Odlučio sam svoju alfu počastiti sa novim prednjim IC. Nevjerojatno kako je tvornički loše riješen. Nije problem u veličini samog IC-a koliko u lošem dotoku svježeg zraka za hlađenje. On prolazi kroz rupu koja je po površini manja od prometne dozvole.
Trenutno nemam silikone koji idu na IC. Promjer priključka je 63 mm, a on mi do sad nije trebao i nemam ih, pa moram pričekati oko 15 dana da mi stignu.
Novi IC je čistih dimenzija 55 x 18 cm, a tvornički je 24x17 cm.
Sale mi je dao dimenzije za IC, zahvaljujem
Par slika za početak, a za 15 dana će to biti montirano. Normalno da idu mjerenja temperature u usisnoj grani prije i poslije ugradnje da vidim kolika je stvarna razlika. Ovako odokativno se vidi da je novi više nego dvostruko veći i imat će protok svježeg zraka desetak puta bolji. Sa boljim hlađenjem se dobiva veća snaga, niža potrošnja i manje oterećenje turbine. Tvornički IC ima plastične rubove, pa nije podesan za veće tlakove.

ulaz zraka za hlađenje interkulera

usporedba, novi i orginal. Taj nije s moje alfe, ali je isti.

Napravit ću šablone za sve cijevi, pa ako netko bude htio može se kit poslati poštom i montirati u bilo kojoj garaži. Ide isti komplet i za 156 1.9 i 2.4 i 147 i GT.