Pozdrav,

prošle godine sam slučajno naletio na ovaj auto, nisam planirao kupovionu ali s obzirom da nikad nisam prežalio prodaju bivše 145 boxer odlučio sam je otić pogledat. Stajala je kod mehaničara u dvorištu, pragovi i pod osrednji, stucana sa svih strana, gasila se 10 sekundi nakon paljenja, radila nemirno i na 4-5 cilindara, nije bilo mafa i pod haubom kupus. Ali kad sam digo haubu i vidio ispod busso to je bilo to, u glavi mi je bila samo voznja na sljeme, stara cesta do rijeke i sl. uspio sam doc do vlasnika i sljedeci dan doso po nju sa šlepom.

Alfa romeo 156 2.5 v6 24v Azzuro nuvola
1999. godište, 140kw, 330000km, plin, klima, koža
Bivši vlasnik je dao puno korisnih informacija, račune i povijest servisa u zadnjih 5 godina koliko je bila kod njega. Između ostalog tvrdi da je zbog trenutnog kvara bila kod 3 mehaničara i jednog električara koji nisu mogli riješit gremline...

nakon lagane panike reko nema problema, ne zuri mi se slozit ju i lagano krece igranje...

Palo je prvo pranje

Krenuli smo prvo sa motorom, na plin je radila malo mirnije nego na benzin, loše je primala gas, max 2000 rpm, konstantno je detonirala u usisnoj i nakon detonacije se ugasi. Dijagnostika je pokazivala gresku injektora i mafa. Uzeo sam maf i senzor bregaste, radila je za nijansu bolje ali i dalje sve po starom. Kupljene su svjecice, 3 bobine, ocisceni injektori, promjene u radu su bile osjetne ali daleko od savršenog. Sumnjali smo da motor nije u fazi i nakon kaj sam nabavio blokatore bregastih ispalo je da su usisne bregaste obje fulane za 2 zuba.

ok sad znamo kaj je idemo dalje...

Stavljen je u fazu i natrag sve posloženo, daje prve znakove života, ide preko 2000 rpm, sreća i oduševljenje koje nije dugo trajalo jer je nakon par min opet počela nemirno radit i ponovo na 4-5 cilindara... Sljedeće stiže senzor radilice, prilikom zamjene na starom vidim da je oštećen i nakon instalacije novog ona radi!!!

u ovom trenutku se na autu povremeno radilo oko 3 mjeseca, kak su dolazili dijelovi i kak je bilo vremena.
Nisam očekivao da ću je ubrzo složit ali plan je da kad tad bude vraćena na cestu.

nastavak borbe ide kroz par dana...