Ovo je bio prvi auto koji sam ja imao

FIAT 127! Mašina k'o i u kasnijim Yugićima, ali FIAT kvaliteta

Nakon toga Polski Fiat:

A nakon toga auto kojeg i dan danas znam sanjati - doslovno i bez zahebancije

Panda 30!

Zamislite automobil koji troši 5-6-7 litara, ima dva cilindra-dakle dvije vulgaris svijećice, NEMA zupčasti, NEMA vodeno hlađenje, ima prednji pogon i u koji ide 2.5 litara ulja

Veliki servis, sa svim semerinzima, svijećicama i uljem i danas bi koštao max 200 kn

.
Pošto mi je stari autotapetar (bio) u nju smo stavili prednja sjedala od Mazde 323, koja si mogao polegnuti u 1 sec.

Odozada smo pripasali Zadnje siceve od Golfa 2. Raritet tog auto je bio da sam zadnja sjedala mogao poleći u potpuno vodoravan položaj - naslon se mogao prevaliti u bunker

:hehe:
Pandicu smo izolirali zvučno-cijeli prednji kraj-tako da je bila smiješno tiha i čula se ko prigušeni motokultivator

- ali za razliku od Peglice, Panda je imala dupli Weberov fergazer i išla čisto pristojno..

K tome vjerovali ili ne - serija koju sam ja imao je bio jedan od prvih automobila uopće sa pocinčanom karoserijom.
A ona ružna armatura od naprijed - presvučeno u kožu O0 O0 O0
Nikada u životu se nisam vozio tako jeftino i bezbrižno...
Tako da je ipak ovaj auto kojeg stvarno smatram prvim pravim svojim, jer sam ga ko dečko dugo furao za stvarno smiješne pare i napravio s njime preko 100 kkm.
Njezino veličanstvo: