Imam doma Breidgestone Blizzak LM005 od prošle godine, bile su ne Peugeotu i pokazale su se kao stvarno odlične gume u svim uvjetima.
A prošle su stvarno sve uvjete, stavio sam ih relativno rano na auto prošle godine, negdje sredinom 10. mjeseca, tako da sam ih vozio i po toplom suhom vremenu, i po kiši, a bome su i puno snijega vidle, 3 ili 4 puta sam bio u Begovom razdolju u prva 3 mjeseca ove godine, bilo je i ugaženog snijega i leda, a po cestama koje inače nisu baš vožene bilo je i svježeg snijega, i stvarno su super držale gume, baš daju osječaj sigurnosti i u jako lošim uvjetima

BTW - jučer sam skinuo oplatu za vratima iza vozača, koja su puštala vodu, da to saniram.
Oplatu drže 3 imbusa i jedan križni vijak. Jedan od tih imbusa je skriven iza plastike sa prekidačem podizača stakla, mora se cijela ta plastika izvaditi da bi se došlo do njega.
Plastika ispod oplate na vrata je pričvršćena sa velikim zakovicama, koje se mogu skinuti jedino tak da se probuše, pa sam to i napravio. Probušio sam donje 3, tako da mogu odvojiti tu plastiku od vrata dovoljno da maknem spužvastu brtvu koja je popustila, i da mogu sve dobro očistiti prije nanošenja silikona.
Kad sam sve to počistio, nanio sam silikon koji se koristi za brtvljenje limenih krovova, pa se nadam da bude i ovdje dobro držao. Nanio sam debeli sloj, da se lijepo rasporedi kad plastika opet sjedne na mjesto.
Kako sam morao probušiti zakovice koje su ju držale, umjesti njih stavio sam samobušeće vijke za limene krove. Vijci su lijepo stisnuli plastiku na mjesto, nakon toga sam skinuo višak silikona koji je izašao van i to bi trebalo biti to.
Sad čekam prvu kišu da vidim dali je popravak uspio