23-04-2026, 23:02:32

Autor Tema: Kupovina: Alfa GIULIA  (Posjeta: 69125 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AriVatanen

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Giulietta 1.4 tbi
    • Osijek
Odg: Kupovina: Alfa GIULIA
« Odgovori #540 u: 24-02-2023, 09:58:22 »
Ekipa znalaca trebam malu pomoć jer možda po treći puta kupim Alfu  :what: :da:

Da li je netko usporedio kako po  kratkim zavojima  bježi zadnji kraj između RWD i q4 na Giuliji?

Danas sam u Puli vozio testnu RWD  nakon kiše i na svakom rotoru mi je pobjegao zadnji kraj i ESP ga je odmah ispravio. Sve ok tko to voli, ali kada usporedim sa svojim A6 quattro kojim sam prošao istim putem i istom brzinom, ne dešava se ništa, ide kao po tračnicama.

E sada, zanima me da li bi Veloce q4 u istm uvjetima bio isto tako neutralan kao quattro bez bježanja stražnjeg kraja, tj. da li bi prije osjetnijeg proklizavanja zadnjih kotača, prednji već sve izvukli?  Ima li netko iskustva da je isprobao oba auta?

Pitam zato jer imam kupca za A6, pa mi je opcija uzeti Giuliu Veloce, ali bih volio da je mirnija i neutralnija bez tih zabacivanja.......ako i ona zabacije radije bih opet Audi quattro jer je taj pogon meni genijalan (mislim na torsen).

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #541 u: 24-02-2023, 10:04:30 »

Da li je netko usporedio kako po  kratkim zavojima  bježi zadnji kraj između RWD i q4 na Giuliji?

Danas sam u Puli vozio testnu RWD  nakon kiše i na svakom rotoru mi je pobjegao zadnji kraj i ESP ga je odmah ispravio. Sve ok tko to voli, ali kada usporedim sa svojim A6 quattro kojim sam prošao istim putem i istom brzinom, ne dešava se ništa, ide kao po tračnicama.

E sada, zanima me da li bi Veloce q4 u istm uvjetima bio isto tako neutralan kao quattro bez bježanja stražnjeg kraja, tj. da li bi prije osjetnijeg proklizavanja zadnjih kotača, prednji već sve izvukli?  Ima li netko iskustva da je isprobao oba auta?

Pitam zato jer imam kupca za A6, pa mi je opcija uzeti Giuliu Veloce, ali bih volio da je mirnija i neutralnija bez tih zabacivanja.......ako i ona zabacije radije bih opet Audi quattro jer je taj pogon meni genijalan (mislim na torsen).

U kakvom su stanju bile gume na toj testnoj Alfi,kreni od toga. Da je nova guma,sumnjam da bi guzica tako pobijegla na samo vlažnoj cesti.

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #542 u: 24-02-2023, 10:05:38 »
Loše gume, ili masna cesta, ili si ga poklopio svaki puta prilikom izlaska iz krivine/kružnog. Inače stabilan auto i u normalnoj vožnji guzica uopće nje vesela.

Offline AriVatanen

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 tbi
    • Osijek
« Odgovori #543 u: 24-02-2023, 10:57:03 »
Loše gume, ili masna cesta, ili si ga poklopio svaki puta prilikom izlaska iz krivine/kružnog. Inače stabilan auto i u normalnoj vožnji guzica uopće nje vesela.

Ne znam nisam zagledao gume, ali auto ima 11.000 km, pa bi trebale biti ok. Istu cestu sam prošao s A6 i ništa ne kliže.
Zato me zanima kako q4 radi u takvim uvjetima.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #544 u: 24-02-2023, 11:57:03 »

Q4 kod Alfe je primarno zadnji pogon koji preko reduktora salje i na prednji. I stelvio i giulia Q4 ako ih pogodis mogu malo krenuti kad ih zaklopis ali esp radi ok a i lako se korigiraju. Audi se nikad tako ne ne ponasa, drugacije je poslozen i esp i pogon. Ali moras probati Q4 da bi bio pametniji.

Logicno je da RWD bude u nekom trenutku gubio trakciju.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline AriVatanen

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 tbi
    • Osijek
« Odgovori #545 u: 24-02-2023, 12:14:41 »
Q4 kod Alfe je primarno zadnji pogon koji preko reduktora salje i na prednji. I stelvio i giulia Q4 ako ih pogodis mogu malo krenuti kad ih zaklopis ali esp radi ok a i lako se korigiraju. Audi se nikad tako ne ne ponasa, drugacije je poslozen i esp i pogon. Ali moras probati Q4 da bi bio pametniji.

Logicno je da RWD bude u nekom trenutku gubio trakciju.

A ništa,  onda ćemo morati isprobati  :mah:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #546 u: 24-02-2023, 13:16:02 »
Tomislav ne fantaziraj, nego ako želiš Giuliju kupuj...a ako ti draži Audi vozi dalje  :)  :mah:  :D

Offline AriVatanen

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 tbi
    • Osijek
« Odgovori #547 u: 24-02-2023, 14:32:28 »
Tomislav ne fantaziraj, nego ako želiš Giuliju kupuj...a ako ti draži Audi vozi dalje  :)  :mah:  :D

Sad je kasno, narucena Giulia  :pivo:

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Argor

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #548 u: 24-02-2023, 14:49:43 »
super, baš mi je drago👍
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: AriVatanen

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #549 u: 24-02-2023, 16:51:37 »

:ok:  :mah:

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #550 u: 24-02-2023, 17:33:21 »
Na Giuliji ce uvijek biti neki delay u aktiviranju Q4 pogona i aktiviranja sve 4 vuce. Kod A6 Quattro on je stalni pogon.
Sretno  :ok:
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline AriVatanen

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 tbi
    • Osijek
« Odgovori #551 u: 24-02-2023, 18:30:19 »
Na Giuliji ce uvijek biti neki delay u aktiviranju Q4 pogona i aktiviranja sve 4 vuce. Kod A6 Quattro on je stalni pogon.
Sretno  :ok:

:thanks
Ako mi nude naporan q4 bar ce na trzistu biti vrhunska Giulia s nista km  :n065:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #552 u: 24-02-2023, 18:59:28 »
:thanks
Ako mi nude naporan q4 bar ce na trzistu biti vrhunska Giulia s nista km  :n065:
Neće ti biti naporan samo zahtjeva navikavanje, u pravilu je to vise vozacki sistem.

Nije bolest sve što boli

Offline AriVatanen

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 tbi
    • Osijek
« Odgovori #553 u: 06-03-2023, 20:06:24 »

Nakon prodaje A6 i kupovine Giulie (imam je tek 3 dana) evo i iskustva na mokrom jer je danas pala kiša (na snijegu još nisam mogao probati). Na par kružnih tokova i izlazaka s obilaznice u dužim zavojima sam baš poklopio gas. Za razliku od RWD kojoj baš pobjegne zadnji kraj, na Q4 jedva da se osjeti, tj. vrlo brzo se uključi prednji pogon i tada radi kao Quattro, bar mi se čini tako jer sam osjetio samo lagano klizanje cijelog auta u stranu , kao kod Audija (znači kada ga inercija tjera van zavoja i cijeli malo klizi ). Tako da sam pogonom na mokrom jako zadovoljan  :ok:
« Zadnja izmjena: 06-03-2023, 20:09:12 od AriVatanen »

Offline Hami

• Trade Count: (+2)
  • Učim polako
  • Alfa Brera
    • Fiume
« Odgovori #554 u: 03-12-2023, 18:57:07 »
Pozdrav...
U potrazi sam za Giuliom Veloce.
ako netko prodaje nek se javi...
volio bi da nije uvoz...
zna neko ovu giuliu?
https://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-giulia-2.2-jtd-oglas-41779262

Offline Robertino

• Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #555 u: 04-12-2023, 10:40:43 »
Viđao je dosta usput po Pazinu, uvijek ulickana,  ima je vlasnik "Auto Pajca". Kupio ju novu. Prodaje ju jer je kupio Giuliu QV  :respect:

E sad, navodno se pricalo o nekom karambolu pred neko vrijeme, sad sto je i koliko bilo razbijeno (i da li je) stvarno ti ne bi znao reci. Tako da tu otvori oci. I ako je nesto bilo razbijeno, vjerujem da je odlicno slozeno, s obzirom da vlasnik ima prodavaonice auto dijelova, auto servis, itd...
« Zadnja izmjena: 04-12-2023, 10:42:18 od Robertino »

Offline clio

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulia Q4 ,Alfa Romeo Giulietta TCT
    • Lovran
« Odgovori #556 u: 04-12-2023, 11:05:03 »
Ma,da imam kupca za svoju odmah bi kupio tu koju gledas Veloce crvenu.

Offline rogi55

• Pripravnik
  • **
  • Giulia 2.2
    • Rijeka
« Odgovori #557 u: 04-12-2023, 12:38:40 »
I ja sam čuo da je prednji kraj imao malo jači karmbol… isto mi bila interesantna.

Offline Hami

• Učim polako
  • Alfa Brera
    • Fiume
« Odgovori #558 u: 04-12-2023, 18:17:27 »
Viđao je dosta usput po Pazinu, uvijek ulickana,  ima je vlasnik "Auto Pajca". Kupio ju novu. Prodaje ju jer je kupio Giuliu QV  :respect:

E sad, navodno se pricalo o nekom karambolu pred neko vrijeme, sad sto je i koliko bilo razbijeno (i da li je) stvarno ti ne bi znao reci. Tako da tu otvori oci. I ako je nesto bilo razbijeno, vjerujem da je odlicno slozeno, s obzirom da vlasnik ima prodavaonice auto dijelova, auto servis, itd...
Hvala...
nisam jos isao pogledat...vidim da je duze vrijeme u oglasu...

Offline Surovi

• Starosjedioc
  • Alfa Romeo Croma 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
Koju Giuliu kupiti?
« Odgovori #559 u: 13-04-2024, 18:50:42 »
Bok!
Prevladavaju čađare, ok...al koju bi bilo pametnije kupiti za 20ak k€ i zbog čega?
2,0t 200KS ili 2.2d?
Održavanje, pouzdanost...
Moram kupit vozilo do ljeta i gledam na sve strane.
Alfa je najljepša, najdraža...al nemam vremena za kampiranje po servisima ni novaca za skupe popravke pa moram biti racionalan i zato gledam i druga vozila, al stalnose vraćam na Alfu  :Crazy
Našao sam neke probleme i prednosti, al vjerujem da imate više informacija pa...molim...  :)

Eh, da...vožnja: desetak kilometara do Novog Zagreba pređem za desetak minuta i unda ulazim u gužvu kroz koju vozim oko pola sata i isto tako natrag s posla. Svaki dan po jedna do dvije kratke vožnje od par minuta.Autocesta 3-4 puta godinje po 350-500 km u jednom smijeru i cca dvaput mjesečno po 70-100 km u jednom smijeru.
Dakle, dosta gradske vožnje.
« Zadnja izmjena: 13-04-2024, 19:00:13 od Surovi »

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
Odg: Koju Giuliu kupiti?
« Odgovori #560 u: 13-04-2024, 19:33:08 »
Ja bi ti preporucio da gledas u Sloveniju. Avto.net. Lako ga sam dofuras ovdje, blizu ti je itd itd
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Surovi

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #561 u: 13-04-2024, 20:34:02 »
Hvala!

Offline clio

• Ovisnik o alfistima
    • Lovran
« Odgovori #562 u: 13-04-2024, 20:36:29 »
Benzinac je fora,ali u gradu racunaj na minimum 10 l,ali i vise....

Ovo sto si opisao po meni diesel ide na oko 7 l,sto je velika razlika,ja isto imam dosta prigradske spore voznje i auto je max trosio ikad 7.5. Otvorena voznja 6 i ispod....

2.2. 180 ks ide super sa automatikom.

Offline Surovi

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #563 u: 13-04-2024, 23:02:13 »
Hvala!
Nije mi problem 10L.
Kod 2.2 me brine regeneracija zbog ovih vrlo kratkih vožnji koje ne mogu izbjeći, a i mučenja po centru Zagreba.
Al i bez te brige, draži mi je miris benzina...
Malo je informacija o benzincima  :dontno:

Offline clio

• Ovisnik o alfistima
    • Lovran
« Odgovori #564 u: 14-04-2024, 07:44:15 »
Meni uredno odradi regeneraciju,mozda mi se dva puta u 4 godine bas upalila lampica da se radi regeneracija, uvijek odradi onu "skrivenu" regenraciju,raspoznas po malo vecim okretajima na minimumu i dubljem zvuku...ja uvijek pustim da odradi do kraja,ne prekidađ,do sada sve u najboljem redu...

Offline Surovi

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #565 u: 14-04-2024, 09:12:52 »
Hvala!
Mouči me i to što se ne pali lampica regeneracije uvijek dok regenerira, kako sam shvatio pa ću možda gasit auto prije nego dovrši regeneraciju.
Da znam da radi ne bih, ali... vjerojatno neću svaki puta skužiti  :?

Ne brinu mene regularni troškovi nego kvarovi koje nitko ne zna riješiti ili aktualizacija programa ili potencijalni veliki kvarovi kao što je problem s ekranom ili ostruganim ležajima motora ili što se već događa.
Za benzince nisam još ništa našao osim problema koje imaju i naftaši.
Za jaguar sam, npr. našao problem rastezanja remena zbog kojeg se svih hvataju za glavu, al meni to nije problem jer se za to zna i remen se promijeni prije navedenog roka. To što bih mijenjao remen dvaput, a ne jednom nije problem.
Kod benzinaca svi grintaju zbog čađe na usisnim ventilima...neš ti problema, svakih cca 100 tkm na pjeskarenje i mir idućih par godina...

Malo me muče i blesavi kvarovi jer sam na Stelviu naletio na problem zatvaranja prtljažnika. Ne zatvori ga do kraj apa ga treba malo pritisnuti dok se zatvara...bem ti automatsko zatvaranje....

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #566 u: 14-04-2024, 23:03:37 »
Ako nisi siguran u auto odmah preventivno uzmeš novu uljnu pumpu i set OEM ležajeva, presložis + trajni fix gumice uljne pumpe te si sem velikih servisa bez brige..
Iako po gužvama itd bi bolje odgovarao benzinac nego dizel..
Šteta što alfa nije dodala MPI na 2.0 kod redizajna da riješi problem cadenja ventila i motora
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline clio

• Ovisnik o alfistima
    • Lovran
« Odgovori #567 u: 15-04-2024, 08:34:59 »
Hvala!
Mouči me i to što se ne pali lampica regeneracije uvijek dok regenerira, kako sam shvatio pa ću možda gasit auto prije nego dovrši regeneraciju.
Da znam da radi ne bih, ali... vjerojatno neću svaki puta skužiti  :?

Ne brinu mene regularni troškovi nego kvarovi koje nitko ne zna riješiti ili aktualizacija programa ili potencijalni veliki kvarovi kao što je problem s ekranom ili ostruganim ležajima motora ili što se već događa.
Za benzince nisam još ništa našao osim problema koje imaju i naftaši.
Za jaguar sam, npr. našao problem rastezanja remena zbog kojeg se svih hvataju za glavu, al meni to nije problem jer se za to zna i remen se promijeni prije navedenog roka. To što bih mijenjao remen dvaput, a ne jednom nije problem.
Kod benzinaca svi grintaju zbog čađe na usisnim ventilima...neš ti problema, svakih cca 100 tkm na pjeskarenje i mir idućih par godina...

Malo me muče i blesavi kvarovi jer sam na Stelviu naletio na problem zatvaranja prtljažnika. Ne zatvori ga do kraj apa ga treba malo pritisnuti dok se zatvara...bem ti automatsko zatvaranje....

Neki su imali "problema" sa uljnom pumpom,a neki voze i 200 tis bez ikakvih specijalnih ulaganja osim redovnih servisa. Problem ulje pumpe sam stavio namjerno pod navodnike jer neki ni ne znaju da postoji problem i voze tako tisuce km i nista se ne desi. Kod mene je sasvim slucajno viden "problem" pa je ista zamijenjena i stavljena nova,ali mozda i da nisam nista radio nikad ne bi ni znao da je ista bilo,ako me kuzis.

Offline Surovi

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #568 u: 15-04-2024, 17:26:26 »
Koliko sam ja pohvatao, pad tlaka i stradanje uljne pumpe se događaju zbog nekog dihtunga za koji je, čini mi se, nedavno napravljen zamjenski dio.
Vjerojatno ta plastika il guma nekad primi dobro, a nekad ne...nisam proučavao detalje.
To men ei muči...dotukao me jedan premium tako...konstrukcijske pogreške...nekog pogodi, a nekog ne...mene su sve pogodile na istom autu  :Angry1: Najgore mi je bilo jer sam paralelno razmatrao i Alfu pa odustao zbog pouzdanosti  :hop:

Offline Surovi

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #569 u: 15-04-2024, 17:30:04 »
Ako nisi siguran u auto odmah preventivno uzmeš novu uljnu pumpu i set OEM ležajeva, presložis + trajni fix gumice uljne pumpe te si sem velikih servisa bez brige..
Iako po gužvama itd bi bolje odgovarao benzinac nego dizel..
Šteta što alfa nije dodala MPI na 2.0 kod redizajna da riješi problem cadenja ventila i motora

Zato i kopam po forumima. Jasno mi je da svi imaju problema pa ih tražim...da mogu preduhitrit.
Radije bih benzinac, al za njih je malo informacija...ili tražim na krivim mjestima.
Za naftaša znam za bregastu i te probleme s uljem/pumpom/tlakom/strugotinama.
Generalno imaju problem s ekranom.
Sad kopam za benzince  :tooth