Pa sjeti se,a sječaš se jer je bilo i ovdje na forumu i komentiralo se naveliko,na novinarskim testovima Q verzije auto je u limp mode odlazio,check engine lampica,turbak benzinac od 200 ks je imao problema. O prethistorjiskom infotaimentu su već odavno sve napisali i on je jedna velika sramota,ali i nešto što je očekivano od FCA. Da,da koga boli kurac palac za navigaciju kupujem auto da ga vozim,istina,ali isto tako je istina da te konkurencija u koju se sam guraš dere po pitanju istoga i da dan danas kada je Giulia već odavno trebala imati nasljednika koji bi u normalnoj firmi došao kroz max 3 god. oni nemaju niti faking LED prednja svjetla(da Bara ovi xenoni su uber jebeni bolji od bilo kojih LED svjetala,samo što je problem što jedan BMW nudi laserska svjetla,a xenon im je nešto što je u povijesnim knjigama),o HUD-u ne bi,jedan Clio ima HUD-makar u jefitnoj verziji s komadom plastike ispred vozača ,a "premium" Giulia nema niti takav krnji kao opciju.
Auto je previše ne dorečen,nedorađen,detalji koji ga čine premum tu nisu i ako je suditi po povijesti branda neće niti biti. Da je lijepa je,možda i najljepša u klasi,da se hebeno vozi vozi se,ali jebeš sve to kada je konkurencija mete pod s njom.
Kliknuo sam na "Zahvali" ispod ovog tvog odgovora kao nagradu za trud, ali me ni jednom izjavom nisi uvjerio da Giulia ima "kardinalnih" grešaka. Valjda zato što ja pod "kardinalnim" smatram neke kvarove motora, ovjesa, kočnica, koroziju možda, ...
Ovo što ti smatraš "kardinalnim" spada u segment marketinga i odražava se, kao što vidimo, na prodajne rezulate, a ne na kvalitetu samog proizvoda.
Samo na ovom forumu ima 16 Giulia. Da je svatko sa svojom prešao u prosjeku 30.000 km, to je cca pola milijuna kilomatara bez da je itko prijavio ikakav "kardinalni" kvar. Ni serviseri u Autocommerce nemaju prijava nekih kvarova koje bi smatrali "kardinalnim".
S obzirom da vozim i druge marke novijeg godišta, zaključujem da jedino što fali Giulia-i jest adaptivna LED prednja svjetla i to za ljude koji odrađuju veliku količinu kilometara noću pa ih umara klikanje na ručicu za kratka / duga svijetla. Nadam se da će AR uz redizajn Giulia-e uvesti naprednu rasvjetu kakvu već mnogi nude u srednjoj klasi.
Ako ne iz prijeke potrebe, onda bar zbog marketinga.