radi onih koji ga dižu i nebesa!
eto, navijam za vozaca zato sto navijam. tako mi je zanimljivije. gdje piše da momčadi ostaju (osim ferraria)!?
pa dobro, pusti ti druge. šta te briga za ostale..
To ti je generacijski, sada je fond navijača f1 takav da je najviše navijača stasalo uz MS rezultate. to će se generacijski promjeniti baš kao su Senini navijači polako u sve većoj manjini jer to polako prelazi u daleku prošlost. Doći će vrijeme kada će neki novi klinac baš kao i ti prosipati žuč jer svi pričaju o toj legendi Lewisu H. a neki novi dečki će se boriti za titule. Jednostavno generacijska stvar.
Činjenica je da LH je top top vozač, kad ima čisti zrak nemožeš ga uhvatiti, kralj je kvalifikacija i čuvanja guma.
Isto tako je činjenica da bolid Merca je najdominantniji bolid u povijesti.
Ferari nije imao tako dominantan bolid za vrijeme MS titula.
što ne umanjuje LH uspjehe. usporedbe vozača iz različitih doba su neobjektivne. možemo laprdati o tome, ali objektivno je to nemoguće usporediti. jer i formula se promjenila. karikiram: danas su najbitnije gume, prije 20god je bilo najbitnije nešto drugo. svakome vozaču nešto odgovara. poanta: LH se potrefilo da je u ovom dobu kada se treba paziti na ono što mu ide. npr čuvanje guma. ako me pratiš.
meni recimo najjači vozač odkad pratim f1 (cca 1998)je FA. iako mi je bio izrazito mrzak jer navijam za ferari, ostavio mi je najbolji dojam vozačkog umjeća i za mene je GOAT. naravno da lik nemože biti GOAT zbog statistike, niti navijam za njega jer sam rekao za koga navijam. ali kada pokušavam biti objektivan meni je on prikazao najbolju konstantu i najvišlje performanse u svakom trenutku. uvijek je lomio momčadske kolege i to brutalno. i uvijek je izvlačio iz bolida max čak i kada je vozio kante. a ako je LH najveći ikad, što statistički je, FA je tu sezonu bio jednako efikasan. tako da su njegovi fail-ovi takve nijanse da se to nemože usporediti s recimo lošim vožnjama MS u mercu, SV u zadnjoj godini RB i zadnje 2 fer, buttonovim godinama u mcl, kimijevom većinom karijere a za ostale prvake sam bio premlad da uopće imam mišljenje.. osobno, volio bih da smo vidjeli LH u bolidu koji nije mclaren ili merc, mislim da bi te vožnje dosta iskristalizirale njegovu širu sliku, možda i mene uvjerile da je on zaista GOAT
Momčadi ostaju u odnosu na vozače, vozač je u momčadi kratko, a momčad ostaje. baš kao i nogometni klubovi ili skijaške reprezentacije. naravno ni momčadi nisu vječne, ali su puno stalnije od vozača..