20-06-2026, 12:18:20

Autor Tema: Prekidač rikverc svijetla Alfa 147  (Posjeta: 2379 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline night.ridder1

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Spol: Muški
  • Alfa 159 sw 1.9 jtd, KawasakiZ750
    • Biograd na moru
Prekidač rikverc svijetla Alfa 147
« u: 12-01-2017, 00:19:18 »
Pozdrav svima. Nedavno sam mjenjao prekidač rikverc svijetla na svojoj Alfi 147 1.9 jtd. U početku kad bi stavio u rikverc svijetlo za rikverc se palilo i gasilo kao da gubi kontakt, na kraju je prestalo raditi. Stoga sam kupio taj prekidač čija cijena je bila cca 90 kn.
U principu sama zamjena nije težak posao. Sam prekidač rikverc svijetla se nalazi na vrhu getribe ispod akumulatora (zaokružen je crveno na slici dolje). Prekidaču je moguće pristupiti uz blok motora rukom bez da se išta skida ali radi lakšeg rada ja sam skinija akumulator i onu ploču na kojoj stoji akumulator.
Za promjenu vam triba samo ključ 19 i sam prekidač se lako skida i stavlja. Jedno veliko upozorenja, kad idete otkačiti onaj konektor koji je uključen u prekidač dobro pazite jer je spoj žica sa plastikon skroz labav i često zna ispasti. Meni se to dogodilo i nisan ga uspija naći.  :wc:
Na kraju san premostija sa dvije stopice dok ne nađem taj konektor. :mehanic
Nadan se da je ovo nekon bilo od koristi. :?

Offline night.ridder1

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Spol: Muški
  • Alfa 159 sw 1.9 jtd, KawasakiZ750
    • Biograd na moru
Odg: Prekidač rikverc svijetla Alfa 147
« Odgovori #1 u: 21-01-2017, 17:13:15 »
Evo da malo napravin update, nabavljen konektor (fala kolegi Milošu tu sa foruma). Uglavnon skinute su stoipice i zalemljen konektor i sve vračeno u prvobitan oblik.
Od alata što triba za ovakav rad su lemilica, krišta za guljenje žice, termo stiskajući bužir i nešto za ugrijati taj bužir (ja san koristija industrijski fen).

Prvo san dobro ispreplea žice međusobno tako da iman čvrsti spoj

Zatin san dobro ugrija lemilicu te san pristupija lemljenju.

Nakon što san zalemija žice navukao san termo bužir i ugrija ga fenom dok se nije stisa.

Nakon toga je bilo samo pitanje uštekavaja konektora i to je gotov posa.