce 5000+ kuna kaze.
Ako nekaze tko je vozio dobit ce 2000 kuna kazne kao vlasnik vozila.

Sad njega zanima jel to istina jer po tome bolje da se prqvi budalom i plati 2000 kuna.

Offline MKonta

• Pripravnik
  • **
    • Slatina
« Odgovori #3700 u: 10-11-2016, 20:37:19 »
Tako je.
Sigurno necu vozit 50kmh i neznam zasto kad pitam tak neke stvari svi se prave nevini da nikad nisu dobili kaznu za brzinu ni prva ni zadnja. Svjestan sam toga al uopce nezmas di se dogodilo ni nista.
Ispada da je bolje da se naoravim glup i ne kazem ko je vozio pa dobijem kaznu 2000 i platim pola

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #3701 u: 10-11-2016, 21:15:00 »
Ne znam zašto ali mislim da to ne bi završilo sa tih 2000kn. Moje mišljenje je da u slučaju da ne navedeš tko je upravljao vozilom i ne platiš 5000kn oni šalju tebi kaznu 2000kn i pokreću postupak utvrđivanja identiteta vozača. Ne kažem da je tako, to mi se samo čini logičnim.

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #3702 u: 10-11-2016, 21:16:45 »
Ne znam zašto ali mislim da to ne bi završilo sa tih 2000kn. Moje mišljenje je da u slučaju da ne navedeš tko je upravljao vozilom i ne platiš 5000kn oni šalju tebi kaznu 2000kn i pokreću postupak utvrđivanja identiteta vozača. Ne kažem da je tako, to mi se samo čini logičnim.

I ja mislim, znaci njega kaznjavaju kao vlasnika sa 2000 i jos ide ona kazna od 5000 kad utvrde vozaca. A vjerojatno ce njega optuzit da je bio vozac, osim ako nedokaze suprotno.

Jbmu, pa imamo cajca na forumu, valjda i on zna nesta osim naslikavat aute.

Offline MKonta

• Pripravnik
  • **
    • Slatina
« Odgovori #3703 u: 10-11-2016, 21:28:58 »
To mi je rekao lik koji je slikao i kolega mi je to spomenio dns da je njemu kolegica isto tako rekla koja je cajac 😁 al kuzis nrce to nitko javno rec i pricat

Offline MKonta

• Pripravnik
  • **
    • Slatina
« Odgovori #3704 u: 10-11-2016, 21:35:57 »
Eo sad sam malo guglao i tako ispada i npr mozes dat podatke rodaka iz australije i dobijes kaznu za nevjerodostojne podatke i ostalo pada sve u vodu a ti dobijes 2000kn kazne

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3705 u: 10-11-2016, 21:43:53 »
Eo sad sam malo guglao i tako ispada i npr mozes dat podatke rodaka iz australije i dobijes kaznu za nevjerodostojne podatke i ostalo pada sve u vodu a ti dobijes 2000kn kazne

ako te traži PP

ja koliko znam možeš navesti više osoba da su upravljale to ti isto odmah spada u nevjerodostojne podatke

tada dobivaš kaznu 2000kn za to koju ako platiš u roku ide 2/3 1333,33kn i ovo sve ostalo je dalje nebitno jer te nitko nije zaustavio i identificirao

ali nadam se da ima netko pametniji od mene jer ja te fore nisam već neko vrijeme trebao a nadam se da ni neću  :tooth

Nije bolest sve što boli

Offline MKonta

• Pripravnik
  • **
    • Slatina
« Odgovori #3706 u: 10-11-2016, 21:49:36 »
Eto to me zanimalo 😁 tako sam i mislio napravit pa me zanimalo dal je itko tako sta napravio. Hvala ti 😁

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #3707 u: 10-11-2016, 22:10:42 »
a to ti je sve već rečeno davno prije...  :) :)

Offline MKonta

• Pripravnik
  • **
    • Slatina
« Odgovori #3708 u: 10-11-2016, 22:16:53 »
Ti si rekao da platim i sutim ahah nisi napisao dal to prolazi zamisli sutim platim 2000kn i manje i jos da me kasnije ganjaju za ostatak sranja

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #3709 u: 10-11-2016, 22:24:02 »
Meni je to nepojmljivo... pa onda nitko ziv ne bi davao podatke, nego bi se svi pravili ludi i prosli sa manjom kaznom...

Sve mi se cini da je to ova fora koju je vec netko napisao... 2000+5000+vozacka... policija je u banani sto se nekih stvari tice, ali nisu glupi
:cigara: :cigara:

Offline MKonta

• Pripravnik
  • **
    • Slatina
« Odgovori #3710 u: 10-11-2016, 23:02:21 »
A sta mislis zasto ispitujem okolo i trazim? Jer meni je to takoder smjesno al vidis da je tako i da prolazi

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3711 u: 10-11-2016, 23:36:48 »
Meni je to nepojmljivo... pa onda nitko ziv ne bi davao podatke, nego bi se svi pravili ludi i prosli sa manjom kaznom...

Sve mi se cini da je to ova fora koju je vec netko napisao... 2000+5000+vozacka... policija je u banani sto se nekih stvari tice, ali nisu glupi

prije je to prolazilo jel još prolazi ne znam ali osnova ide otprilike ovako PP traži nekog da ga prekršajno kazni da znaju isami mogu utvrditi napravili bi to, pošto ne znaju traže vlasniak vozila, pošto se ovaj pravi grbav njega kažnjavaju ali i dalje ne znaju tko je vozio jer da znaju taj bi dobio doma čestitiku na svoje ime

ionako je našoj dragoj državi od sigurnosti u prometu najbitnije da se naplati  :tooth

e sad da li su postali pametniji ne znam  :dontno: mislim da je najbolje da direktno netko kome je to posao odgovori
« Zadnja izmjena: 10-11-2016, 23:37:22 od danko0013 »
Nije bolest sve što boli

Offline MKonta

• Pripravnik
  • **
    • Slatina
« Odgovori #3712 u: 11-11-2016, 07:17:33 »
Ako mi je to rekao kamerman koji me je uslikao onda valjd i dalje to postoji al to mi je rrkao onako sa strane malo kao nemoj odg na podatke o vizacu i dobit ces 2000kn eto

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3713 u: 11-11-2016, 08:25:08 »
Da, teški idiotizam za tu kaznu.
Dok je počinjen samo prekršaj, nedavanje podataka je 2000kn i to je sve, nitko vlasnika ne može prisiliti da da nečije podatke.
ALI NARAVNO davanje lažnog iskaza je kazneno djelo, ako se to utvrdi!!!

Nije da ga branim ali u slavoniji imas milion mjesta koje se vode pod naselje i 50 a nema psa i ravno ko autoput

Nije sve naselje:

Čl. 2 ZSPC-a

24) »naselje« je prostor na kojem se redovi ili skupine zgrada nalaze s jedne ili s obiju strana ceste, dajući mu izgled ulice i čije su granice označene prometnim znakovima za obilježavanje naseljenih mjesta,

Znači nema kuća/zgrada uz cestu, NIJE naselje. Niti kada su zgrade uz cestu al udaljene od nje npr. 50m

SVAKO raskrižje poništava znak ograničenja brzine, iza njega ako je u naselju je 50km/h ili ako je postavljen znak-koliko piše na njemu, van naslje po pravilu 90km/h

26) »raskrižje« je površina na kojoj se križaju ili spajaju dvije ceste ili više cesta, a i šira prometna površina (trgovi i sl.) koja nastaje križanjem, odnosno spajanjem cesta,

A cesta je:

1) »cesta« je svaka javna cesta, ulice u naselju i nerazvrstane ceste na kojima se obavlja promet,

A nerazvrstana cesta je:

9) »nerazvrstana cesta« je površina koja se koristi za promet po bilo kojoj osnovi i koja je dostupna većem broju raznih korisnika (seoski, poljski i šumski putovi, putovi na nasipima za obranu od poplava, pristupne ceste i prostori parkirališta, benzinskih crpki i sl.),

Dakle ako se nešto od navedenog u čl. 9 spaja sa cestom pa da i ima 5 traka, to je raskrižje.

Zanimljivo je po tom članku ako sa tih šumskih puteva nema znaka, vrijedi pravilo desne strane.

NO MEĐUTIM,TO ne vrijedi jer u čl. 57 piše:

(5) Vozač je dužan propustiti sva vozila koja se kreću cestom na koju ulazi i kad ta cesta nije prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ako vozilom ulazi sa ceste bez suvremenoga kolničkog zastora na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3714 u: 11-11-2016, 08:32:10 »
Da, teški idiotizam za tu kaznu.
Dok je počinjen samo prekršaj, nedavanje podataka je 2000kn i to je sve, nitko vlasnika ne može prisiliti da da nečije podatke.
ALI NARAVNO davanje lažnog iskaza je kazneno djelo, ako se to utvrdi!!!

Nije sve naselje:

Čl. 2 ZSPC-a

24) »naselje« je prostor na kojem se redovi ili skupine zgrada nalaze s jedne ili s obiju strana ceste, dajući mu izgled ulice i čije su granice označene prometnim znakovima za obilježavanje naseljenih mjesta,

Znači nema kuća/zgrada uz cestu, NIJE naselje. Niti kada su zgrade uz cestu al udaljene od nje npr. 50m

SVAKO raskrižje poništava znak ograničenja brzine, iza njega ako je u naselju je 50km/h ili ako je postavljen znak-koliko piše na njemu, van naslje po pravilu 90km/h

26) »raskrižje« je površina na kojoj se križaju ili spajaju dvije ceste ili više cesta, a i šira prometna površina (trgovi i sl.) koja nastaje križanjem, odnosno spajanjem cesta,

A cesta je:

1) »cesta« je svaka javna cesta, ulice u naselju i nerazvrstane ceste na kojima se obavlja promet,

A nerazvrstana cesta je:

9) »nerazvrstana cesta« je površina koja se koristi za promet po bilo kojoj osnovi i koja je dostupna većem broju raznih korisnika (seoski, poljski i šumski putovi, putovi na nasipima za obranu od poplava, pristupne ceste i prostori parkirališta, benzinskih crpki i sl.),

Dakle ako se nešto od navedenog u čl. 9 spaja sa cestom pa da i ima 5 traka, to je raskrižje.

Zanimljivo je po tom članku ako sa tih šumskih puteva nema znaka, vrijedi pravilo desne strane.

NO MEĐUTIM,TO ne vrijedi jer u čl. 57 piše:

(5) Vozač je dužan propustiti sva vozila koja se kreću cestom na koju ulazi i kad ta cesta nije prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ako vozilom ulazi sa ceste bez suvremenoga kolničkog zastora na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom.
Ma imas tamo sela sa kucama gdje zive jedino vjeverice i lisice mozda u cjelom selu 2 babe ili djeda

Nije bolest sve što boli

Offline Sasa80

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #3715 u: 17-11-2016, 18:40:18 »
Kao odvjetnik imao sam već više ovakvih slučajeva. Ono što mislim da je bitno, a što mi se čini da mnogi zanemaruju jest da je za nedavanje vjerodostojnog podatka propisana novčana kazna od 2.000,00 do 5.000,00 kn, odnosno nemojte biti odmah 100% sigurni da ćete dobiti samo 2.000,00 kn kazne, pogotovo ako je za drugi prekršaj od kojeg se pokušavate "spasiti" propisana nešto veća kazna.

Ako se već odlučite da idete na kaznu za nedavanje vjerodostojnog podatka, probajte ići na to da date podatke o više svojih ukućana koji posjeduju vozačku dozvolu i pritom navedite da ne možete sa sigurnošću, zbog vremenskog odmaka, navesti tko je vozio. Nakon toga, kada dobite kaznu pozovite se na praksu Visokog prekršajnog suda koji je još 2011. godine zauzeo stav o tome da ako popis osoba sadrži potpune i točne podatke, makar ih bilo navedeno i više (u konkretnom slučaju čak 6!), ima se smatrati vjerodostojnim podatkom. Naravno, napominjem da je ova praksa iznimka i da ima i drugačijih odluka, ovisi od suca do suca i od predmeta do predmeta.

Ako će nekom trebati detaljnije pojasniti neka me slobodno kontaktira na pm.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3716 u: 18-11-2016, 07:18:16 »
U praksi od grada do grada velika je razlika kod sudova u shvaćanju i tumačenju nekih stvari.
Ono što sam u Zg imao po normalno, u Vž na primjer se drugačije gleda

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #3717 u: 18-11-2016, 12:56:24 »
A tek ovamo juznije  :D :lol

barba Oro

• Gost
« Odgovori #3718 u: 28-11-2016, 15:46:25 »
Ženu mi je prije deset dana udario u zadnji branik neki tip u alkoliziranom stanju. Klasična priča, molio i kumio da ne zove policiju, sve ćemo sredir... bla , bla.. a sad izbjegava odradit popravak branika. Imma slika njegovog auta, sms-sovi i snimljeni razgovori di priznaje krivnju.

Da li ga mogu naknadno prijaviti, odnosno mogu li išta napraviti?

Offline Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #3719 u: 28-11-2016, 16:56:33 »
OK, nisu zvali policiju, jesu li ispunili ono europsko izvješće?