20-04-2026, 05:12:12

Autor Tema: Alfa kozmetièki salon ili pranje i èi¹æenje  (Posjeta: 190553 vremena)

0 Èlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Boksi

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Mu¹ki
    • Pula
Odg: Alfa kozmetièki salon ili pranje i èi¹æenje
« Odgovori #540 u: 16-09-2010, 10:23:59 »
niti slucajno.ako su ogrebotine,one su usle u staklo,a staklo je tvrdo i nema mogucnosti nekaj slaifati.do toga dolazi ako imas tvrde i stare gumice brisaca i kad smo lijeni ocistit zimi staklo od leda.i to ne struganjem,nego toplim zrakom.znaci 5 min ranije van,kavicu ponijeti sobom i pricekat.postoji jedno rijesenje.kasko osigurat,naletit iza kamiona koji vozi pijesak.zapisati dan.uru,broj kamiona,imat svjdoka.otici na parking i bubni kamen u sajbu.osiguranje bi trebalo platit :da:

znaèi ni¹ od poliranja brus papirom  :sad:. Mislio sam da æu jeftinije proèi nego da iske¹iram 1500 kuna za novu ¹ajbu s ugradnjom! To je too much, a znam da ima u Zagrebu i drugdje za manje, ali opet mi put slièno izaðe!

Problem je da s tim brisaèima, samo ¹to se meni to nikad nije desilo, nego uvijek tako kupim  :wal: :wal:. A i ima toliko sitnih okruglih ogrebotina po ¹ajbi da je to za nevjerovat! Kao da je uzeo ¾icu i strugao u krug po cijeloj ¹ajbi? Dali je to od pranja u autopraoni do¹lo ili ne¹to drugo neznam! Samo znam da jako smeta kad vozi¹ po noèi  :wal:

To s kaskom sam èuo da....dobra stvar ali opet dodatni tro¹ak....koliko je isplativo neznam.
« Zadnja izmjena: 16-09-2010, 10:24:51 od Boksi »
Alfa--Fiat--Lancia

tiho

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #541 u: 16-09-2010, 10:24:35 »
:hehe: :funny: :smijeh
zakaj  :hehe: :smijeh....to je rijesenje :hap:

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #542 u: 16-09-2010, 10:27:20 »
niti slucajno.ako su ogrebotine,one su usle u staklo,a staklo je tvrdo i nema mogucnosti nekaj slaifati.do toga dolazi ako imas tvrde i stare gumice brisaca i kad smo lijeni ocistit zimi staklo od leda.i to ne struganjem,nego toplim zrakom.znaci 5 min ranije van,kavicu ponijeti sobom i pricekat.postoji jedno rijesenje.kasko osigurat,naletit iza kamiona koji vozi pijesak.zapisati dan.uru,broj kamiona,imat svjdoka.otici na parking i bubni kamen u sajbu.osiguranje bi trebalo platit :da:

Pri tome paziti da nije kamion od nekog privatnika koji je ulovio furu nakon par dana.....

Nego da je to kamion od nekog tajkuna koji to neæe ni osjetiti :da:

Ali onda vjerovatno nagrebe vozaè tako da i nije ne¹to fer :da:
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

tiho

• Gost
« Odgovori #543 u: 16-09-2010, 10:32:54 »
znaèi ni¹ od poliranja brus papirom  :sad:. Mislio sam da æu jeftinije proèi nego da iske¹iram 1500 kuna za novu ¹ajbu s ugradnjom! To je too much, a znam da ima u Zagrebu i drugdje za manje, ali opet mi put slièno izaðe!

Problem je da s tim brisaèima, samo ¹to se meni to nikad nije desilo, nego uvijek tako kupim  :wal: :wal:. A i ima toliko sitnih okruglih ogrebotina po ¹ajbi da je to za nevjerovat! Kao da je uzeo ¾icu i strugao u krug po cijeloj ¹ajbi? Dali je to od pranja u autopraoni do¹lo ili ne¹to drugo neznam! Samo znam da jako smeta kad vozi¹ po noèi  :wal:

To s kaskom sam èuo da....dobra stvar ali opet dodatni tro¹ak....koliko je isplativo neznam.
ako te sitne probas strugat noktom,i osjetis da su duboke...to znaci da su zimi auti ispred tebe nabacali sitnog pijeska i to je zgadalo sajbu.znaci rastojanje je pametnije.ako je pak ispred tebe dobar komad,treba ju zaustavit i ponudit joj ekolosku,zdravu cigaru na pusenje...i opet ono prvo rijesenje...kamion

tiho

• Gost
« Odgovori #544 u: 16-09-2010, 10:36:55 »
Pri tome paziti da nije kamion od nekog privatnika koji je ulovio furu nakon par dana.....

vozac nemre nis...placa tajkunovo osiguranje,koje on ionako placa svaku godinu.ako placa.uostalom full kasko mora platit.

tiho

• Gost
« Odgovori #545 u: 16-09-2010, 10:47:08 »

ak ti je zal naseg sofera,vozi u sloveniju,ili trazi slovenski kamion...  :ok:

Offline stefan

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #546 u: 16-09-2010, 12:21:46 »
ak ti je zal naseg sofera,vozi u sloveniju,ili trazi slovenski kamion...  :ok:
tiho, pa di si ti bio do sada!!!???    :care :care :care
 :funny: :funny: :funny: :funny:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: ®enski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #547 u: 16-09-2010, 13:10:54 »
juuuupi, evo rje¹enja za moju ¹ajbu bez diranja kaska  :hello:  :pivo:  :pivo:

po mojoj ulici voze ¹leperi zemlju za cestu sisak-zagreb, svako jutro jedva izaðem iz dvori¹ta koliko ih ima, iako nisam sigurna da smiju tuda voziti, jer ne znam kolika je nosivost ceste
samo jedan dio ih ide tuda, a ostali izlaze na obilaznicu pa opet silaze s obilaznice na gorièku cestu, pa po tome zakljuèujem da se zapravo po mojoj ulici ne bi smjeli voziti  :rolll:
...tko nije nauèio gledati nebo u potoku, ne zna ¹to su ribe na drveæu...

Andriæ

tiho

• Gost
« Odgovori #548 u: 16-09-2010, 14:37:43 »
hvala care....dugo ja vas pratim,al se nisam usudil pisat..kapa dolje,vi ste prava skvadra...ili da me ceo svet razume  klapa :pivo: :mah:

tiho

• Gost
« Odgovori #549 u: 16-09-2010, 14:40:01 »
juuuupi, evo rje¹enja za moju ¹ajbu bez diranja kaska  :hello:  :pivo:  :pivo:

po mojoj ulici voze ¹leperi zemlju za cestu sisak-zagreb, svako jutro jedva izaðem iz dvori¹ta koliko ih ima, iako nisam sigurna da smiju tuda voziti, jer ne znam kolika je nosivost ceste
samo jedan dio ih ide tuda, a ostali izlaze na obilaznicu pa opet silaze s obilaznice na gorièku cestu, pa po tome zakljuèujem da se zapravo po mojoj ulici ne bi smjeli voziti  :rolll:
bok zdravka...znaci ako upali,zaradil sam  :pivo:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: ®enski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #550 u: 16-09-2010, 15:16:28 »
bok zdravka...znaci ako upali,zaradil sam  :pivo:

10 s lukom  :craz   i  :pivo: naravno
...tko nije nauèio gledati nebo u potoku, ne zna ¹to su ribe na drveæu...

Andriæ

tiho

• Gost
« Odgovori #551 u: 16-09-2010, 15:25:10 »
10 s lukom  :craz   i  :pivo: naravno
:mah:..ja znam da tebi mogu vjerovat :da: :da:.

tiho

• Gost
« Odgovori #552 u: 16-09-2010, 15:34:53 »
vidim vi se meni smijete :funny:,a ja samo hocu pomoc.kad se vidimo bit ce :bat i :pivo:.a doma cu za to od zene dobit :mad:  :sado:  :batin...nadite vi meni aute slupane od tuce i javite to ...neno4real...on zna kaj mora napravit

tiho

• Gost
« Odgovori #553 u: 16-09-2010, 20:34:16 »
ja imam ¹ampon za alu felge
No, no... koji? Gdje? Po¹to?  :clap2:
postoji puno toga...bitno je da nije napravljen na bazi KISELINE...a peraci auta u hr kupuju jeftino uvoz iz italije i kad peru auto,kiselina smrdi,da povracastreba te perace  :batin i dobro :sp

tiho

• Gost
« Odgovori #554 u: 16-09-2010, 20:42:35 »
Jedan moj poznanik svojevremeno je tvrdio da je koristio sredstvo za vjetrobranska stakla koje daje veliku "skliskost" pa kapljice vode, kiša samo skliznu sa šajbe. Čuo sam da to postoji za kacige, ali ne i za šoferšajbe. Dal neko zna nešt o tome...  :?: :?:
ima ima...carobna vodica i radi NANO efekt...sto znaci svaki 10-tak dana naspricat i utrljati.pola litre dovoljno za cijelu godinu(samo za sajbu)...kosta 17 eurica.
« Zadnja izmjena: 16-09-2010, 21:38:46 od tiho »

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #555 u: 16-09-2010, 21:27:00 »
totalno dobra stvar, ja stim natrljao sajbi i drzalo mjesec dana. jest da nije bilo puno kise pa se valda zato drzalo dugo. uglavnom kad pada kisa vozis se sve brze jer ti je fora gledat kapljice dok idu gore.

tiho

• Gost
« Odgovori #556 u: 16-09-2010, 21:33:45 »
totalno dobra stvar, ja stim natrljao sajbi i drzalo mjesec dana. jest da nije bilo puno kise pa se valda zato drzalo dugo. uglavnom kad pada kisa vozis se sve brze jer ti je fora gledat kapljice dok idu gore.
bravo majstore.namjerno sam napisal svakih 10 dana,jer zaboravimo i dodemo na ono..1 put na mjesec.stvar je u pravilnom nanosenju :ok:

tiho

• Gost
« Odgovori #557 u: 16-09-2010, 22:35:51 »
:?:

to ti je ono kaj ¾emske nose  :)))

a ima i puno drugih namjena, recimo s njima se mogu savr¹eno uglancati cipele, mo¾e¹ nekoga zadaviti, ali najdra¾a mi je
-- kad ti pukne remen na autu (klinasti), vrlo dobro slu¾e svrsi  :o000: isprobano  :ok:
meni je pak NAJDRAZA kad ih POOOOLLLAKOO skidam sa zenskih nogica....i bacim u smece jer samo SMETAJU...ebem ti carape :mah:

tiho

• Gost
« Odgovori #558 u: 16-09-2010, 23:58:17 »
ovisi ciji je prdukt.ima onih koji samo zasmrljaju sajbu(ako ukljucis brisace) i onih koji staklo suse i brisanje brisacom je genijalno.jer kod brzina koje variraju,nano efekt je drukciji.i da budemo jasniji..NEMA nano produkta,IMA samo nano efekt.

Offline alfadubrava

• Starosjedioc
  • alfa 156 1.8 ts
    • Zagreb- Dubrava
« Odgovori #559 u: 17-09-2010, 09:01:13 »
Tiho du bist die beste auto pfleger auf ganze welt . :craz :craz :mah:     
Filipa &Fran

tiho

• Gost
« Odgovori #560 u: 17-09-2010, 09:59:10 »
Tiho du bist die beste auto pfleger auf ganze welt . :craz :craz :mah:     
der beste...und auf ganzem welt... :hap:...nisam najbolji,ali se trudim i godine su me naucile ponesto.dobar ti svabski.di si ga naucil...ak ti mogu kak pomoc,rado...duze vrijeme vas pratim i prava ste ekipa,a dobrim deckima i BBB se isplati uvijek pomoci.ponekad se dobro vrati dobrim(al samo ponekad).da se ne rasplacemo,reci ti meni kak ti mazis svoju jurilicu...

ALFA 166 DA

• Gost
« Odgovori #561 u: 18-09-2010, 13:08:53 »
vlasnici 166-tica

-- problemm
 sredi¹nji greben oko ruène i mjnjeèa je bije boje kao i donji dio instrument table i prljkav je a ne znam s ¹ime da ga èistim sa bilo èime da sam do sada probao ostaje neki ljepljiv kao da e ta boja sa povr¹ine nekako skida i postaje ljepljiva

ne znam s èime da to èistim imate li vi neka iskustava ili mo¾da sliène probleme,

isto zanima me gdje kupiti ko¾u treba bi nekih 30 x 20 cm max za naslon za ruku tu mi je sa gornjs strane popucala

tiho

• Gost
« Odgovori #562 u: 18-09-2010, 19:55:32 »
vlasnici 166-tica

-- problemm
 sredi¹nji greben oko ruène i mjnjeèa je bije boje kao i donji dio instrument table i prljkav je a ne znam s ¹ime da ga èistim sa bilo èime da sam do sada probao ostaje neki ljepljiv kao da e ta boja sa povr¹ine nekako skida i postaje ljepljiva

ne znam s èime da to èistim imate li vi neka iskustava ili mo¾da sliène probleme,

isto zanima me gdje kupiti ko¾u treba bi nekih 30 x 20 cm max za naslon za ruku tu mi je sa gornjs strane popucala
1.plastika...ona je u originalu uglavnom crna ili siva.onda se farba,ovisi o kompletnoj unutrasnjosti.ako se ljepi,znaci da je pri kraju i tesko ju je kvalitetno ocistiti.moral bi uzet neki alkalisni sampon i nanijeti,mekanom cetkom njezno trljat i mekanom krpom obrisat.ako netko radi SMART REPAIR,moze taj dio ofarbat(radil sam ih puno i rezultat pozitivan.
2.koza se moze isto tako reparirat,ili mozes pitat kod onih koji presvlace sjedista i namjestaj.mozda ti oni prodaju

ALFA 166 DA

• Gost
« Odgovori #563 u: 18-09-2010, 20:21:24 »
1.plastika...ona je u originalu uglavnom crna ili siva.onda se farba,ovisi o kompletnoj unutrasnjosti.ako se ljepi,znaci da je pri kraju i tesko ju je kvalitetno ocistiti.moral bi uzet neki alkalisni sampon i nanijeti,mekanom cetkom njezno trljat i mekanom krpom obrisat.ako netko radi SMART REPAIR,moze taj dio ofarbat(radil sam ih puno i rezultat pozitivan.
2.koza se moze isto tako reparirat,ili mozes pitat kod onih koji presvlace sjedista i namjestaj.mozda ti oni prodaju

-  istina da se naæi taj dio ko¾e najmanji problem samo pitanje je gdje,, aa ¹to swe tiæe ove plastke ona je u boji sjedala znaæi svjetle boje kao i sjedala, prljava je i ljepi se to sa i sam mislio da æu morat raskopat o¹mirglat i pofarbat i sve rje¹eno ovako  ne zna drugogo rje¹enja

tiho

• Gost
« Odgovori #564 u: 18-09-2010, 20:41:49 »
ako i farbas,moras prvo ocistit.znaci ciscenje je tak i tak.ako uspije ok.ako ne,uzmes benzin za ciscenje,brusnj papir,lagano nabrusis pazeci da ne ostetis strukturu plastike.kad je sve cisto od stare farbe,jos jednom benzinom i nanesi primer za plastiku(mozes nabavit u dozi).dalje je pozeljno farbat AIR BRUSH tehnikom,ako to nitko ne radi uzmes farbu u spreju(ali ton farbe nije originalan

tiho

• Gost
« Odgovori #565 u: 18-09-2010, 21:04:33 »
za kozu sam ti rekal...ima ljudi koji presvlace sjedista u autu(u zag ima sigurno),ili pak kod onih koji presvlace kauce,ili koji presvlace i proizvode opremu za konje (tog bi barem trebalo biti u slavoniji)

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #566 u: 13-12-2010, 16:17:15 »
evo da malo dignem temu  :)

dakle, zamijenio sam kiler grijanja, naravno i komplet antifriz i vodu u autu, prva dva dana mi je smrdilo po antifrizu, onako kao da je pregoren  :) te sam ostavio da se cijela ventilacija provjetri, ostavio na najjaèe na grijanje i prestalo je lagano, da bi mi opet nakon par dana poèelo smrdit u autu kad je na grijanje okrenuto  :wal: 

ima li tko kakvo rije¹enje, tj. preporuku, postoji li kakav sprej da se to u¹prica u ventilaciju i gdje bi ga bilo za kupiti? jer me glava poèinje boljeti od smrada po antifrizu  :000:

:?:
« Zadnja izmjena: 13-12-2010, 16:18:56 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #567 u: 14-12-2010, 10:35:45 »
Ja koristim ovaj:

Ima kokpit od 147 na slici, tako da je bilo maksimalno prigodno dok sam vozio selespidicu!  :hehe:

Traje pol godine do godinu dana kad se tretira pa¾ljivo uzdu¾ cijelog kanala. Ja radim tako da, osim ¹to u¹pricam u kanale,  izvadim filter zraka kabine i taj prostor ispunim pjenom. Dok se u¹pricava u kanale, cijevèica se postepeno izvlaèi tako da se optimalno prekriju stijenke kanala. Ostavim par minuta i pustim ventilaciju na max.
Ima ga u TAS autodijelovi trgovini u ZG u blizini Jaruna. Mislim da je 40kn ili tako ne¹to.
http://www.tas.hr/
E sad ne znam koliko æe to "ubit" smrad antifriza. Ima dosta intenzivan miris prvih mjesec dana, tako da bi moglo pomoæ. Najva¾nije ti je luðaèki ventilirat kad god je prilika, pa æe se jednom izvjetrit.  :)
 :mah:
« Zadnja izmjena: 14-12-2010, 10:38:19 od stefan »

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #568 u: 14-12-2010, 10:40:11 »
Iako mi je èudno da smrdi jo¹ nakon par dana?!   :?:
Da ne slini mo¾da na nekom spoju?!  :?:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #569 u: 14-12-2010, 10:51:11 »
 :ok:  hvala, probat èu sa time...

je slinilo je bilo kasnije na samom spoji cijevi sa kilerom jer kad je stegnuta bila cijev sa ¹elnom bila je hadna, a naravno kad se ugrijala voda cijev gumena se ¹iri, tako da sam kasnije to dodatno stegnuo... mo¾da se od toga bilo nakupilo pa po¹to nisam vozio auto par dana zbog toga ponovo poèelo smrdit i malo je zadimilo...

vidjeti èu ponovo oko toga da li pu¹ta i upricati ovo, valjda èe pomoæi  :ok:
« Zadnja izmjena: 14-12-2010, 10:51:50 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"