Aha, kuzim, tvoja je original ili si radio zahvate? Moja je 150 at i s full punim autom i gepekom malo fali.
Kad sam uzimao svoju prosle godine bilo je za te novce uzmi ili ostavi...oprema ok i cijena od Golfa...tako da motor nisam bas mogao birat. Mapa mi nije opcija zbog garancije, ima li tko iskustva s boksevima tipa RaceChip ili slično?
Hah
Bivša 159-tka je imala +180 ks i 1460 kg (2009. serie 2), s njom sam Grobnik vrtio malo preko 2:09 (rekord 2:08,5).
Giulia ima 136 ks i 1.380 kg, s njom + suvozač 65 kg vrtim Grobnik ispod 2:06 (rekord 2:04,6)
Po tome bi se dalo zaključiti da chip ne treba. Vrlo rijetko sam u prilici da vozim 4 osobe i prtljagu. Ako i vozim, to je na AC gdje guta kilometre pri 180 km/h bez problema (u Njemačkoj naravno

)
Da li chip treba? NE! Za poslovno - obiteljsku limuzinu odlično ide, leži i koči.
Ako se, zbog ludosti (jer drugog razloga nema), odlučim na chip, to sigurno neće biti nekakav box s ebaya nego neka mapa od renomirane firme. Trenutno sam najbliži ovoj:
https://www.sedox-performance.com/tuning/cars/alfa-romeo/giulia/2-2-jtd-136hp-380nmNije upitno da motor "voli" ovu mapu. Problem je ako dođe neki obavezni tvornički update, ova nadogradnja će biti pobrisana i postupak bi trebalo ponoviti (slanje mape u Finsku, uređivanje, vraćanje na auto, ponovo plaćanje). Da nije ovoga, već bi odradio upgrade na 220 ks. Ovako još čekam da vidim iskustva drugih i da tvornica prestane svako malo lansirati update

Garancija mi je nedavno istekla pa me to ne brine.