Evo, desio se i prvi problem na Giuliji. Prilikom jednog paljenja prije mjesec dana, središnji ekran ili ti cluster se nije palio. Pročitao sam popriličan broj tema na taj problem po forumima, i Alfaowneru i giuliaforums. Radi se o modelima do ‘18 koji imaju softwerski problem. Nisam uspio shvatiti koji je razlog prestajanja rada ekrana, uglavnom nekima ekran nije radio nekoliko sati, a nekima do 5-6 dana, a ostalima više nikada nije dala znakove života. Ja sam bio taj kojemu nije radilo nekih 6 dana i onda Alfa u svom stilu sama od sebe vrši popravak.
...
Napravljen update clustera u PSCu i idemo dalje. Nadam se da neće biti problema u budućnosti, jer je nova instrument tabla 15 tkn. Nakon updatea je promijenjena i grafika clustera. P.S Zanemarite brzinu na satovima. [img ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
I meni se dogodilo 2 puta ovo sa clusterom. Prvi put je trajalo 2 - 3 sata, drugi put više od tjedan dana.
Taj drugi put sam vidio da se povremeno pokuša upaliti, čak su se u par navrata "ukazali" svi podaci na njemu. Kako se ovo događalo sada u doba corone, a u AC-a nisu primali nikakve redovne servise i benigne kvarove, i ja sam surfao po netu i zaključio da je problem hardware, a ne software. Nadam se da će tebi pomoći trajno ovaj update software-a, ali ...
Kako sam vidio da ovaj 2. put "bolest" clustera ne prolazi sama od sebe, a on se stalno pokušavao upaliti (povremeni bljeskovi i ponekad prikaz podataka), odlučio sam se - pazi sad:

za "masažu clustera".

Pokrio sam ga krpom od mikrofibre presavijenom 3 - 4 puta i "masirao" umjerenim pritiskom 1 - 2 minute. Nakon toga krenuo u vožnju i nakon 10 minuta se upalio. To je bilo prije mjesec dana, eno ga i sada radi (valjda ga nisam urekao

).
Navodno je netto nabavna cijena clustera oko 6,5 tkn, pa da su "ruke" i 3 tkn, to je manje od 10 tkn odnosno puno manje od 15 tkn koje su ti rekli u PSC-u.