dakle negdi sredinom šestog mjeseca sam uzeo 156ju sa 124tkm originalnih (1.9 jtd 85kw unutrašnji redizajn) - od prvog dana u RH, a tako kaže i ispis sa tehničkog - nema nekih nelogičnosti.
bila u zgb-u pa u dalmaciji godinu ipo i onda došla kod mene, pazi se i njeguje koliko se stigne i ima mogućnosti.
zatekao sam je u lošijem stanju - turbina neki ventil nije otvarao (sitnica neka bila), set kvacila je bio dobro otišao (i sad mi trese u rikverc pogotovo kad je na opterećenju - ne znam što bi moglo bit u pitanju), limarija odozdal zdrava poprilično s obzirom na godine i zgb. također malo je bučnija u radu - tu sumnjam na usisnu granu da nije baš u dobrom stanju pa ne znam ako imate koga u splitu da preporučite da bi mi to mogao odraditi i pogledati.
i to je to suma sumarum unutrašnjost dobro očuvana - žulja me volan i ručica mjenjača - ne znam dal da tražim neki polovan u dobrom stanju ili svoj obašijem.
dosad urađeno kronološki:
izmjenjen set kvačila valeo, rješena turbina, napunjena klima, lijevi zadnji ležaj, krov nanovo obojan i sređen (načeo se od krupe bio iznad šoferšajbe), remenica radilice i natezač, manjetne zamjenjene, set zupčasti remen (ina), remenica altenatora, ulje i filteri
i za zimu sam uzeo gume hankook i*cept rs 2 i kupio original felge 15"
evo i slike