04-11-2025, 20:04:05

Autor Tema: Alfa 156 "otvoren" prtljažnik  (Posjeta: 1025 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sinkews

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Dugo Selo
Alfa 156 "otvoren" prtljažnik
« u: 16-08-2020, 09:37:36 »
Evo i prvi fix na mojoj Alfi.

Cijelo vrijeme mi je na centralnoj konzoli pisalo da je prtljažnik otvoren, a kad sam ju zaključao odmah se otključala.
Negdje u temama tu na forumu sam pročitao da bi moglo biti do oguljenih žica u gumenoj vodilici na spoju haube.

Bacio sam oko i stvarno, žice su oguljene, sve do jedne i to na više mjesta. Bivši vlasnik je to krpao izolirkom ali s vremenom se to opet izgulilo.

Pa sam odlučio to riješiti lemilicom, termo bužirima i novim setom žica. Donor je bilo jedno neispravno PC napajanje.

Prije nego sam krenuo skinuo sam klemu sa akumulatora da ne bi bilo veselja.

I nakon zahvata radi sve 5, kad je stvarno otvoreno piše da je otvoreno, kad je zatvoreno ne žali se i zaključava se normalno.

Ostavio sam malo dulje žice da imaju lufta za rad kod otvaranja i zatvaranja.

Sad idem dalje :crazy:, nešto mi zvučnik prekida u vožnji i ne rade tipke na mf volanu...

Offline Sinkews

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Dugo Selo
Odg: Alfa 156 "otvoren" prtljažnik
« Odgovori #1 u: 05-09-2020, 19:15:28 »
Još malo slaganja. Poklopac suvozačkog airbaga nije dobro sjedio pa sam malo pogledao i vidio da su popucale kopče.
Probao sam ih naći kod nas ali nisam uspio pa sam se okrenuo eBayu i za oko 100 Kn s dostavom naručio iz Njemačke.

Malo mi je trebalo dok nisam prokljuvio kako ih izvaditi van.
S cvikačim kliještima sam ih prepolovio i izvukao van.

Montaža je jednostavna, samo se stavi u zub na poklopcu i stisne u rupu sa donje strane.

Prije:

Poslije: