E sad jedan malo bolniji post za đep

Zadnji susret kako smo ekipa išli na Alfa susret za Rijeku, starom cestom u jednom dijelu uz brijeg na velikom opterećenju mi je auto bacio grešku P2040 i safe mode...
Primjetio sam da kad se auto jače vozi, nakon nekog vremena više nema "sape"...
Pa naravno sumnjaš na senzore, ovo ono, pa sam mijenjao oba selenoida, sva vakum crijeva za silikonska, Iridium original sviječice, oblačio usis u "zlato", mijenjao preventivno ulje itd.
Međutim, na kraju sam ostavio auto tuneru auta (Hic) da provjeri kaj se dešava - suma sumarum rekao je da odem provjerit turbo, nisam u to htio vjerovati od početka ali na žalost to je bilo to...
Šprungiralo je ispušno kućište turba...
Auto da je ostao na serijala snazi, ne bi se ništa skužilo jer je turbo toliko isporučivao. Auto je kupljen sa takvim turbom i to nitko nije mogao skužiti osim vizualnim pregledom.
Najveći krivac je loš dizajn katalizatora, pametnom kad vidi sliku dosta.
Nabavljen je novi turbo sa 240 konja verzije, trebalo je napraviti dvije nove vakum točke, sve ostalo je bolt on. Kupljeni su svi novi dihtunzi, promijenjeno je ulje i filter ulja, kupljeno je redizajnirano crijevo dovoda ulja u turbo i sve skupa je odrađeno kod kuma kojem se neizmjerno zahvaljujem na pomoći.
Skuiili smo i da je ekspanziona posuda vode lagano šprungana pa sam i nju zamijenio nakon cca 10 dana.
Pa evo i pokoja slika operacije: