23-04-2026, 03:43:35

Autor Tema: Alfa kozmetièki salon ili pranje i èi¹æenje  (Posjeta: 190911 vremena)

0 Èlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dove

• Trade Count: (+1)
  • Sa sta¾om
  • Spol: Mu¹ki
  • Alfa 75 TS
    • Split
Odg: Alfa kozmetièki salon ili pranje i èi¹æenje
« Odgovori #510 u: 14-09-2010, 21:37:54 »
pa ne sjaji se kao chrom ali ima malo sjaja i èisto ljep¹e izgleda... a nakon treæeg dana postaje tamno crna nije vi¹e takav sjaj ali se vidi da nije onako prljava guma nego crna crna i zato dobro izgleda, naravno to sve uz faktor za¹tite gume na prvom mjestu...
Ja nisam oprao auto ako gume nisam namazao O0 :hap:

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Po¾ega
« Odgovori #511 u: 14-09-2010, 21:42:15 »
Ja nisam oprao auto ako gume nisam namazao O0 :hap:
:da: :ok:
Varijator sekta

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #512 u: 14-09-2010, 21:42:26 »
to je to  :craz  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #513 u: 14-09-2010, 21:43:39 »
to je to  :craz  :ok:

Ajde eto i ja :hehe:
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

tiho

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #514 u: 14-09-2010, 21:46:03 »
Pjesak? Dakle tepisi na podu auta, klinci sa patikama punim pjeska..... kako izvuci? Usisavac ne pomaze. Mozda puno pjene pa usisavac? Ili para? Doduse ne znam kako bi para pomogla osim da omeksa tepih....  Molim pomoc!
prvo usisavac,nakon toga tvrda cetka.dobro iscetkat i onda oprati.kad su tepisi suhi jos jednom cetka i usisavac :pivo:
« Zadnja izmjena: 18-09-2010, 21:32:41 od a.m.alfa »

tiho

• Gost
« Odgovori #515 u: 14-09-2010, 21:54:23 »
ne zaborvite zlatno pravilo njege auta....MANJE JE VISE...dakle kaj je pisac time htio reciiii?razbacivanje matrijala ne podize kvalitetu zastite.bolje je ponovit postupak i to je to

tiho

• Gost
« Odgovori #516 u: 14-09-2010, 22:05:33 »
:da: :ok:
tu si u pravu.samo ja govorim da se gume ne trebaju sjajiti.postoje sredstva(pjena),drze relativno dugo i gume izgledaju bolje.cak se i komadi pale na mat gume O0 :love: :love3: :drive:
« Zadnja izmjena: 18-09-2010, 21:33:27 od a.m.alfa »

Offline stefan

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #517 u: 15-09-2010, 07:55:09 »
ja koristim za gume RenCo sprej i dr¾i odlièno, èak i kad padne ki¹a sutradan se zna sjajiti...al dobro ja toga stavim malo vi¹e na gumu tak da nije èudno  :hehe:  al inaèe i kad ne pada ki¹a nakon tretmana zna sjajiti sigurno jedno 4-5 dana... ¹to je èisto dosta jer nakon tog perioda ionako opet perem auto tako da doðe na taman
Ja sam koristio razne sprejeve za gume i najveèa gre¹ka mi je bila ¹to sam ih naprskao netom poslije pranja, dakle jo¹ dok su bile mokre! Nakon prve vo¾nje guma je ko prije...
Onda sam poèeo stavljati na osu¹enu gumu...niti jedno sredstvo mi nije dr¾alo manje od 4-5dana. Neka bolja i vi¹e!  :ok:

tiho

• Gost
« Odgovori #518 u: 15-09-2010, 08:32:00 »
bravo stefan :clap2:nis se ne stavlja na mokro.u 10 god intenzivnog rada sa svim mogucim sretstvima,nisam nasal nis bolje od berner pjene.(kak mi se cini treba bi ja tu u hr otvorit ducan i firmu za poliranje  :hap:).firma AUTO BODY MAGIC ima jednu tekucinu,ili kako ljudi zovu vosak ...to moze ic na auto dok je jos mokar.automatski ga susis i poliras.je da ne drzi dugo(oko mjesec dana)ali se komarci i ostala stoka lakse skida(jer uglavnom ostaju na toj zastiti).dakle polirat auto,nije samo radi glanza( :drive: O0 :love3:...tak da komadi bolje padaju),nego pravilno(a to je posebna tema)ispoliran auto....insekti se lakse skinu,jer nisu tak duboko zakeljeni.imas manje ostecenja od kamena,zmazanoca se ne veze na lak.ak ti se pticurina pokaka na lak odma skidaj i to sa puno vode i temeljito(jer to usrano govno ima kiseline u sebi).ak to ude u lak,mozessam probat slaifat(ak imas srece maknes ga),a ako imas peh...onda lakiranje.sredstva koja ja koristim nemres kupit u ducanu.vjeruj mi probas jedanput,budes i zenu ostavil radi tih politura i ostalih sretstava za njegu :pusi

Offline Pero156TS

• Predsjedni¹tvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #519 u: 15-09-2010, 08:39:21 »
 :clap2:  :ok:
Spider 115

tiho

• Gost
« Odgovori #520 u: 15-09-2010, 08:49:42 »
hvala pero :mah:...momentalno sam zpustil njegu auta(rasprodal sam sve)bil mi pun nos.radim najvise tucu na autima(po cijeloj europi) i rupe koje ti udaraju na parking platzu,oni koji ne paze.imal sam 12 zaposlenih,2 halle,2 automatske praone.i na kraju prevaren za hrpu love od poslovnog partnera...ovak zivim mirnije i istu paru zaradim.cak i vise

tiho

• Gost
« Odgovori #521 u: 15-09-2010, 08:55:29 »
capone5...cim  :drive: u hr,idemo obavezno na :pivo:...moj mob ako trebas..00491733404961 :mah:

Offline Pero156TS

• Predsjedni¹tvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #522 u: 15-09-2010, 08:59:27 »
hvala pero :mah:...momentalno sam zpustil njegu auta(rasprodal sam sve)bil mi pun nos.radim najvise tucu na autima(po cijeloj europi) i rupe koje ti udaraju na parking platzu,oni koji ne paze.imal sam 12 zaposlenih,2 halle,2 automatske praone.i na kraju prevaren za hrpu love od poslovnog partnera...ovak zivim mirnije i istu paru zaradim.cak i vise

znaèi prevaranti su i tu i tamo isti
Spider 115

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #523 u: 15-09-2010, 09:10:52 »
@tiho
Prije nekoliko godina sam u jednoj autopraonici koja vi¹e ne radi na¾icao 0,5l neke èudesne tekuæine koja ima jak miris po naranèi i ¾uèkaste je boje. Ta je skidala sve ¾ivo...malo na krpicu i svaka fleka od katrana, smole, kukaca i sl je i¹lo dolje. Jesi li èuo za ne¹to slièno...to je slagao netko ba¹ za praonice, znaèi domaæi uredak... :?:
E da mi  se je domoæ jedne litrice!  :rolll:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #524 u: 15-09-2010, 10:08:18 »
Ja sam koristio razne sprejeve za gume i najveèa gre¹ka mi je bila ¹to sam ih naprskao netom poslije pranja, dakle jo¹ dok su bile mokre! Nakon prve vo¾nje guma je ko prije...
Onda sam poèeo stavljati na osu¹enu gumu...niti jedno sredstvo mi nije dr¾alo manje od 4-5dana. Neka bolja i vi¹e!  :ok:

pa naravno da neèe¹ na mokru gumu sprejat ili mazati... podrazumijeva se da je guma suha, a to nije te¹ko kad ima sunca ionako bude suha za vrijeme dok prebri¹e¹ cijeli auto  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

tiho

• Gost
« Odgovori #525 u: 15-09-2010, 10:10:49 »
o je stefan.ima ovdje jedna firma...KOCH KEMIE...ima sretstvvo na bazi mirisa od narande(znaci nije domaci proizvod.)litra kosta oko 15 eurica i tekucina skida sve.cak i zvakace sa sjedista.genijalna je.moji decki su morali skidati konzevirung sa novih auta(prosijek 8 na dan),znalo je biti  i smole.sve je islo dolje sa tim mirisnim cudom.ako imas na autu tockica koje izgledaju ko hrda(dobijes to ako parkiras pored tramvajske pruge,a odozgora se zaiskri,to moras maknut,jer jede lak i pocne hrdaviti :o000:

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #526 u: 15-09-2010, 10:27:55 »
E to bi ja ako se mo¾e u Hrvatskoj nabavit. Bar pol litrice za najte¾e sluèajeve!  :ok:

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #527 u: 15-09-2010, 10:30:12 »
pa naravno da nečeš na mokru gumu sprejat ili mazati... podrazumijeva se da je guma suha, a to nije teško kad ima sunca ionako bude suha za vrijeme dok prebrišeš cijeli auto  :ok:
U autopraonici baš i nemaju vremena čekat da se posuši guma, ali oni namažu kistom, pa se ipak primi gume. Ali sa sprejem nema nikakvog efekta. Sve ostaje na mokroj površini... :)
« Zadnja izmjena: 15-09-2010, 10:30:43 od stefan »

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #528 u: 15-09-2010, 10:33:18 »
znam... al svoj auto èistim samo ja tako da meni nije probelm saèekati da se posu¹i... a ako i nema sunca onda prebri¹em gume jer imam jednu krpu samo za to  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #529 u: 15-09-2010, 10:40:54 »
o je stefan.ima ovdje jedna firma...KOCH KEMIE...ima sretstvvo na bazi mirisa od narande(znaci nije domaci proizvod.)litra kosta oko 15 eurica i tekucina skida sve.cak i zvakace sa sjedista.genijalna je.moji decki su morali skidati konzevirung sa novih auta(prosijek 8 na dan),znalo je biti  i smole.sve je islo dolje sa tim mirisnim cudom.ako imas na autu tockica koje izgledaju ko hrda(dobijes to ako parkiras pored tramvajske pruge,a odozgora se zaiskri,to moras maknut,jer jede lak i pocne hrdaviti :o000:

Jel to ovo?
http://www.koch-chemie.de/wb/ausgabe/produktinfo.php?id=116

I onda naiđem još na ovo...
http://www.rsi-cg.com/16370.aspx
« Zadnja izmjena: 15-09-2010, 10:43:49 od stefan »

tiho

• Gost
« Odgovori #530 u: 15-09-2010, 10:56:24 »
bravo majstore... :ok: KOCH CHEMIE je mudro od amera pokupil par stvarcica i dobar je.mogu ti kad idem doma,donest litricu.prava stvar.mozes ga koristit i nakon brijanja.budes mirisal na narandu(to pali komade :love3:)stvarno je genijalan.radi kontakta,javi mi na moj mail...tiho.gojak@arcor.de

tiho

• Gost
« Odgovori #531 u: 15-09-2010, 11:07:59 »
pa naravno da neèe¹ na mokru gumu sprejat ili mazati... podrazumijeva se da je guma suha, a to nije te¹ko kad ima sunca ionako bude suha za vrijeme dok prebri¹e¹ cijeli auto  :ok:
:ok:odgovor je tocan(max broj bodova :da:)sprej ide na suho jer bolje hvata,a tackanje i mazanje glicerinom odbijam.izgleda uzasno :o000:.decki,ponavljam..firma berner ima sprej i to je zakon.donescu ja jedan karton...da zaradim paru O0

tiho

• Gost
« Odgovori #532 u: 15-09-2010, 11:13:06 »
Jel to ovo?
http://www.koch-chemie.de/wb/ausgabe/produktinfo.php?id=116

I onda naiðem jo¹ na ovo...
http://www.rsi-cg.com/16370.aspx
ovo drugo,kolko sam skuzil je za zene u kuhinji.

tiho

• Gost
« Odgovori #533 u: 15-09-2010, 11:17:21 »
znam... al svoj auto èistim samo ja tako da meni nije probelm saèekati da se posu¹i... a ako i nema sunca onda prebri¹em gume jer imam jednu krpu samo za to  :ok:
pedantno i tocno...moram ja videt te aute.bit ce mi zena vesela kad budem isal okolo i gledal aute :batin

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #534 u: 15-09-2010, 11:19:45 »
 ¾ene ko ¾ene, bit æe vjerojatno odu¹evljena  :hehe: 
moja AR GTV 2.0 V6 TB

tiho

• Gost
« Odgovori #535 u: 15-09-2010, 13:19:05 »
¾ene ko ¾ene, bit æe vjerojatno odu¹evljena  :hehe:
jako :mad:ikad se vrnem doma :bic:..,a meni nakon  :pivo: sve :rol:...i nema :sp..nego ono ..idi tam di si i do sada bil..a ja ode i  :love2: :sp :da: :da: :da:

tiho

• Gost
« Odgovori #536 u: 16-09-2010, 09:55:40 »
dosta o gumama.idemo na temu....POLIRANJE AUTA... :?:.tu u forumu sam procital jedad BISER,ne znam od koga,da se auto nesmije precesto polirat,jer navodno skida lak i boju :wal:  :wal:  :wal:...nije istina.poliranje stiti lak i boju.pravilno i kvalitetno poliranje ima 5 faza,i vremenski traje 3-5 sati.ovisno o boji i velicini jurilice koju poliramo,volimo i mazimo.ako ima pitanja....tu sam :mah:

Offline Boksi

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pula
« Odgovori #537 u: 16-09-2010, 10:02:30 »
dosta o gumama.idemo na temu....POLIRANJE AUTA... :?:.tu u forumu sam procital jedad BISER,ne znam od koga,da se auto nesmije precesto polirat,jer navodno skida lak i boju :wal:  :wal:  :wal:...nije istina.poliranje stiti lak i boju.pravilno i kvalitetno poliranje ima 5 faza,i vremenski traje 3-5 sati.ovisno o boji i velicini jurilice koju poliramo,volimo i mazimo.ako ima pitanja....tu sam :mah:

Vidim da zna¹ o poliranju...pa da pitam...©ajba ima sitne ogrebotine koje se na svjetlu tek vide! Jel se da to ispolirati (nisam sto posto siguran da bi uspijelo) ili treba li s brus papirom 5000 ili veèim izbrusiti ili to nije ba¹ pametno?
Alfa--Fiat--Lancia

tiho

• Gost
« Odgovori #538 u: 16-09-2010, 10:16:29 »
Vidim da zna¹ o poliranju...pa da pitam...©ajba ima sitne ogrebotine koje se na svjetlu tek vide! Jel se da to ispolirati (nisam sto posto siguran da bi uspijelo) ili treba li s brus papirom 5000 ili veèim izbrusiti ili to nije ba¹ pametno?
niti slucajno.ako su ogrebotine,one su usle u staklo,a staklo je tvrdo i nema mogucnosti nekaj slaifati.do toga dolazi ako imas tvrde i stare gumice brisaca i kad smo lijeni ocistit zimi staklo od leda.i to ne struganjem,nego toplim zrakom.znaci 5 min ranije van,kavicu ponijeti sobom i pricekat.postoji jedno rijesenje.kasko osigurat,naletit iza kamiona koji vozi pijesak.zapisati dan.uru,broj kamiona,imat svjdoka.otici na parking i bubni kamen u sajbu.osiguranje bi trebalo platit :da:

Offline Pero156TS

• Predsjedni¹tvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #539 u: 16-09-2010, 10:19:04 »
niti slucajno.ako su ogrebotine,one su usle u staklo,a staklo je tvrdo i nema mogucnosti nekaj slaifati.do toga dolazi ako imas tvrde i stare gumice brisaca i kad smo lijeni ocistit zimi staklo od leda.i to ne struganjem,nego toplim zrakom.znaci 5 min ranije van,kavicu ponijeti sobom i pricekat.postoji jedno rijesenje.kasko osigurat,naletit iza kamiona koji vozi pijesak.zapisati dan.uru,broj kamiona,imat svjdoka.otici na parking i bubni kamen u sajbu.osiguranje bi trebalo platit :da:

:hehe: :funny: :smijeh
Spider 115