Nakon malo više od godine dana od kad je otišla 159-tka, opet sam se vratio na Alfu.
Ovaj put radi se o Giulietti iz 2014. godine, 2.0 dizel sa 140 konja.
Auto je uvoz iz Njemačke, sa originalnih 120 000 km. Prije kupnje auto je bio kod Seba koji je sve pregledao, potvrdio da je s autom sve ok (osim lamele koja je proklizavala u Dynamic modu, ali ju je prošli vlasnik prije prodaje promijenio o svojem trošku) i da ništa nije muljano, tako da sam odlučio kupiti auto.
Ne znam točno koja je to razina opreme, ali ima sve kaj mi je potrebno: automatsku dvozonsku klimu, tempomat, bi-xenon zakretna svjetla, parking senzore itd.
Od nekih vizualnih dodataka ima

pragove, skroz crni interijer (crno nebo), krom okvire prozora, satin retrovizore, 17" felge itd. Nisam bio ljubitelj dizajna Giuliette od početka, jedina koja mi se sviđala je baš ovakva (kakvu je imao Clio tu sa foruma), crna sa krom detaljima, pragovima i satin retrovizorima, i imao sam sreće pa sam baš takvu i našao.
Lak je bio u prilično lošem stanju, čini mi se da je auto stalno pran u automatskim praonama sa četkama, i to je bilo dosta vidljivo. U sobuto sam se od jutra primio posla oko auta, pa sam ga prvo temeljito oprao, prošao cijelog sa glinom, nakon toga ispolirao i nanio Fusso sintetički vosak baš za tamne boje. Po mojem mišljenju, super je ispalo, velika većina ogrebotina je nestala, ostale su sitne točkice od kamenčića po braniku i haubi, ali s time se ne mislim previše zamarati, nije to nov auto. Bitno je da je sad lak očišćen i zaštićen.
Ne planiram ništa previše raditi na autu, ove 17" felge budu ljetni set dogodine, za zimski set budem nabavio neke 16" felge na koje budem smontirao zimske gume koje su mi ostale od 308-ice.
Auto sam preuzeo u četvrtak, do sad sam napravio cca 500 km pa ne mogu baš puno pričati o tome kako se auto vozi, ali prvi dojmovi su jako pozitivni. Ovjes je iznenađujuće udoban na 17", a opet se jako lijepo vozi po zavojima, ne naginje se previše i super guta neravnine na cesti.
Oduševljen sam Dynamic modom na autu, skroz mu promijeni karakter. Jučer sam bio na Trakošćanu, do njega vodi lijepa zavojita cesta, i baš sam uživao u malo življoj vožnji

Da ne trkeljam više, evo par slika auta nakon poliranja. Prekasno sam se sjetio da sam ga trebao poslikat i prije poliranja, da se vidi razlika

Al ajde, vidi se krajnji rezultat

PS - Hvala Danku i Sebu na pomoći i savjetim kod kupnje