Fora izgleda, baš me interesiraju cijene i raspoloživost. Raspoloživost bi mogla biti problem, situacija s kupnjom novog auta je trenutno poprilično kaotična. Sam tražim nešto do max 230k kn i nema šanse da dobiješ auto ispod 8 mjeseci čekanja. Išao sam tu lokalno gledati Focus i nemaju nijednog, a ne znaju ni cijene ni opremu za one koji će im u skorije vrijeme doći. Ona Puma je premala, a bome i poprilično plastična. Citroen - 8 mjeseci ako nećeš vozilo iz salona. Doduše, odustao sam momentalno i baš mi je Citroen najveće razočaranje. C4 i C3 Aircross imaju plastiku koniz kinder jaja, a ta razvikana komforna sjedala imaju ekstremno, ekstremno kratku površinu sjedenja. Sjednem iza, u C4 jako skučeno, nekaj me bode u lopatice. Okrenem se, a to me žulja fakin naslon za glavu! Sicevi su rađeni za ekipu max 175, možda sam i to puno rekao. Onaj Tipo Cross je na moje veliko iznenađenje drastično prikladniji za obiteljski auto. Compass je po prostoru iznenađujuće dobar, a moram priznati da me ugodno iznenadila i završna obrada. Doduše, u pitanju je jaki paket opreme, trebalo bi vidjeti na što liči u nekom osnovnom. Hyundai Tucson je prostran, u salonu 4 komada, svi u top specifikacijama. Sve je to OK, ali 280-290 k Kn nemam, a bome ih i ne bih dao za fakin Hyundai. Budem još pogledao Sportage koji ie solidno opremljen za nekih 230k i ima ih ko dreka. Navodno imaju svoju tvornicu čipova (nekak mi je to malo sumnjiva izjava) i nije ih pogodila nestašica. Mazda 3 - svemirski brod po izradi i materijalima u odnosu na sve prije nabrojano, pa čak i Jeep u top opremi. Zaljubio sam se u auto (hatchback). I onda žena sjedne iza i skoro dobi napadaj panike zbog skučenosti... Auto full crni iznutra, prozori iza minijaturni. Kad se malo skockala i sjela opet, druga priča :-) Ima zadovoljavajuće prostora, definitivno više nego u C4, samo su vrata uska i sjedi se nisko. Ali sjedi se dobro. 195k Kn za 150 KS benzinca sa plus paketom opreme je po meni odlično (grijana sjedala i volan, LED duga i kratka18", pravi HUD, navi, radar i ostale aigurnosne pi.darije.