Točno isti dojam imam i ja. Na otvorenoj cesti je super, odlično ide, ne troši puno, al po gradu je skroz druga priča.
Ne znam koliko ima smisla pričati o velikom turbu na 2.0 motoru, ali baš mi se čini da je turbo malo prevelik, tj. da je turbo rupa malo previše izražena na niskim okretajima, baš u tim brzinama do 50-60 km/h. Kasnije kad se motor razvrti ide super, i baš je očito da motor puno više voli visoke okretaje nego niske, zato grad baš ne odgovara tom autu.
Kod mene je u 30 000 km prosjek trunku ispod 6 litara. Od toga je cca 60% otvorene brze ceste, cca 20% je autocesta, i 20% ZG, al ne u vrijeme najvećih gužvi, zasad nekako to uspijevam izbjeći.
Super sam zadovoljan s tom potrošnjom, pogotovo jer auto stvarno fino potegne kad se poklopi gas. Malo manje je trošio 308 SW koji je imao 30 konja manje, a nije bio ni približno brz ko Alfa.
E da, u subotu sam očistio EGR. Nije skoro uoppće bio prljav, očekivao sam puno gore. Bilo je malo čađe, što je skroz nornalno. To malo što je bilo sam očistio, i fakat je pomoglo, auto više ne trza na niskim okretajima.
Nevjerojatno mi je da je to malo čađe smetalo EGR-u, al eto, izgleda da fakat je.