E pročitao cijelu temu i samo sam više zbunjen
Svatko svoju priču ima.
Ja bi pitao ,nemam Alfu predugo , nekih godinu dana, promjenio 2 puta ulje, oba puta Selenia WR 5W-40, auto je remapiran i stavljena druga turbina(nisam ja , budala sam kupio tako,al jako zabavan auto) ,onako čekam da se zagrije pa onda tek nogu na gas kako treba, nikad prije, i naravno pustim ga da radi malo u leru kad dođem na odredište, uz sve to , potroši podosta ulja, 0,8 dl na 10 000, uvijek mijenjam na 10 000 i prije.
Pročitao sam u temi da je WR zapravo HC ulje da nije full sintetičko, al nigdje nisam pročitao u priručniku da preporučuju full sintetičko, a jako me zanima ovo Motul 5W-40 300V ulje za koje sam pročitao(baš to pročitao znači ko će ga znat) da je odlično ulje, ne volim mijenjat stvari dosta sam ziheraš pa ako netko ima iskustva, a nekako se držim one Alfi daj ono šta ona hoće ,majke mi da piše maslinovo daj joj maslinovo jer ako se naljuti Alfa j... sam ježa
PA UKRATKO, netko zna za to Motul ulje, i stavio bi Ceramic od Liqui Moly-a, da li je baš potrebno ispiranje motora prije stavljanja keramike.
Alfa je 147 jtd 8V 2002
Hval puno!