25-04-2026, 14:25:29

Autor Tema: CD player cita samo originale - rjesenje!  (Posjeta: 6730 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vene

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • 156
    • Zagreb
CD player cita samo originale - rjesenje!
« u: 05-12-2006, 10:06:21 »
Evo obzirom da sam u svojoj 156ici  imao takav problem a promjena originalnog radia nije dolazila u obzir!
Dakle player mi nije zelio citat cr-r i cd-rw vec samo originale.

Rjesenje je da nabavite "CD-R AUDIO", ima ih u hg spotu 10kom 55kn (Traxdata) i sprzite glazbu na njih.
Ti cd-i imaju nesto razlicit pocetni kod pa ih player moze normalno citat. Malo su skuplji od obicnih cd-r ali meni se definitivno isplatilo.

Eto nadam se da sam bar nekima pomogao.
Pozdrav...

Offline Dama 166

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
Odg: CD player cita samo originale - rjesenje!
« Odgovori #1 u: 05-12-2006, 12:59:31 »
ne kuzim, moja 166-ica cita sve osim MP3, svejedno koji CD samo da nije u MP3 formatu i bez brige . Cak i Navi przenu CD skida bez brige, i ne preskace na rupama. Ja uvjek Kupim bunt od 100 Komada i pici. Jedino nisam jos probao na DVD staviti muziku pa probati,  ali vrijedilo bi probati iskustva radi.

Offline pio

• Pripravnik
  • **
  • 156 1.9JTD
    • Draga, Rijeka
« Odgovori #2 u: 06-12-2006, 11:02:24 »
Razlika je u refleksiji fotoosjetljivog sloja. CD-R imaju puno manju refleksiju od originala, RW još i manje. Ako je player predviđen za čitanje CD-R/RW (a odavno već jesu) a ne čita, problem je u laseru ili leći. Možda je prljava leća, možda je laser pri kraju, a možda je u komi sustav za fokusiranje.

CD-R Audio ima u stvari malo bolji refleksni sloj pa ima bolju kompatibilnost sa starijim playerima. Nema veze početni kod, na njemu je samo informacija o vrsti medija koja je potrebna pržilicama a ne playerima. Možda bi ti radio i običan CD-R, samo bi trebalo pogodit proizvođača. Inače i ja imam najbolja iskustva sa Traxdatom.

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #3 u: 08-12-2006, 12:34:36 »
ne kuzim, moja 166-ica cita sve osim MP3, svejedno koji CD samo da nije u MP3 formatu i bez brige . Cak i Navi przenu CD skida bez brige, i ne preskace na rupama. Ja uvjek Kupim bunt od 100 Komada i pici. Jedino nisam jos probao na DVD staviti muziku pa probati,  ali vrijedilo bi probati iskustva radi.

He he Dama 166 bilo bi to jako dobro, no medjutim vjeruj mi ne moras ni probavati to sa DVD-om. DVD player-i koriste potpuno druge kontrolere (chip-ove), cak da laser i ima toliki raspon valjnih duljina koje moze ocitati ne moze detektirati DVD medij radi kontrolera koji to ne podrzava.

Zaljubljenici u njemacke aute su ljudi koji i od penisa vide vaginu !

gogiano

• Gost
« Odgovori #4 u: 28-05-2007, 18:51:19 »
ajde ti kupi novi radio koji čita sve i problem ti je riješen,bar danas nisu više skupi. :)))

Offline Vene

• Pripravnik
  • **
  • 156
    • Zagreb
« Odgovori #5 u: 28-05-2007, 19:56:20 »
ajde ti kupi novi radio koji čita sve i problem ti je riješen,bar danas nisu više skupi. :)))

To nije opcija, kao sto vec rekoh sve ostalo osim originala izgleda kao saka u oko...   :)))

Offline Vene

• Pripravnik
  • **
  • 156
    • Zagreb
« Odgovori #6 u: 17-08-2008, 09:16:12 »
Evo samo da javim da sam izvadio kaz, otvorio ga i ocistio laser, sad sve cita bez greske, ne preskace na grabama a cd-i su przeni na 10x, ak hocete mogu detaljne upute napisat, prilicno je jednostavno a znam da dosta ekipe sa originalnim kazom muci taj problem...

Offline kinggo

• Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #7 u: 17-08-2008, 10:36:49 »
U 147 bas i nije tak jednostavno jer treba otkopcati (manji problem) cijeli mehanizam koji visi na 4 opruge. A zakopcati ga natrag je umjetnost  :mad: :mad: :mad:
Pretpostavljam da je i u 156 isto Blaupunkt samo koji model.
... a htio sam crnu...

Offline Vene

• Pripravnik
  • **
  • 156
    • Zagreb
« Odgovori #8 u: 17-08-2008, 12:38:52 »
U 147 bas i nije tak jednostavno jer treba otkopcati (manji problem) cijeli mehanizam koji visi na 4 opruge. A zakopcati ga natrag je umjetnost  :mad: :mad: :mad:
Pretpostavljam da je i u 156 isto Blaupunkt samo koji model.

Pa ja nisam skidao te opruge vec sam otvorio prvo gornji poklopac kucista, zatim postoji unutarnje kuciste koje sam takodjer izvadio, ispod je spojeno kablom a gore sa 4 sarafa. E na tom unutarnjem kucistu se moze kroz rupice doc do lasera, malo na koso treba ubost stapic ali da se ocistit. Posvjetlit treba sa baterijom da se skuzi kroz koju rupicu treba cistit, tj gdje se nalazi laser.
Znaci unutarnje kuciste je spojeno sa tim oprugama no to nije potrebno otvarat. Pretpostavljam da je i na 147ici tako, obzirom da su kazici skroz slicni, bar izvana...
Jedino treba zvjezdasti odvijac.
« Zadnja izmjena: 17-08-2008, 12:40:56 od Vene »

Offline kinggo

• Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #9 u: 17-08-2008, 12:44:14 »
Ja sam sve skidao jer sam ga htio i postelati malo jos  :craz
... a htio sam crnu...