Eto... prije mjesec i nesto sitno se registrirao, procitao gomile postova, u medjuvremenu kupio 147, i to je to...

Prije nekih 6mj. prodao sam Pug 406 2.0 16v koji me duuugo i dobro sluzio, ali potrosnja je bila strahota, poceli su ucestali kvarovi pa je prodan. Onda niti sam nisam znao kaj bi (jedino da je diesel) - i poceo sam gledati Alfe u jednom trenutku.
147 mi je uvijek bio lijep automobil, ali niti sam ne znam zakaj sam je prije zaobilazio... u biti bas ova prva prije redizajna. Ne znam... ta mi je bas skladna, a ova kasnija mi bas nije legla. A kako sam mislio kupiti ipak malo novije vozilo, poceo sam pogledavati prema GT-u.
A ova konkretno Alfa mi je bila u kvartu, i bas sam je svaki dan zagledao

Cak sam je jednom ufotkao ispod prozora i slao frendovima kak mi je mrak

Sve mi je nekako leglo na njoj. Boja mi se svidja, tristar felgice joj dobro stoje, 3v (neprakticno mozda - ali meni vizualno privlacnija), UVIJEK uredna i cista... ono - taman.
I ugledam je u oglasniku jedan dan - nazovem covjeka, a ono susjed iz zgrade

Nakon 10 min probne voznje - rezervirao i kapario.
Distinctive, sa svime i vise neg kaj mi treba, sve radi i funkcionira, nis' ne lupa, kompletna distribucija zamijenjena prije 12tkm, ulje, filteri ulja, kabine, zraka zamijenjeni prije nekih 1100km, novi prednji diskovi i plocice (zadnje covjek kupio ali mu rekose da ne treba mijenjati pa ih ostavio u gepeku

)gume stavljene prije 3000km, set zimskih 16" sa felgama... kuplung nije diran, ali za sada funkcionira.
Unutra, vozacev tepih zreo za zamjenu, ali stvarno ocuvani sicevi i plastika, jedino poguljene gume tipki na volanu i sam volan malo isfucam, ali to ce ubrzo na presvlacenje. Tipke sam vidio na ebay-u.
Auto je 13 g. na cesti, pa ima poneku "ozljedu" na limu, i to je prihvatljivo.
Na fotkama se ne vidi, ali totalno neprihvatljiv je prednji branik koji je izudaran od kamencica, popravljan sa predebelim kistom

i to ide na farbanje. Neka mi preporuci slobodno nekoga u redu i relativno povoljnog na podrucju zg.
Nece biti nekakvih prevelikih zahvata. Sitnica tu i tamo. Jedino kako cu sredjivati branik, razmisljam da skinem onu lasnu. Ali bumo vidjeli.
Ukratko, kaj da kazem - presretan sam

Par fotkica...