Update !

Od 11. mjeseca pa do sada radilo/kupovalo/nabavljalo se sljedeće:

- dekarbonizacija motora 30 min - išao sam isprobati nešto novo, što su svi hvalili i mogu reći da je pun pogodak

(tiši rad motora, bolje primanje gasa, a manju potrošnju nisam osjetio ili primjetio možda čak i zato što nije puni tretman od 60 min bio). Uglavnom, tko nije iskusio neka proba u svakom slučaju može samo dobroga donijeti.,
- novi akumulator od 75 Ah

(iako sam se dvoumio čak od 100 Ah da uzmem ali pošto živim u podneblju gdje nisu neki veliki minusi odlučio sam se na tvorničkih 75 Ah, a i u ostalom ovaj sasvim pristojno pali na -15 C

),
- polovne alu felge original Toora 17'' Made in Italy - prekopao sam cijeli internet da nađem te felge i jedino di sam ih mogao naći je bila neka alfina stranica za dijelove i na nekoj 159-tki na netu (ili nisam dovoljno vješt u potrazi

),
- novi zadnji seleni na rukavcu/glavčini zadnjega trapa - morao sam promjeniti te selene jer mi je nagib zadnjih kotača bio poprilično ukos ovako // \\ i pojelo mi je sa unutarnje strane nove zimske gume

, a još veća agonije je bila dok sam natjerao svog mehaničara da mi to promjeni jer se kod 166-ice ti seleni uprešavaju u vilicu što je malo zajebano za uraditi, no na kraju je sve ispalo OK,
- mali servis (ulje 10w40 Mobil te filteri goriva, kabine, zraka i ulja) - za relativno kratko vrijeme od 10. - 3. mjeseca sam napravio 10 000 km

pravi ju je gušt voziti pogotovo na duže rute, ne osjetiš tu vožnju uopće, toliko je komforan i udoban kao da si u dnevnom boravku

- nove ljetne gume Tristar 225/45/17 - prava jeftinjava za 1600 kn - komplet !

(naravno, toliko mi je moj budžet dozvoljavao). Meni će poslužiti, ne divljam baš sa autom već laganini

- zatamnjenje zadnjega kraja na nekih 85% 3M folijom - zatamnio sam stakla iz dva razloga, štiti kožu od prevelike vrućine ljeti i djeluje antikretenski za vozače dugih svjetala u noći.

- i da maglenke sam nabavio i ugradio nisam više krezav !