Došli mi svi dijelovi za veliki servis, poskidao sam poklopce, zupčasti remen nije bio mjenjan od 2009 godine, gotovo pa konci vire iz njega, bilo je trenutak pred smrt. Kupio sam sve nove semeringe, koji su s te strane, semering selenoida varijatora, brtvu poklopca ventila, poklopac ventila nabavio pričuvni, njega sutra vozim na ravnanje na glodalicu pa da bude opet sve kako treba i suho kad napravim remenje, kupio novo ulje za mjenjač, servo, kočnice, kupio rep setove za kliješta, sve diskove, sve pločice, čekam kompletan novi auspuh, sada je gore sve fixno zavareno bez flexibilne cijevi, trese se cijeli auspuh dok motor radi, katastrofa, ima milijun detalja koje će trebati odraditi ali sve će se riješiti u hodu. Ono što sam danas odradio je mjerenje tlaka ulja, u motoru je po riječima bivšeg vlasnika već 16tkm selenia 20k, ja još nisam zamjenio ulje, to ću sad s remenjem, pripremio sam total 10w50, uglavnom tlak ulja na leru je 1.4 bara na vruć motor, kad prijeđe nekih 2500 okretaja lovi 4 bara i ide prema 5,2-5,3 tako da neću dirati ni pumpu ni leteće i neću otvarati motor, kompresija je podjednaka, oko 10,2 koliko sam uspio izmjeriti, bit će da je motor u top stanju i nakon 28 godina i 240+tkm.