Nije do cijene Alfe ili premijum trojke, nego do rate leasinga. Alfa je jeftinija sigurno 10-20%, ali ko kupuje auto 60-70-100k € za keš. Niko.
Ali kad mu je rata za leasing manja/ista ili 50-100€ veca za premijum trojku nego za Alfu, svi ce uzeti njih. Rata jebe Alfu, ne cijena.
U mom slucaju konkretno Alfu jebe glupo uvjetovanje opremom, prosle godine sam hodao po ponude kada sam mislio jos mijenjati auto i gledao sam iskljucivo nove, ali sam odlucio da ce A3 ostati jos barem 100000km…
Ja sam bolestan na siber/panoramu i to na autu mora biti, ja da bih to dobio konkretno na Giuliji sam prosle godine trebao sloziti 2.2 Veloce Q4 210 koji mi uopce ne treba, niti Q4, niti 210ks ali ako zelis panoramu mora apsolutni full i to je prosle godine kostalo nesto manje od 63000€ do registracije, dok je 318d sa 150ks koji su sasvim dovoljni za apsolutno sve, sa M paketom, doplatom boje, adaptivnim ovjesom, siberom, konjak koznim interijerom, Harmanom i shadow lineom sa popustom kostao 47800€ tada, ali da, imas opciju da ne moras ici na 330d da bi dobio jebeni siber sa motorom koji te interesira i koji ti je dovoljan i jos je jeftiniji za 15000€…
A da ne govorim da mozes uzeti i 316d sa istom opremom pa ispadne jos manje…
Poanta, imas izbor, kod Alfe nemas izbor i sve to skupa onda jako masno kosta…
I ja tu konkretno vidim problem…
Sent from my iPhone using Tapatalk