Ima veze kad je propisala jer se ulja mijenjaju, unaprijedjuju, a ni 20K nebude vjecno na trzistu, i nije ista stvar jel motor nov ili ima 200tkm na grbaci, i tu upitno kakvih km.. tak da nije ni jedno ulje za sipat od pocetka pa do 600tkm (ako koji i izgura toliko)
Al svejedno, potrosnja nije normalna kojega god..
Sve u svemu to je kako god okrenes dvosjekli mac.. Jer nije samo stvar tiskanja na hladno, naravno da je to veliki problem jer ljudi ne kuze da nije isto ravnat se po temp rashladne tekucine i ulja, a niti ne paze na to opcenito, u svakom slucaju nije ni ista stvar u kojem je podneblju, jel zima na -25 ili na 2 C.. kako god okrenes na racingu komplet gornji dio duze radi bez nekog podmazivanja kratko vrijeme nego na 20K.. Tako da to nije idiot proof nego cinjenica da je za to bolje rijedje ulje.. E sad al kasnije onda na visokim je to opet druga prica..
Kao sto sam rekao dvosjekli mac i stvar i podneblja i motora u kojim uvjetima se vozi i kako..
Vozim na racingu vec godinama, sad i na oba auta, al znam sta znaci upalit auto na -15 sa 10w60 i sa 5w40 npr.. sam zvuk i rad je dovoljan pokazatelj da se zapitas.. nema to veze sa tiskanjem na hladno..
I naravno da je bolje malo konstruktivne rasprave od izbjeglica i slicno hehe