A gle, kad usporediš ovo i benzinca, benzinac je mercedes S klase za dizela, dizel je klopotav, bučan i u usporedbi s benzincem skuplji za održavat a troše podjednako, tih 20ks razlike od 1,2 i 1,9jtd u svakodnevnom prometu primjerice mojoj ženi ne znače ništa. Veliki servis je za JTD točno duplo skuplji, amortizer ti je za dizela 800kn zamjenski, za benzinca 240, dizelima pucaju opruge od težine.... a s dizelom s godinama dolaze i masne turbine ili neispravne, zaštopani egr-ovi, skuplji akumulatori, zapečeni grijači, zamašnjak s luftom i tako to. Ja nisam imao nikakvih problema za sad ali vidim kako prolaze drugi i generalno dizel u tako malom autu apsolutno nema nikakvog smisla jer nitko s takvim autom ne gazi gomilu kilometara da bi mu trebala snaga i veliki motor.... Ako kupuješ dvojku moj savjet samo i jedino benzinac, najbolje 1.2 s 60 ks i bok.... 1.2 se da relativno jednostavno dignut na 75ks a to ti je višee nego dosta. Ja sam mjenjao amortizere, blindirao egr, napravio veliki servis, promjenio kočnice, gume, fexibilnu cijev, škare brisača i to je manje više to.. Auto služi dobro, troši malo ali da opet kupujem uzeo bih benzinca 100%
Podovi i pragovi su mi bez greške, dao sam pregledati sve i napravili smo novu izolaciju, malo hrđe je bilo straga kod desnog unutarnjeg blatobrana. Na tim autima ti prvo strunu zadnje mulde, tamo truli neviđeno, odu u kompletu s pragovima. Sa servom nemam nikakvih problema, promjenjen je 2008 godine i od onda se nikad nije javio više, znam jer znam povijest auta od prvog je vlasnika došao k meni, kupljen je nov u austriji pa vožen tamo i povratno uvezen kad je čovjek otišao u mirovinu.