13-06-2026, 07:25:49

Autor Tema: H1 zarulje  (Posjeta: 19979 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • ŠIBENIK
Odg: H1 zarulje
« Odgovori #30 u: 18-01-2007, 21:50:31 »
Ja sam imao H7 Blue Vision....ali otkad sam stavio xenon .....nikada se nebi vratio  :)))
Ajd malo vise info o tim xenonima...posto, gdje i tako to :-) Ja bih stavio u 156 '03 2.0JTS

H7 Kit - Kratka svjetla, sada je oko 1500kn, dalo bi se i jeftinije naci.  Ja imam 6500k kit, pred ljeto platio 2000kn
Xenon.hr ti je link, PowerAmper taj i ja imam, kvaliteta opravdava cijenu....  :ok:

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #31 u: 18-01-2007, 23:07:00 »
Mene zanimaju jeftinije H1 žarulje a opet da nisu neki šmrkljiž (jer navodno ove skuplje/bolje/jače, i dosta kraće traju pa neznam baš koliko je to isplativo)  :rolll:

E sad ima li tko iskustva, dali li one Philips +30% vrijede išta, ili su možda bolje neke jeftikaner Bosch-eve, ili nešto treće (imam u rezervi neke NARVA ali sam malo sumnjičav prema njima pa bi uzeo neke renomiranije ali ništa posebno)  :?:

mogu ti reć da ove narva još najduže i traju, kupio sam ih na benzinskoj za prvu pomoć prije više od godine i još traju :ok:
With my attitude, I could be by myself and still enjoy company...

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #32 u: 19-01-2007, 06:11:32 »
mogu ti reć da ove narva još najduže i traju, kupio sam ih na benzinskoj za prvu pomoć prije više od godine i još traju :ok:

A nemam pojma, ja sam na autu imao neke Osramove što se preljevaju onako ljubičasto, i jedna je prdnula, pa reko idem kupit nove, stavim neki šmrkljiž iz Kauflanda, kad ono jedna rikne za mjesec dana druga za dva mjeseca, onda sam stavio onu jednu staru i jednu polovnu Osram iz rezerve i te još uvijek svijetle  :crazy:

Te NARVA sam mislio zamijeniti u maglenke, a u farove staviti eto bar tako nešto renomiranije Philips/Bosch/Osram ali jeftikaner, ništa extra  :rolll:

Zagorar

• Gost
« Odgovori #33 u: 22-01-2007, 22:26:25 »
A nemam pojma, ja sam na autu imao neke Osramove što se preljevaju onako ljubičasto, i jedna je prdnula, pa reko idem kupit nove, stavim neki šmrkljiž iz Kauflanda, kad ono jedna rikne za mjesec dana druga za dva mjeseca, onda sam stavio onu jednu staru i jednu polovnu Osram iz rezerve i te još uvijek svijetle  :crazy:

Te NARVA sam mislio zamijeniti u maglenke, a u farove staviti eto bar tako nešto renomiranije Philips/Bosch/Osram ali jeftikaner, ništa extra  :rolll:

U tom slučaju dobar bi izbor bio ili Osram Super H1 ili Philips Premium H1. Obje su (+30%) bolje od običnih, a opet ništa extra.

A ako je pak od osobite važnosti trajnost onda Philips Longer Life. Traju, bar prema njihovim riječima, oko 1000 sati, a to je više nego dva puta dulje od uobičajenih. Ali su i dosta skupe. I ne proizvode se, mislim, u verziji H1 nego samo H7.
« Zadnja izmjena: 22-01-2007, 22:27:51 od Zagorar »

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #34 u: 26-01-2007, 11:14:28 »

Ma za početak, H1 kao standard je već sam po sebi drek...plus ako su ti farovi malo prljavi iznutra, pa se toplina više zadržava, ako su ti parabole labave (pukli nosači 145/146) eto ti idealnog ambijenta za te osjetljive žarulje...žarulje su mi do sada često crkavale, ali uvijek bi nešto sklepao, a i bivši vlasnik mi je pustio rezervne...pa sam imao te osram sa ljubišastim odsjajem, na kraju svijetle žuto, pa neke xenon blue vision, koje lijepo svijetle ali izgori postolje od žarulje jer su jake...na kraju najbolje me slušaju obične Bosch, najjeftinjava i obične Hella (na INA-i ih imaš za 15 kuna po komadu, odlične su), ah da i kupio sam dva nova fara, jer su me ovi stari frustrirali...sada su kristalno čisti, DEPO su i sasvim su u redu (nisam kupio neki najgori shit, kupio sam dobre farove, ne bih bilo što na alfu stavljao), mislio sam uzeti HELLA ali kad bolje razmislim da bi mi dva fara bila skoro 10% vrijednosti auta onda su i ovi super, a o originalima da ne govorim...

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #35 u: 26-01-2007, 11:51:28 »
Evo jedno pitanje za vas koji st enove farove kupovali, valjda ste pretresli malo ponudu u potrazi za najpovoljnijim cijenama...gdje ste najpovoljnije nasli?

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #36 u: 26-01-2007, 12:00:00 »
Evo jedno pitanje za vas koji st enove farove kupovali, valjda ste pretresli malo ponudu u potrazi za najpovoljnijim cijenama...gdje ste najpovoljnije nasli?

Velas - Naslovnica

Ja sam kupio kod njih, naravno imaš više proizvođača koje oni drže...imaju HELLA, DEPO, TYC...od TYC-a sam kupio žmigavce jer su stari bili u velikom kontrastu u odnosu na NOVE farove, ali taj TYC je stvarno shit...pola sata sam strugao plastiku sa njih da lijepo legnu, onako kako ja hoću...

Offline Vene

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • 156
    • Zagreb
« Odgovori #37 u: 26-01-2007, 12:06:34 »
Vidio sam dosta auta na cesti koji bas imaju lijepa kristalno plava svijetla a nisu xenon. Probao sam i philips blue silver i osram ali to nije to. Cak sam preko oglasnika kupio neke plave H1 lampe (mislim da je neki japanski proizvodac), one jesu malo plavije ali to nije to. Dali mozda netko zna gdje bi to mogo nabavit jer stvarno ih ima dosta na cesti.

Evo ovdje su ti usporedni testovi zarulja pa najbolje da sam odlucis.

H4 blue
Read Review of top 10 H4 Bulbs | H4 Car Bulbs | H4 Headlight | Philips Bulb | Car Headlight Bulbs

H4 +50%
Read Review of top 50 H4 Bulbs | Car H4 Bulbs | H4 Head lights | H4 Philips Bulb | Car Headlight Bulbs

H7 blue
Bulb test - H7 blue | Products | Auto Express

H7 +50%
Bulb test - H7 + 50 | Products | Auto Express

H1 blue
Bulb test - H1 blue | Products | Auto Express

H1 +50%
Bulb test - H1 + 50 | Products | Auto Express

Offline Igi

• Pripravnik
  • **
  • AR156 1.9 JTD
    • Orahovica
« Odgovori #38 u: 27-01-2007, 12:35:37 »
Meni su u dva mjeseca izgorile dvije H7 na istom faru a nisu bile ni jeftine,57 kn komad obične osram.A sad se vozim sa nekim noname BLUXENON H7 žaruljama kupljenim u ipercoop-u na akciji.Dvije za 26kn,kupio dva paketa pa imam i rezervne.Ista cjena je bila i za dvije BLUXENON H1 žarulje u kompletu pa sam kupio i njih i stavio na auto.
Rade več tri mjeseca bez problema,inače svjetle plavičasto a i staklo na žaruljama je plave boje.

Offline Kiki

• Sa stažom
  • 156 1.8 TS
    • Našice
« Odgovori #39 u: 28-01-2007, 10:20:28 »
Meni su u dva mjeseca izgorile dvije H7 na istom faru a nisu bile ni jeftine,57 kn komad obične osram.A sad se vozim sa nekim noname BLUXENON H7 žaruljama kupljenim u ipercoop-u na akciji.Dvije za 26kn,kupio dva paketa pa imam i rezervne.Ista cjena je bila i za dvije BLUXENON H1 žarulje u kompletu pa sam kupio i njih i stavio na auto.
Rade več tri mjeseca bez problema,inače svjetle plavičasto a i staklo na žaruljama je plave boje.

Iper u OS???

A jel svjetle bolje od običnih??? :?:

Offline Igi

• Pripravnik
  • **
  • AR156 1.9 JTD
    • Orahovica
« Odgovori #40 u: 28-01-2007, 11:17:21 »

Iper u OS???

Da,iper u Osijeku.Vidio sam da ih još imaju kad sam bio u nedjelju.
A što se tiče svjetla dali je bolje,bolje je od običnih žutih žarulja.A i jeftinije.Neznam kako svjetle skuplje verzije tipa philips i sl. ali ja sam zadovoljan s ovima.Čini mi se da svjetle malo jače i daju više svjetla ali to je možda samo dojam zbog drugačije boje svjetla pa se predmeti bolje uočavaju kad pada kiša.

Offline Kiki

• Sa stažom
  • 156 1.8 TS
    • Našice
« Odgovori #41 u: 28-01-2007, 12:32:01 »
...evo hitam za OS, pa cu vidjeti...TX :color:

Offline Kiki

• Sa stažom
  • 156 1.8 TS
    • Našice
« Odgovori #42 u: 02-02-2007, 21:02:54 »

Iper u OS???

A što se tiče svjetla dali je bolje,bolje je od običnih žutih žarulja.A i jeftinije.Neznam kako svjetle skuplje verzije tipa philips i sl. ali ja sam zadovoljan s ovima.Čini mi se da svjetle malo jače i daju više svjetla ali to je možda samo dojam zbog drugačije boje svjetla pa se predmeti bolje uočavaju kad pada kiša.

Jesu to one u plavom pakiranju na kojem piše "ALL ROUND"?

Offline Igi

• Pripravnik
  • **
  • AR156 1.9 JTD
    • Orahovica
« Odgovori #43 u: 03-02-2007, 16:39:30 »

Iper u OS???

Jesu to one u plavom pakiranju na kojem piše "ALL ROUND"?
Mislim da na mojima piše ALL RIDE,+50% i još neke slične reklamne fore.
I pakiranje je plave boje a gornji dio je proziran da se vide žarulje u kutiji.

Offline Kiki

• Sa stažom
  • 156 1.8 TS
    • Našice
« Odgovori #44 u: 05-02-2007, 14:38:30 »
Točno..."All ride" :color:

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #45 u: 15-02-2007, 15:28:32 »
...puknuo OSRAM coolblue H7 u farove, preporod na cesti... :da:
...uzeo sam i H1 za duga svijetla, al nisam mogao skinut onaj poklopac na unutarnjem dijelu fara... :wal:...trebam neki prigodan alat, jer se "zapeklo"...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #46 u: 15-02-2007, 23:06:09 »

Velas - Naslovnica

Ja sam kupio kod njih, naravno imaš više proizvođača koje oni drže...imaju HELLA, DEPO, TYC...od TYC-a sam kupio žmigavce jer su stari bili u velikom kontrastu u odnosu na NOVE farove, ali taj TYC je stvarno shit...pola sata sam strugao plastiku sa njih da lijepo legnu, onako kako ja hoću...

Cek, ima velas maloprodaju?

Offline seki

• Učim polako
  • 156 SW 2.4 JTD '02 & 159 2.4 '08
    • Brdovec-Zaprešić
« Odgovori #47 u: 20-04-2008, 21:33:30 »
Pozdrav, sta mislite o ovome?

Žarulje Xenon-plave 12 v-100w,vrhunske

jel nekakav problem sto je to 100W, inace je 55W, kaj ne?

Offline dstormyd

• Član Alfa Kluba 10
  • Sa stažom
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #48 u: 20-04-2008, 21:38:32 »
iskreno ne volim plava svjeta :ne2: još manje ako su u kombinaciji sa crvenim (hello reddevill :mahm)

a ako ćeš na instalaciju od 55W stavljati žarulje od 100W pripremi se na mogući prestanak rada prekidača  :ne:

daklem.. potrudi se staviti pripadajuće relay-e kako bi preuzeli na sebe struju da ti ne oštete prekidač :bomb:

Offline seki

• Učim polako
    • Brdovec-Zaprešić
« Odgovori #49 u: 20-04-2008, 21:42:03 »
ok, fala...

Boxer

• Gost
« Odgovori #50 u: 20-04-2008, 21:46:15 »
Pozdrav, sta mislite o ovome?

Žarulje Xenon-plave 12 v-100w,vrhunske

jel nekakav problem sto je to 100W, inace je 55W, kaj ne?

Je problem, može ti se far rastopit,rastopit se instalacija svjetala i u najgorem slučaju zapalit auto.Jednom dečku je nedavno zbog toga izgorio Bravo :da: :da:

Offline seki

• Učim polako
    • Brdovec-Zaprešić
« Odgovori #51 u: 20-04-2008, 21:57:10 »
 :redf:

onda vise niti cut za to...

reko, blizu mi je zapresic, pa cu otic to kupit...al eto, dobro da sam prije pitao...

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
« Odgovori #52 u: 24-04-2008, 07:35:15 »
Ja koristim Osram Silverstar, svijetle izrazito bijelo i jako sam zadovoljan. Puno bolje osvjetljavaju od klasičnih H1 žarulja.

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #53 u: 05-05-2008, 12:10:07 »
Znam da se vecini vas ovo pitanje cini glupo, al je sam novopeceni alfista i nemam nikakve knjige o autu pa me zanima kakve zarulje idu u farove?  :)
Prema postovima sam skuzio da idu H7, al nisam siguran pa da nebi bilo nismo znali!  :o000:

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #54 u: 06-05-2008, 17:07:56 »
Znam da se vecini vas ovo pitanje cini glupo, al je sam novopeceni alfista i nemam nikakve knjige o autu pa me zanima kakve zarulje idu u farove?  :)
Prema postovima sam skuzio da idu H7, al nisam siguran pa da nebi bilo nismo znali!  :o000:

...tako je, u kratka svijetla ide H7, a u duga H1 (naravno 12 volti  :craz )... :ok:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

alfa fun

• Gost
« Odgovori #55 u: 24-05-2017, 15:00:10 »
Ovako, ............. odlučio sam malo unaprijediti kratka svijetla na 155. Nakon čitanja iskustva kolega, odlučio sam se za nabavu žarulja putem on-line kupovine.

Prvo sam kupio led žarulje https://i.ebayimg.com/images/i/252526788173-0-0/s-l140/p.jpg 
te ne mogu upasti u ležišta koja su preuska - pošto je na toj 155 sve original, ne pada mi na pamet širit otvore. Dakle, idemo dalje.

Potom kupujem klasični H1, ali snage 100W i intenzivne bijele boje. https://i.ebayimg.com/images/i/111991291698-0-0/s-l140/p.jpg
Nakon montaže i paljenja svijetala prva eksplodira odmah, a druga nakon 10 minuta. Raspalo se staklo.

Ok, ne može 100W, idemo na klasiku - 55W. Kupujem http://www.ebay.com/itm/331734226059?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=540849229604&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
i to odmah 4 komada, neka rezerve. Montiram, to ne svijetli niti upola kao obična žarulja, ne vidim ništa, doma vozim pod dugima jer ne vidim cestu.

E sad, takve žarulje, dakle s plavim vrhom i na kojima piše 55W imamo na drugoj 155. Kupljena je s njima pred godinu i pol i svijetli puno bolje od klasične halogene. I čišća je bijela boja. Kako ne znamo gdje je to kupljeno, MOLIM kolege koji znaju o kojm se točno žaruljama radi da mi ili linkaju on-line kupovinu ili napišu u kojoj trgovini se kod nas iste mogu kupiti.

Hvala unaprijed.

Offline Puh

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
    • Crikvenica

alfa fun

• Gost

Offline dARio.a

• Pripravnik
  • **
  • 147 2.0TS SS
    • Zagreb
« Odgovori #58 u: 24-05-2017, 16:30:40 »
Ja sam se malo zabavljao sa zaruljama s obzirom da sam jedva vidio cestu.. Prosao sam od jeftinih do umjereno skupih sa plavom kapicom, jer nisam htio obicne "zute"..

Na kraju sam zavrsio na osram night breaker laser.. Izrazito sam zadovoljan. Daju dosta bijelo svijetlo, ali ne kao cool blue intense. Kupio sam ih u intercarsu.

Htio sam uzeti cool blue intense, ali su mi rekli da iako daju lijepsu boju night breaker daje vise svijetla.

alfa fun

• Gost
« Odgovori #59 u: 24-05-2017, 16:32:02 »
To bi bilo ovo što je kolega preporučio?