0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ide mali servis uskoro i mislim se bili proba malo Castrol za promjenu: https://www.mall.hr/motorna-ulja/castrol-ulje-edge-td-titanium-5w40-5-l?utm_source=jeftinije&utm_medium=referral&utm_campaign=NC&utm_content=motorna-uljaNe zato što mi znači 100kn gore dole nego čisto iz razonode... jeli ovo OK? DPF/EGR su skinuti.
5L 165kn
Ok je ali ti to ulje netreba. Naime, to ti je c3 ulje, nafilano aditivima i deterdentima zbog dpf-a kojeg ti nemas. Trazi ulje 5W 40 sa A3B4 normom za aute bez dpfa. To ti je recimo Total 9000 5w40 ulje...
Misliš na ovo: https://www.mall.hr/motorna-ulja/total-ulje-quartz-9000-energy-5w40-5l Kaže u opisu: "ACEA A3/B4"
Vidim da si ti to detaljno proučio. Ostaješ na Totalu ili ideš na nešto drugo?
Koji je to Shell daj ga linkaj ako nije problem.
Da ne rujem po svim postovima od prije, dali netko ima toplu preporuku koje ulje u 156 2.4 20 v ? Neznam sta je ovaj prije mene sipo unutra ali vidim da nije ni 1 dcl skinuo na 8000 km
Imam Alfu 147 1.9 jtdm 88kw ,8v, sa oko 200 000 na satu.Imam kuci ulje Shell Helix HX7 full syntetic oko 8l, 5w-40. Da sipam sada na izmjeni to sto imam ili da kupujem Selenia WR Pure Energy 5W-30 kakvo je po tvornickoj preporuci? Hvala unaprijed
Ma sad vidim da je ovo sto ja imam HX7 zapravo semi-syntetic, 5w-40.. Nadam se da nece biti problema posto mislim da moja Alfa ima DPF filter , a pise da je to ulje za aute bez dpfa..A nista ,malo ga cesce provozati na vecim temperaturama tj obrtajima i mjenjati svakih 9000km i ok
Gle, imas problem. Ulje za aute s dpf nije bezveze. Alfa ima rjesenu regenaraciju na nacin da ubrizgava odredene kolicine goriva u cilindar u fazi ispuha kako bi podigla temperaturu u samom dpfu i uzrokovala zapaljenje cadje. Prilikom te faze dolazi do mjesanja malih kolicina goriva s uljem koje su preostali u cilindru i cadjom(il je tak neka prica?). C3 ulja su napucana aditivima kako bi preuzela sva ta sranja zbog regeneracije, oslabljenog su uljnog filma, cista sintetika i povrh svega guraju ih u LL intervale zamjene sto je po meni suludo. Dakle, ili utoci full sintetiku c3 norme za dpf, ili vadi van dpf i gasi regenaraciju pa se mozes prebacit na polu sintetiku ili full sintetiku sa normom a3b4.
Hvala ti puno frende. Znaci moze 5W-30 Selenia WR Pure Energy ili 5W-30 ili 5W-40 Shell Ultra Full Syntetic?
Najbolje pure energy ako pare nisu problem. Dobar ti je i total ineo ecs 5w 30.Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
Pare nisu problem, para nema Koje onda da uzmem konacno, Selenia WR 5W-30 Pure Energy ili Selenia Star Pure Enegry 5W-40?
Ima i za automobile.Caki neka serija Race sto je koristio ferarri, pa u utrkama od 24h.Nisam imao pojma o tome papitam zna li netko vise o tome?